sobota 28. prosince 2013

O líné babičce

v Dlouhé. Ano Míša je už ve zdejším divadle  jako doma  :o) Včera si užili s Dědou Pavlíka Tesaře a dnes zase se mnou babičkou ...ještě tak trošku novotou vonící představení s příznačným názvem O líné babičce.
O tom bych mohla psát hry a knížky...kdybych to uměla .... taky :o)))

Ovšem  babička z pera Aleny Kastnerové je  na rozdíl ode mne  čerstvá důchodkyně. Vytáhne ze skříně škapulíř do kterého po celou dobu svého dospělého života ukládala všechna svá přání. (Pozor! podobný mám na dně skříně též :o)) A proti vůli svých dospělých dětí, které měli o volném čase babičky v důchodu jinou představu, si  prostě ta svá přání začne plnit.

Dětské ručičky z řad diváčků vytahují samá krásná ale velice odvážná přání. A tak jsme se s babičkou projeli nejrychlejším autem ...až do Ostravy, kde ostravští policisté babičku zadrží, proletěli jsme se krásnou modrou vzducholodí,  navštívili PC kurz protože jedno z přání babičky bylo rozlousknout kouzlo internetu :o)). Zdolala i osmitisícovku, kde potkala Yetiho ...tak ten je prosím z Tatrnské Lomnice a hovorí po slovensky :o)))...poradí mu velice důležitou věc. Nebudu víc  prozrazovat. Představení je úžasné pro děti, pro rodiče i pro nás babičky.
Hudební vkus babičky byl samozřejmě velkým bonusem...to jen umělci z Dlouhé umí, jste prostě báječní herci i muzikanti !!!

 režisér Jan Borna a Miroslav Hanuš vás seznámí s představením ZDE

8 komentářů:

  1. Tak trochu v koutku duše závidím, že tu možnost, jít s vnučkou třeba na pohádku, nemám. Moc se mi líbí, jak vnoučata vzděláváte kulturně! A fandím tomu! Mávám za moře do Prahy! Marcela

    OdpovědětVymazat
  2. Tak tady jsem na tom o kousek líp než u předchozí inscenace - máme lístky :)). Muzikanti jsou to výborní, já k Vánocům dávala "Kainara" mimo jiné. ... A pak se mi ještě strašně líbí, jak umožňují panu Bornovi pořád režírovat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Kainar Kainar" je báječný ! pan Borna režíroval právě i představení Jak jsem se ztratil...to musíte vidět, ideální je v předvánočním čase ale není nutnost... mají nějaké volné lupeny na 20.2.2014

      Vymazat
    2. Děkuji, to je úžasný servis! Rezervovala jsem si je, teď ještě včas vyzvednout, to bývá můj kámen úrazu :). A Kainara taky doufám, že uvidím ještě jednou - v únoru bohužel ne, to jsem k lístkům darovala i hlídání dětí! Díky a mějte se, H.

      Vymazat
  3. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  4. To se ale moc hezky čte. Ono to vždycky potěší, když to, co děláme a co nás baví, dělá radost i jiným. Míša Doležalová (co je v divadle taky jako doma ;-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milá Míšo Doležalová vy koukejte být v divadle jako doma pořád! moc děkuji za komentík ouhjééé to si vážím a těší mě to :o)

      Vymazat
    2. :-) Ono se to dobře hraje, když máme tak úžasné diváky.

      Vymazat