...zalíbilo se nám bydlet bez zbytečného nábytku, žít v prostoru...vůbec nás ta radost neopouští naopak, ještě jsme pár milimetrů opět volnosti přidali...ať to stálo co to stálo :o)
A jedna vůně z mládí. Jmenuje se bryndzovník. Už pár měsíců jsem s chutí na něj bojovala ...ale nakonec boj prohrála a jala se ho upéct.... toť výsledek.
Maminka ho pekla samozřejmě z kynutého těsta, já použila verzi lehčí...a rychlejší :o)
Těsto: 2 bílé jogurty, sůl, 1/2 kelímku oleje, dvě vajíčka rozmíchat a přidat 3kelímky polohrubé mouky smíchané s balíčkem PRDOPEČe.
Na pečící papír rovnoměrně těsto rozetřít a rovnou na něj 200g brydzy smíchané se zakysanou smetanou, čerstvým koprem a solí. Pokapat rozpuštěným máslem a při teplotě 180oC upéct.
Je výborný teplý a nebo studený.
to vypadá velmi jedle :))
OdpovědětVymazatjéje :o))))
VymazatTo vypadá dobře. Hned bych ochutnala.
OdpovědětVymazatAméko jsem ráda, že se líbí...a já tuhle kombinaci miluji :o)
VymazatVypadá to,že poběžím pro brynzu,až zítra tedy :-).Volný prostor,potřebuji udělat čistku,tolik zbytečností nahromaděných.Telka je úsporný model,prostorově,to jó.
OdpovědětVymazatKočičko, pak napiš jak ti to chutnalo. Je nutné počítat s tím, že bryndza je chuťově výrazná, tak nesol ...nebo ne moc. Čistku provádíme už víc než půl roku a pořád je co likvidovat....obávám se jen jednoho, že manžel upře pohled směrem k mé osobě a budu muset mazat se svými prima nápady taky :oDDD
Vymazat