středa 7. května 2014

Vstupte a nalaďte se


Letošní rok letí jako splašený. Nestíhám nějak nic...hlavně nic co bych chtěla.
Takže se zpožděním doplňuji příspěvek o čtyřicetiletém výročí metra.
Žádné velké oslavy...okázalé a to je myslím na místě a stejně na místě je i připomenutí, že metro v Praze je. A jezdí přesně a tak vůbec.
Stěžovatelů těch nesoudných je bude asi pořád hodně, nicméně jsme všichni rádi za přesnost přepravy za kultivované prostředí v tom našem Pražské krtkově. Mám ho ráda, protože se rychle přesunu kam potřebuju a potom,  je to můj zaměstnavatel. A když se tak dívám všude kolem, tak seriózní.
Takže dopoledne fasování oděvních součástí...za ty roky se člověk s tím smíří, že pracuje v uniformě. Jenže mě se líbí...její variabilnost a barvy tmavá modrá, bílá a červená je prostě moje oblíbená i v civilu :o)
Nevím jestli bych se cítila dobře v původní hnědé a žluté košili ...pamatujete ještě ?

Tak abych se vrátila k oslavě onoho výročí...náš zaměstnavatel nás pozval do divadla na Vinohradech. Po krátkém koncertě našeho pěveckého zboru a pár slovech důležitých představitelů ...pana ředitele a pod. následovalo představení Neila Simona Vstupte.
Možná někteří ještě pamatují na obsazení hlavních rolí Josefa Bláhu a Vlastimila Brodského. Nyní role stárnoucích herců Villie Clarka a Al Lewice hrají  Viktor Preiss a Tomáš Topfer.
Bavili jsme se výborně.

Cestou domů ještě kratičké zastavení na Florenci, kde stejně jako v dalších stanicích probíhala akce Nalaďte se v metru. Cestující ladili mladí ale báječní muzikanti  konzervatoře Jaroslava Ježka. Mohli jste slyšet i Štěpána Kloučka s Brigitou Cmuntovou a další. Příští rok si tento den pohlídám a také budu informovat, protože tahle akce rozhodně stojí rozhodně za pozornost.


A pak už rychle domů...pro Holynky. Moc a moc děkujeme Gabro a spol. za hlídání...sladce se odměníme :")

Žádné komentáře:

Okomentovat