pátek 20. června 2014

Barování v červnu

 
 
 
bacha...příspěvek je megadlouhý...fotky, videjíčka i text ! to ty okolnosti :o)
 
 
bylo opět plné stálic ale i nových barovacích hnvězd, napětí, vzrušení,  humoru a skvělé hudby.
 
Červnové barování se neslo ve znamení několika změn. Tak zaprvé si Wlčice jednoduše odjela k moři, žejo. To byla pro mne změna jako hrom. Jsme už taková sehraná dvojka v zaznamenávání dění v MB a najednou tam sice sedím v kruhu svých přátel a po boku Pepy ale nemám koho po očku kontrolovat jestli točí videjo, žejo....protože tohle zrovna je zajímavý...jestli má ještě nabitou baterii ...jestli se směje tomu čemu já a pod. Markéto chybělas.
Vodvárková je dnes v MB jen jedna :o))))
 
Přesto jsem se hodlala bavit ...jakobynic, žejo. Takže důvodů k radosti a neutuchajícímu smíchu zavdával samozřejmě Filip. Zhodnotil politickou situaci v naší zemi. Zmínil volby i fakt, že Kačenku vzali na vysokou školu.
Důležitá informace je, že Vokovice jsou již minulostí. Filip opět bydlí na Vinohradech !!!!a nedívá se kolemjdoucím z okna do obličeje ale vidí je pěkně seshora. Přestěhování mu ale přineslo další potíže s úřednickým šimlem v podobě paní v kanceláři,  která ke všemu byla objemná a to taktak, že její blůza přecházela do obřích rozměrů že  vypadala už spíš  jako šaty :o)))
 
Filip  se pochlubil, že dostal pokutu za rychlou jízdu a tak se ocitnul opět v kanceláři dalšího úředníka. Ukázal mu Filipovo fotku jak se řítí  ráno ve tři hodiny nepovolenou rychlostí 65km/h. "Já tam měl ránu...ještě, že se z fotky nedá zjistit hladina alkoholu v krvi " :))) Obličej úředníka...viz foto dole.
 
Další téma večera byly ...a to tě Markéto bude zajímat hodně !....legíny :o)))
Dora Bondy si dorazila na Barování v tílku a legínách. Její muzikanti se za ní nejdřív omluvili se slovy, že se sice nalíčila ...měla to úžasný kreativní líčení (domluva na minulém baru zabrala :oD)...ale zapomněla se obléci. Filip se okamžitě hluboce zamyslel a téma legín rozvinul. Nechápe prý, že se nošení legín může zdát pohodlné. Taky upozornil, že ne každému legíny sluší :o)))...a dál se zamýšlel jestli nošení legín je stejné jako nošení punčocháčů. Předvedl jak si natahuje punčocháče on  a tak všímavý  divák začal reagovat na fakt, že Filip nosívá punčocháče ?  Ale to on prý jen na divadle. Celou diskuzi na téma legíny kontra punčocháče ukončil přáním....že by si chtěl obléknout punčocháče a na ně ještě legíny :o)
 
Filip promluvil i na téma divadlo. Pozval bařmeny na hru 1914 a mě polil studený pot. Hru jsem viděla ale pod tlakem nových událostí a asi i působením vysokého vedra v oněch...prostě prokratinace jako prase.... jsem ještě nestihla napsat k pár cvakům ze Stavovského divadla komentář. Příspěvek není kompletní, napravím to co nejdříve....SNAD.
Filip zmínil průzkum , že těch co čtou divadelní kritiky je pouhé procento. A  nás, kteří divadla navštěvujeme je tolik, že jsme procentuálně stejně velká skupina jako parta lesbiček a gayů :o)...a já podotýkám, že v Praze asi bude to procento trošku vyšší...na obou stranách :o)
 
Tak a k dalším novinkám červnového Barování.  
Maminka paní ředitelky Sandry,  dorazila včas ! ! !
 
Nově navštívilo pořad několik účinkujících. Poprvé jsme se měli možnost seznámit s komikem, který už tak trošku vlastní  vtipné příjmení.... Lukáš Vychopeň. (mám pocit, že náš společný kamarád Beneš točil)
Úžasně vtipné byly dvě dámy/slečny...Klára Kubištová a Ilča Maňasová. První z dam byla  velice upovídaná a tak to už skoro vypadalo, že se hrát ani zpívat nebude :o)) mluvila o tom jak zakládají hudební skupiny pod různými názvy...letos jich založili pět a v každé účinkují jen ony dvě.
Bohužel jsem nestihla  zaznamenat podrobnosti...velice doufám, že někdo ...viď Beneši...natočil ?
 
Zcela hudební a zcela úžasnou novinkou byla herečka (Tramvaj do stanice Touha) a zpěvačka  Markéta Hrubešová. viz video
.
 
