No ano, od doby co našinec objevil v nákupním centru jižní ovoce a zejména asijské nashi, hruškami jako by začal pohrdat.
Hrušky, které přinesl můj muž byli obří, zelené a tvrdé jako kámen.
A protože koupil i listové těsto :o)) bylo jasné co by jeho chuťové pohárky dnes nejraději :o)
Snad udělám hruškovou variací tarte Tatin i čtenářům blogu, protože tím minulým mě překvapilo množství rozkliknutí....několikanásobně vyšší ...oujééé
Zpět k dobrotě, hrušky jsem pokapala šťávou z citrónu. Karamelu jsem si při minuléé tvorbě tarte Tatin z jablek vyrobila víc a uchovala v máslem vymazané mističce. Stačilo párkrát klepnout a karamelová hmota se rozdrobila. Možná jsem měla pocit, že ho bude málo a bude málo sladký, tak jsem přidala lžíci zlatého sirupu a pár kapek javorového sirupu....já prostě ráda experimentuji :o)
Jinak postup práce stejný...po 30 min. na 200 je krásně upečený a hrušky měkoučké ...možná ne tolik jako jablíčka ale to vůbec není na škodu...možná naopak
a zde je hotový ...voilá :o)
zbylo těsta opět na "rorýsky"...přátelé vědí odkud název :o))) tentokrát pomazané vajíčkem a posypané sezamem
Pomalu se dostávám do kondice. Chodím i do práce :o) a vize dovolené příští týden mě hodně zvedá náladu.
Snad zvládnu vše co jsem si z lůžka naplánovala :o)
Hi Dear,
OdpovědětVymazatwhat a lovely story and a wonderful recipe! Hope you are better soon!
All my best
Elisabeth
Thank you Elisabeth :o)
VymazatZkousela jsem vcera, dala karamel vsechen, neslo moc vyklopit, ale nakonec to proslo a nestihla jsem ani ochutnat ;)
OdpovědětVymazatDoporučuju se ujistit špičkou nože, že není nikde po okrajích přichycen a pak teprve přiklopit a obrátit. Hlavně, že chutnal....nemusí být krásný :o)
VymazatHlásím, že jsem ho dneska také zkusila :-)
OdpovědětVymazatAbych nemusela péci dva, tak jsem udělala mix hrušky a jablíček ;-)
Výsledkem je poněkud tmavší Tatin, příště méně karamelu a určitě podávat s tou vanilkovou zmrzlinou, kterou jsem neměla:-(
I na rorýsky došlo a ty zmizeli okamžitě!
Doufám, že už se cítíš lépe?!
Ilonko mix jablek i hrušek je vynikající...výborné jsou i fíky :o) Ono se to časem vychytá. Rorýsky jsou bezva k vínu...tak akorát slané. Cítím, nabírám energii do dalších dnů :o)
Vymazat