sobota 14. června 2014

Cesta

několikrát překládaná, rušené ubytování a pak znovu nalézané. Překážek včetně té zdravotní bylo dost. Jenže všechno špatné k něčemu dobré. Můj muž se po operaci ramene cítí dobře a to je nejdůležitější. A potom, Miška měla velké přání, navštívit Sárvár v době, kdy jsou otevřené letní venkovní atrakce pro děti. Takže se vydáváme stejným směrem jako tenkrát akorát z podzimu je léto :o)
Jak je patrné z prvního snímku...D1 je jedno velké dobrodružství ale dali jsme to a v pořádku dojeli. Téměř dle plánu.

něco ke čtení :o)))...doufali jsme, že když se naučíme cestou tam správně číst maďarské názvy, že se třeba trefíme jakousi logikou a společnými silami se dobereme správného významu slova....tak ani náhodou :o))) ale zábava je to dobrá, doporučujeme  
Na místo jsme dorazili o nějakou chvíli později a tak asi proto na nás nikdo nečekal. Zkoušíme volat ale na druhé straně je namluvený automat...maďarsky ..inu to je nám platný. Nakonec nám pomůžou v penzionu o kousek dál (v tom co jsme byli ubytování na podzim 2012 moc fajn to tam bylo i je) pomohli, zavolali...přijela slečna na kole ...s menšími obtížemi jsme se domluvili a ubytovali.



 
dokonce kdybych chtěla žehlit, tak jako můžu :o)))

Žádný zázrak ale nám to stačí. (Opět jsme si uvědomili jak je báječná naše podlaha doma...nic není slyšet ani ťapání psů...tady je lamino takže hrůza, když spadne špendlík tak je to rána jak hrom).

Tak po ubytování popadneme plavky a jdeme se koupat. Malé zranění má Míša. Řízla se do palce na noze. Ona je naše vnučka trošku neřízená střela, tak se není co divit :o))) je personálem k tomu určenému ošetřena. I když jsem dítěti chtěla palec přelepit sama, tak paní zdravotnice trvala na svém...mě vadilo, že si nebere jednorázové rukavice i když se palečku prakticky nedotkla tak mi to přišlo trošku z roku raz dva. Rukavice máme v práci i my...nezdravotníci, když je někoho třeba ošetřit tak jsme v tomhle směru vybaveni asi lépe. No nic, paleček se zahojil a to je důležité.



1 komentář:

  1. Zdravím Aranel, užijte si krásnou dovolenou s vnučkou Míšou.
    My se v neděli s mužem vrátili z 5 denního pobytu v Římě.
    Bylo to krásné, viděli jsme, co jsme naplánovali.
    Jen v neděli jsme přiletěli z Říma o 1,5 hodiny déle. V Římě byla bouřka a pak levá nevěděla co dělá pravá. Trochu chaos, ale doletěli jsme.
    Míša z Plzně

    OdpovědětVymazat