 
Velké překvapení nám připravila Sandra Nováková v podobě kabaretní zábavy...vystoupení  Pražské burlesky.  Sonny Vargas už v minulosti Barování navštívil ovšem nyní přivedl odvážnou dámu....viz fota níže :o)



 Děvče, které mi udělalo velkou radost...Dora Bondy...krásný hlas, muzikálnost a prý dokonalá angličtina ....a tentokrát opět  i dokonalé kreativní líčení

 a její báječná kapela
 stálice...sršící energíí....miláček Barování Věra Nerušilová
 Vojta Moravec...přítel ...(pořád tě hlídáme ! :o) )  ...už jsem se myslím zmiňovala...našel skulinu v pořadu a jal se recitovat verše...tentokrát absolutní ...absolutní básník
 Jedna důležitá novinka týkající se pořadu Barování...konečně alespoň pro tento díl se našel sponzor...koupelny SIKO nám rozdali krásné maličké kachničky...(samozřejmě Markéto...jednu mám i pro Máťu ...příležitostně předám   )
a jedna pušinka...říkám si, že by to mohla být taky pěkná kachnička...co?...takový letní románek :o)))
 
 naše slečna ředitelka...herečka a zpěvačka ....nestárne a je krásná
 Ještě jedna novinka v podobě country zpěváka a muzikanta (veselého a vtipného) ...jen nevím jestli je jméno v pořádku, třeba mě někdo opraví ...ale znělo jako Johannes Benz (Šárko děkuji ) více o něm zde


dvě slečny(dámy), které již několik let navštěvují Barování a konečně se odhodlaly a předvedly své umění :o)

 Lenka Nová...zraje jako víno. Vždy se mi líbila ale tentokrát ...je prostě čím dál lepší ! pokud máte rádi texty Michala Horáčka, hlas Lenky Nové, Onřeje Rumla a Františka Segrada tak sledujte hudební projekt Mezi námi....v září snad bude i Praha.
A tohle byl  hudební doprovod Lenky Nové.

komik, který nezná hranice...a útočí na naše bránice :o)


 Malý dárek pro Filipa od Jarky...letité bařmenky. Jakési nalepovačky pro děti s názvem VESELÉ BAGROVÁNÍ...stačí škrtnout písmeno G  :o)))
 léto se blíží a s ním letní look ala Hawai
 jeden svítící balonek udělal radost ne jen malému chlapečkovi ale vyblbnul se s ním i Filip...to jsem měla spíš točit videjo než fotit :o)))

Kačenku přijali na vysokou školu

lidi jděte do divadla...třeba na představení 1914 o začátku první světové války nebo ...a to co nevidět se chystám na hru Tartuffe Impromptu  neboť nejen Filipem divák je živ :o))) i Karel Dobrý je pro mne veliké lákadlo

ńapodobenina úředníka kam šel Filip zaplatit pokutu za překročení rychlosti

 
Roman Tomeš představil vlastní tvorbu za doprovodu Filipa Kotka
 
 Jo a důležitá informace...Filip alias Ota Puklický, opět naskakuje do Ulice !!!!!


Tak a nejen závěr pořadu patřil Vojtovi Lavičkovi a kapele Gipsy Spirit. Cikánské písně zazněly nejen v původním jazyku ale díky Vojtovi i v češtině...překladu jsme se nestačili divit :o)))
Ještě podotknu, že Filip uvedl kapelu se slovy držte si peněženky a kabelky ...přichází Vojta Lavička a jeho kapela z Žižkova  :o))))


Já děkuji Sandře Novákové a Filipovi Rajmontovi i všem účinkujícícm   za jedinečný  večer....krásné léto všem i těm co se poflakují na baru u moře :o)
A soukromé poděkování všem milým v Drahau za to, že nám pohlídali Holynky.

A na závěr pozvánka pro vás všechny, kdo toužíte zažít Barování na vlastní kůži...a to je nejlepší !!!...máte příležitost již v sobotu 28.6. 2014 a to na piazzetě ND od 14 hodin. K účinkování přijali pozvání  Lenka Nová, Vojtěch Lavička a Gipsy Spirit, Ondřej Ruml, Gusta Pian Bernard a Šimon Vesely, Aneta Králová, Štěpán Klouček, Brigita Cmuntová, Věra Nerušilová, Juwana Jenkins, Barbora Poláková, Jan Kalousek a další.
Vstup na Barování je zdarma! ovšem je nutné pamatovat, že budeme podporovat dobrou věc takže nakonec s nějakou tou korunou počítejte :o) víc zde http://www.novascena.cz/cs/aktuality/1118.html

2 komentáře:

  1. Jen malá poznámečka: country zpěvák se jmenoval Johannes Benz. Však měl také poznámku, že jezdí v meďouru (Mercedes Benz) :-))) Jinak fotky jsou nádherné! Šárka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Šárko moc děkuji...něco jsem ladila takže mi to uniklo jen vím, že sál zaburácel smíchy :o))

      Vymazat