pátek 23. srpna 2013

Zabydleli jsme se....

 ....na ostrově rychle a snadno, to bude tím, že se nám zde líbí. Jenže pokud zde chceme trávit i zbytek dovolené je třeba se poohlédnout po novém bydlení. Pokud nic volného nebude,  jsme odhodlání k návratu na pevninu. A pokračovat směr jih Istrie...a třeba se podívat na coloseum v Pule.
 Po snídani procházíme úzkými uličkami, na jejich koncích jsou bývá  malé pěkné posezení. Je to vždy milé překvapení.


 Nakukujeme i do místních svatostánků, je jich zde hodně a některé jsou zcela maličké




 A jedno osvěžení...nejedli jsme horší :o)))) ale nenapráskám místní restauraci, prostě pokud budete na Cresu, poznáte ji podle toho, že v ní nikdo není ráno...v poledne ...ani večer :o)))  víme to
 Stavili jsme se i v cestovce. Nějaké bydlení se uvolnilo, tak hned zaplatíme zálohu a je rozhodnuto, budou z nás  i po zbytek naší dovolené ostrované a spokojeni kráčíme na pláž.
 Večer popíjíme vínečko u místního vinaře.
 Jeho krámek se nachází v uličce Drevenik.
 Vína jsou k mání zde dvě. Bílé a červené :o))) bílé nic moc...s kyselinkou a to hodně. Ovšem červené je vynikající. Popíjíme s místními rybáři a pohodovými návštěvníky ostrova. Zvykem zde je, že si něco slaného...většinou pytel slaných brambůrků koupíte v nedaleké  trhovině, zde se jen nalévá....
 ...povídá a vůbec užívá...nejvíc na schodech vzadu vlevo ale bylo mi hloupé rušit pohodičku cvakáním. Prostě místní  folkór, moc se nám tyhle večery zamlouvaly...jo a nikdo neřval, nebyl pod obraz...jen ta pohoda po rozpáleném dni.
 Tak ještě noční procházka...hledáme nějaké dárečky pro naše blízké...tak trošku nevkus a nebo předražené korále...
Původní představa byla, že pojedeme do Řecka a přivezeme si prkénko z olivového dřeva. Toť můj sen...v zimě pak na sýr, sklenka vína a  prohlížení fotek :o)) Nakoukli jsme tedy do Olive wood...ceny ostrovní, prkénko rozměrů 30x15 o síle jednoho centimetru bratru na naše asi 1400kč. Tak to si domyslím, nebo seženu jinou cestou...snad mi pomůže i čtenář mého blogu :o)

 U fontány....ráno ji opravili....je ruch, klaun nabízí turistům aby si zahráli Shakespeara. Bohužel dítko první Julie se rozbrečelo tak maminka musela roli vzdát :o))) ale vtipálek okamžitě vybral další a hrálo se...Julie-Italka, Romeo-němec :o)))

 Tak dobrou noc přejí ostrované :o)

1 komentář: