sobota 9. června 2012

Baristka

 Evidentně jsem trpělivá a umím si počkat. Potřeby pro amatérské baristy jsem si pořídila už hodně dávno. Dokonce jsem už přemýšlela, že dárkovou krabicí obdaruji někoho blízkého. Jenže nikdo neměl přístroj na espreso. Stejně jako já.
 

Při nedávných úvahách o tom jak by měla naše nová kuchyň vypadat, jsem se zamýšlela i nad novými spotřebiči.  Přístroj, kterého součást je i mlýnek na kávu  je opravdu nad moje finanční možnosti. A tak jsem se spokojila s nabídkou Ikea. Sympatické je mi vestavné řešení, čili překážet nebude.   A bylo rázem rozhodnuto. Jen to chvíli trvalo, než se přístroj nainstaloval. No,  nebudu to rozmazávat ale od dnešního dne  je mi opravdu jedno, že je v TV fotbal...já se učím vařit kávu :o)


 Pro úplnost musím poznamenat, že každou volnou chvíli sleduji videa a stránky těch opravdových baristů abych se naučila připravovat kávu co nejlépe. Dokonce uvažuji o skutečném kurzu pro baristy. No uvidíme.
první cappuccino pro fotbalového fanouška :o)))
 Cappuccino a latte mé výroby ještě zdaleka není správně připravené ale míním se lepšit.
bubliny jsou příliš velké

Mým snem je naučit se malovat mléčnou pěnou ... latte art ....a jak to  má  správně vypadat se můžete podívat třeba zde

12 komentářů:

  1. Člověk by potřeboval pět živoů, aby se naučil astíhal vše, co se mu líbéí..alespoń já to tak lidu mám..a den bývá tak krátký...

    OdpovědětVymazat
  2. Téééda, tak to je krásná záliba! A to malování mléčnou pěnou - jéééé! Úžasný! Piju jen Latté a myslím, že kafe jako takové ocenit neumím, ale věřím, že to správně připravené kafe je prostě kumšt! Takže hezké a úspěšné učení baristko!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Handy, každý můj cíl musí být tak trochu art...jinak se nehnu :o)))

      Vymazat
  3. Tak a ted můžu už jen závidět! :))) A nakoukni na yutube, Peklo na talíři s Vaňkem, měl tam ted díl o kávě, zajímavé :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie a nebo přijet na to kafe ne? :oD..pořad Peklo na talíři můj oblíbený :o)..viděla i o kávě...by měli dávat v hlavním vysílacím čase ...třeba behem hlavních zpráv z domova

      Vymazat
  4. nepotřebuju pěnu, miluju dobré espresso..

    latte art obdivuju, těším se na další pokroky :)

    (dobrý kafemlejnek je mým snem - časem :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, budu hodně trénovat a ty musíš přijít ochutnat :o) jj kafemlejnek také ještě bude třeba ...zatím to řeším Oxalisem...prodejna kávy a čajů je na dosah

      Vymazat
  5. Aranelko baristko,
    sbíhají se mi sliny, když to vidím ;-)
    Hned bych přijela na pěnu se srdíčkem :-)
    Zabudovaný presovač v dobrém závidím !
    Tak hodně úspěchů a těším se na další nové spotřebiče ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. tak jdu dát jedno :)...těším se na ty tvoje kaféé hrátky

    OdpovědětVymazat