sobota 11. července 2015

Dvakrát

Poprvé jsme si dnes dopoledne zajeli do Klánovic  na farmářský trh.
Nakoupili jsme ovoce, zeleninu, pečivo  i mléčné výrobky.







je zajímavé, jak některé z potravin musí udělat kolečko kolem světa aby se vrátili zase zpět...přepuštěné máslo s indickým názvem Ghí...nepamatuji, že by moje babička i maminka smažila na něčem jiném. Tak vítej zase doma :o)



Po pozdní snídani jsem uvařila...jídlo, které mi chutná léta a chutnat bude dál.
Brambory s máslem a petrželovou natí.
Hladkolistá, což je v této formě jedno :o)
  je mnohem aromatičtější než kudrnka.
Květák povařím ani ne 5 minut. Balím v dvojobalu.
V těstíčku a pak strouhance...půl napůl se strouhankou kukuřičnou. Víc křupe i má hezčí barvu.

Česnekový dip z jogurtu jsem nevyfotila.
a upekla jsem
vydatný meruňkový koláč
( posýpka z přepuštěného másla, třtinového cukru, mandlové mouky a ovesných vloček) těsto jogurtové, sem a tam lžíce tvarohu ochuceného vanilkovým pudinkem a medem. No a samozřejmě meruňky ...půlené.
A podruhé jsme si dnes zajeli do nedalekých Klánovic křižovat les.
Celé odpoledne, za veselého výskání našich Holynek :o)

3 komentáře:

  1. Chválim :-) skvelá si ty ženička , nad vecou....nič z toho jedla, aj keď ho ľúbim, by som nemohla pre intoleranciu na lepok, škroby, vlákninu :O(...ja mám len čínsku pomstu a jedlo môjho obľúbeného svätca Vincenta de Pauly- proso,pšeno a prosove vločky,....paradajky, uhorku papriku, tekvicovité....a trochu, trolinku melón, jablko...marhule tento rok nemáme, budem musieť ísť tiež na trh, tú trošku čo máme, keď ochutnám, tak sa rozštelujem ....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ajaj potravinové alergie sú nepříjemná vec. A čo je čínská pomsta ? Ináč dá sa upraviť jedlo normálne na bezlepkové ale momentálne nepotrebujeme uzposobiť tak debužírujeme

      Vymazat
  2. Alergiu nemám, vraj je to imunitná reakcia na záťaž, neštiepim cukry ako je laktóza, lepok, zložité, ako škroby a vláknina, netvorím príslušný enzým na štiepenie, a ja tak milujem škrobové potraviny a ovocie, šaláty..., všetko som si musela upraviť...prejsť na múku na báze ryžovej, pohánkovej, drvené mandle, proso, pšeno, pšenové vločky, semená, orechy a čínska pomsta- ryža :-) ale celozrnná ....a paradajky, veľa paradajok, trochu uhoriek, tekvicovitých plodov, paprika, cibuľa, cesnak,aj pór..Neboj už to dávame doma, tak sofistikovane ako tvoj koláč a posýpka :-)....len keby ma netrápili tie chute !
    Pomáha mi na imunitu len ten beh a ...láska ! :-)))))

    OdpovědětVymazat