čtvrtek 5. prosince 2013

Sněhurka a sedm

 ..závodníků.  Inu obrátila  jsem oči v sloup když mě můj kulturožroutský kolega upozornil na možnost získat lístky na generálku představení s tak prapodivným názvem. "Počkej, počkej..." .nenechal se odbít..." hraje tam Roman Tomeš, Štěpán Klouček..." hmmm no tak dobře. Datum příjemně lákal na setkání s Toníkem a Míšou. Tak nějak předvánočně posedět po divadle a poobědvat, protože generálka se konala dopoledne.
Termín představení ladil mému rozpisu směn ovšem nějak jsem zapoměla, že mým vnoučatům trošku zkomplikuju život...ve čtvrtek dopoledne se Tony chystá do práce a Míša sedí ve škole (i vzkázala mi paní učitelka, že to bylo naposled) musím trošku víc zvažovat, nemusel by můj dobrý úmysl vyznít pozitivně. A to bych nerada. Ale dnes se to povedlo.
Představení je určeno menším dětem. Dětí z prvního stupně ZŠ  bylo plné divadlo. Moc se nám líbil princ...nejlepší princ (stejně jako Danny v Pomádě  je Roman Tomeš, to je jasný :o)) 
A potom, moc se nám líbili reakce v hledišti. Děti byly tak báječné !!!  živě reagovali, tleskali a křičeli "tak to máš za to ! " když byla čarodějnice potrestána. No užili jsme si to pěkně. Krom nepříjemnosti v začátku protože Ticketportal selhal ... prodal naše místa dvakrát. Nečekali jsme a honem obsadili jiná  prázdná místa( místo osmé řady jsme seděli v desáté) a nehodlali je opustit.
 
 Obídek v Palladiu

 pan číšník praštil obrovským razítkem na bílý list papíru...

 ...lekli jsme se...nabídky moučníků :o)
 Toník šel pak do práce a my jeli domů. Měla jsem ještě v plánu vzít Mišku na Chvaly, na zámku jsou zajímavé výstavy ale chtěla být doma a odpočívat. Střídavě u PC a u TV. Tak jsem se pustila do práce.
Trošku mě letos berou hvězdy ale asi jsou letos populární, vidím je tedy všude v obchodech s vánočním zbožím a v dekoracích. Zadala jsem tedy úkol svým kolegům ...nakreslete pěticípou hvězdu ! A oni neměli kružítko, měli jen pravítko a tužku. A tak rýsovali až se prorýsovali k návodu jak zobrazit opravdovou hvězdu...zde je návod, stojí za přečtení, pobavíte se :o)))
 A tady je výsledek mého snažení...dvě hvězdy ...jena Mausová :o) a druhá červená ale pozor s droboučkým puntíčekem...


 ...i knoflíček na bříško jsme ji daly puntíkatej a cedulku BÁba přišily :o)
 
Tak takový byl dnešní ...pátý den adventu a tohle je fotečka do mého adventního kalendáře...andělské zábradlí v Hybernii

9 komentářů:

  1. Krásné tvoření a skvělá akce..tohle mi chybí:-)

    OdpovědětVymazat
  2. To jste prožili krásný den! A tvoření nádherné, jako vždy, také mám ráda hvězdy ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lanko bylo to moc prima...tam nebyl "ON" ? :o))) ..já hvězdy vzala na milost až letos.

      Vymazat
    2. Tam asi on nebyl :-)) Ale já už s ním nejsem dlouho v kontaktu, tak nevím, kde všude vystupuje... to já jen, že jsem ho zahlídla na Tvé fotce :-)

      Vymazat
  3. Aranel,
    super návod na hvězdu, pobavila jsem se ;-)
    Je vidět, že máš v práci kolem sebe šikovné muže!
    To já, když jsem potřebovala hvězdu na polštář, jsem také řekla svému muži.
    V matematice jsem nikdy nevynikala ;-)
    Moc se mi líbí nápad s šitou hvězdou pro Mišku :-)
    U nás budou Vánoce také hvězdné ! :-)
    Krásný hvězdný víkend přeji na Čerňák!
    P.S. Měla jsem sice v plánu ještě háčkovanou hvězdnou deku pro Šimonka, ale nějak to nedávám :-o

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko nad zadaným úkolem jsem se opravdu pobavila, není nad to mít prima a vtipné kolegy...nesmírně si to užívám a oni moje nápady asi taky. Miška byla nadšená. Vedle Elenky je už veliká ségra ale dítě to je a i ona počebovala ňuňánka do postele, tak proč by nemohl být rovnou zvězdnej :o) I já přeju krásný a voňavý víkend, to se máte :o)

      Vymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn administrátorem blogu.

    OdpovědětVymazat
  5. Ten návod to je normálne pracovný výkon. Pozdravujem kolegov a vďaka za dokonalé vysvetlenie ako na to. Tvoja hviezda je parádna. Andrea

    OdpovědětVymazat