úterý 10. prosince 2013

desátý adventní

 den začal ráno nepřiměřeně mazlivou Nelou. Tulila se tulila, tak jsem ji v polospánku jen pohladila spala dál. Jojo bylo to překvapení, když jsem se dospala. Nela totiž začala hárat a tak hned po probuzení jsem musela zahájit akci velké prádlo....to nám to čisté povlečení vydrželo celých 24 hodin chjo.
naše háravky
Ani dál se mi nedařilo. Rozladil nás telefón (kolik stojí kontakt s dítětem, nechtějte vědět a nebudu se o této rodinné zápletce rozepisovat...jen, škoda...pro obě strany. Asi.
 
Pak jsem neopatrně drcla do prkna na žehlení a  shodila žehličku. Uštípnul se kus plastu.
 Pak z ničeho nic začala dýmat a prskat šlapka od šicího stroje.
Když jsem zjistila, že mi spadla na zem zlatá náušnice jen tak bez varování??
A navrch nedorazil ani očekávaný balík. Snad zítra.
 
 No, žehličku manžel slepil, takže montežehlo proběhlo a úhledné hromádky již odpočívají ve skříni. Horší jsem na tom s šitím. měla jsem letos ideu, že dárky z části vyrobím vlastníma (Ježíškovejma :) ) rukama ale bez stroje to nezvládnu. Krom jedné maličkosti, kterou jsem stihla. Tak snad potěší.
A ještě ..co je nejhorší...straaaašně se nám stýská po Elence. Prý už dělá svoje první krůčky a to nás motivovalo zabezpečit rohy stolu, to až k nám někdy přijede aby si neudělala bebí. Zítra jedeme za ní.... těšíme se moc !!!

Ještě jsme dnes slepili linecké hvězdičky vynikající marmeládkou od Kopretinky...hned jsme ochutnali a je mňamózní !!! moc děkujeme :o)
A já si beru do ruky háček, snad hod nezlomím :o)))

19 komentářů:

  1. Někdy se to tak sejde....ale konec dobrý, všechno dobré - háček nezlomíš:-). Hezký večer Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano beru to pozitivně...jako, že se mohly stát horší věci...mnohem horší. Háček SNAD nezlomím :o)

      Vymazat
  2. Aranelko, koukám, že jsi měla pátek třináctého v předstihu ..... ono když se se.. tak se se.. ..... jsem zvědavá, co si na nás ostatní přichystal na popozítří ....pa, pa Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo vidíš Marki to mě nenapadlo, že můžu mít klidně pátek třináctého a v pátek třináctýho budu mít už jen kliku :o)

      Vymazat
  3. což háček...očko sobě nevypíchni! ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nech si ty pozitiva :o))) ještě, že jsi zařídila lupeny na lede, jinak by to se mnou švihlo...zdravím systém, je suprovej :o)

      Vymazat
  4. Dneska zřejmě ouřaduje svatý šiškin :-) at mte paní zítra lepší den!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jooo to byl on, to si musím pamatovat :o)))) děkuji i vám paní

      Vymazat
  5. To bylo znamení, že bys měla odpočívat asi! Prostě vše se nedá někdy stihnout tak, jak bychom si přály a vše má svůj důvod. Telefonátu ohledně dítěte je mi líto, ale Elenka s Michalkou Vám to stokrát vynahradí! Hezký zítřejší den přeji a posílám pozdravy i k nim! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To říkala i Žena, že mám odpočívat. To se řekne, když na mě čeká směsice směn těch mejch i těch co jsem vyfasovala navíc a taky hrst kultury...nestihnu už nic.
      Telefonát nelituj, je to bolavá rána, která se asi nezavře ale musíme se s tím naučit žít ...vlastně tak abychom se nestyděli, protože vysvětli to normálním lidem, že se s náma nepočítá. S Elenkou si zítra užijem , vyřídím :o)

      Vymazat
  6. Dneska zřejmě ouřaduje svatý šiškin :-) at mte paní zítra lepší den!

    OdpovědětVymazat
  7. Lydu, jak u tebe čtu, tak měly dneska Beranky "černý pátek". Já dneska ráno nenastartovala, oprava za 1500Káčé, zapla mikrovlnku lup a je po ní a do třetice mi spadl v odkapávači manžův půllitr a jsou z něj střepy. Takže doufám, že mám vybráno. Přeji i tobě lepší zítřek. Pa Radka
    P.S. Můj háček vydržel, jak tvůj?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pání tak ten svatý šiškin ouřaduje i u vás :o))) háček vydržel, uhákovala jsem Elence nákupní tašku :o)

      Vymazat
  8. Aranel, pokud bys potřebovala nutně ty dárky došít, domluv se sousedkou, ať tě vezme do Mumraje ;-) (je tam šicí stroj a overlock k zapůjčení a šití na místě)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Levi, brala bych to ale už není čas. leda po večerech kdyby to šlo. Zkusím dohodnout a děkuji ...to mě nenapadlo. Zdravím :o)

      Vymazat
  9. Znám takové dny - když se to...,tak se to .... . Zítra bude určitě líp!

    OdpovědětVymazat