středa 26. září 2012

Šetříme místem...

 ...zalíbilo se nám bydlet bez zbytečného nábytku, žít v prostoru...vůbec nás ta radost neopouští naopak, ještě jsme pár milimetrů opět volnosti přidali...ať to stálo co to stálo :o)
 A jedna vůně z mládí. Jmenuje se bryndzovník. Už pár měsíců jsem s chutí na něj bojovala  ...ale nakonec boj prohrála a jala se ho upéct.... toť výsledek.

 Maminka ho pekla samozřejmě z kynutého těsta, já použila verzi lehčí...a rychlejší :o)

Těsto: 2 bílé jogurty, sůl, 1/2 kelímku oleje, dvě vajíčka rozmíchat a přidat 3kelímky polohrubé mouky smíchané s balíčkem PRDOPEČe.

Na pečící papír rovnoměrně těsto rozetřít a rovnou na něj 200g brydzy smíchané se zakysanou smetanou, čerstvým koprem a  solí.   Pokapat rozpuštěným máslem a při teplotě 180oC upéct.
Je výborný teplý a nebo studený.

6 komentářů:

  1. To vypadá dobře. Hned bych ochutnala.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Améko jsem ráda, že se líbí...a já tuhle kombinaci miluji :o)

      Vymazat
  2. Vypadá to,že poběžím pro brynzu,až zítra tedy :-).Volný prostor,potřebuji udělat čistku,tolik zbytečností nahromaděných.Telka je úsporný model,prostorově,to jó.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kočičko, pak napiš jak ti to chutnalo. Je nutné počítat s tím, že bryndza je chuťově výrazná, tak nesol ...nebo ne moc. Čistku provádíme už víc než půl roku a pořád je co likvidovat....obávám se jen jednoho, že manžel upře pohled směrem k mé osobě a budu muset mazat se svými prima nápady taky :oDDD

      Vymazat