Recept....u některých surovin neuvádím záměrně množství....100 lidí = 100 chutí :o)
houbová směs:
Olivový olej
dvě zelené papriky
směs hub (já měla hlívu a žampiony )
asi dvě špetky drceného kmínu
lžíce nebo dvě sójové omáčky (ta pokrm nejen ochutí ale i osolí)
těsto:
3vejce
sůl
100g hladké mouky
sušenou petrželovou nať
kari
Máslo na vymazání formy
Na OO orestujeme na kostičky nakrájenou papriku a směs hub se špetkou drceného kmínu. Odstavíme a dochutíme sójovou omáčkou. Koláčovou formu vymažeme změklým máslem a přendáme do ní houby...urovnáme.
Těsto: vyšleháme tři bílky se špetkou soli do pěny, postupně vešleháme žloutky. Nakonec vmícháme prosátou hladkou mouku do které jsme vmíchali kari a sušenou petrželovou nať.
Těsto rozetřeme na houbovou směs a při 200C pečeme min.
Vytažený slaný koláč necháme 5-10min odpočívat. Špičkou nože se ujistíme, že není po stranách přichycený. Přiklopíme talířem odpovídající velikosti a překlopíme.
Jaký nápoj k slanému koláči doporučit, když se říká že k houbám se alkohol nehodí ? Já bych sklenici piva doporučila. Ani sklínka vína nemusí uškodit :o)
Dobrou chuť !
Mńam, to by mohlo mít u nás větší úspěch než sladká verze. Musím zkusit!
OdpovědětVymazatVypadá úžasně. Mám ještě houby z léta zamražené, tak na ně asi dojde. Krása. Čepky Vaše zrovna tak. O fotkách ani nemluvím... Balzám. J.
OdpovědětVymazat