Přirozeně se dostavila chuť na horkou zeleninovou polévku.
Raw strava zřejmě není nic pro nás.
Vařím různé...samozřejmě i s masem...luštěninové...česnekem ani vypěstovanou natí rozhodně nešetříme.
Nejčastěji zahušťuji povařenou červenou čočkou.
A nejlépe se nám konzumuje z hrnků od loňského Ježíška.
Vyhladovělý mlsal si ještě dá pár lískových oříšků.
Ta dnešní je hrstková
Prosím recept (i od oka), polévky jsou u nás aktuální téma a mě došla inspirace :-). Dík!
OdpovědětVymazatVšak mě taky došla a tajně jsem doufala, že spustím lavinu a recepty na polévky se pohrnou směrem ke mně :o)))
VymazatHrstková polévka je orestovaná zeleninka...nejdřív na kostičky brambory a pak nastrouhaná zelenina na závěr i lžička červené papriky...zalít vývarem nebo vodou..přidat povařené luštěniny...a jak jsem psala zahuštění polévky docílím rozvařením červené čočky...jo a bobkáč, nové koření...může být na závěr varu i hrst ovesných vloček.