čtvrtek 16. ledna 2014

Lilasovaještěspí

 pro Nikolku.  (přízi si vybrala asi Nikolka sama, ceduličku nemám a nevím co je zač. Nicméně byl to boj háčkovat z chlupaté příze, chumlala se a o párání nemůže být vůbec řeč. Tak snad se bude Nikolce líbit ...i když myslím, že jí bude větší, nevadí až se vyspí tak bude další zima a hlavinka větší :o))
A jedna Duhavyprsklasmíchy. Pro Míšu. Asi se ji netrefím do jejího vkusu...nosí šedou, černou a fialovou...ale s jarem a džínovou bundou se třeba dostaví chuť na něco veselého :o)

A tohle jsou fotečky co poslala moje Žena (má je i na svém blogu Pro ten dnešní den) čepulka ježíšková z příze Lollipop ...sama vytváří vzorek a háčkování nenudí. Škoda jen, že je chvíli silná a chvíli tenoučká jako vlásek až jsem se bála, že se přetrhne ...výsledek je ale myslím pěkný...uháčkovala jsem ji lem aby čepulka dobře držela na Elenčině hlavince a nemusela mít šňůrky na zavázání :o)

12 komentářů:

  1. Dobrý den,
    Váš blog čtu již delší dobu. Patří k mým nejoblíbenějším a velmi obdivuji úžasné fotky a krásné ruční práce. Dýchá na mě vždy taková pohoda. Díky Vám jsem v sobě opět probudila touhu tvořit, resp. háčkovat. Mám dvě holčičky (12 a 7 let) a chystám se přivítat jaro uháčkováním čepiček pro ně. Sháněla jsem nějaké inspirace na netu, ale ty Vaše jsou prostě nej. Mohla bych moc poprosit o prozrazení, odkud čerpáte návody a co je to za veselou přízi, ze které je čepice pro Míšu? Pokud jde o "výrobní tajemství", pochopím to.
    Přeji krásný den

    Ivana Š.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Ivano, moc děkuji za milý a pro mne velice povzbudivý komentář. Inspiraci čerpám stejným způsobem jako vy...brouzdáním po netu :o) Příze použitá na homelesku pro Míšu je Kateřina č. 2339 od českého výrobce www.toptex.cz mají i další krásné melírované kombinace nebo jen jednobarevné. Přeju příjemné tvoření a pokud narazíte na něco zajímavého tak sem s tím !

      Vymazat
  2. Super ciapky, ale ta duhova ma dostala. je nadherna. Andrea

    OdpovědětVymazat
  3. na rukou by tě měli nosit :)

    krása

    OdpovědětVymazat
  4. Dnes u Aranelky jak v pohádce, duha ,lilasovaještěspí a trpaslíček Spumanté!!!!Nádhera, začínám se stydět, že nestíhám....ale já pletu víš! teda i pářu...víš. Mávám a zdravím M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Špumanté zítra opusinkuju...to bude jako v pohádce, už se moc těším. A já o pletení uvažuju taky víš...a párat budu taky víš :))) I já zdravím háčku a jehlicím zdar !!!

      Vymazat
  5. Devce, devce... Ty jedes...
    Perfektne ciapky

    OdpovědětVymazat
  6. Aranelko, krása veliká !!!! Marki

    OdpovědětVymazat