sobota 4. srpna 2012

Lidé dobré vůle


Majitelům rodinných domů, chat a chalup, pergol a zahrad můžeme být k smíchu. Jenže my panelákoví lidé....dejme tomu ti  dobré vůle ....se rádi sejdeme a probereme život.  My pejskaři se potkáváme a onu činnost provádíme souběžně s venčením. Jenže, není nad takovou uliční slavnost...kdy se griluje, debužíruje a samozřejmě mírně popíjí.


Pozemek  donedávna osídlovali dělníci tvořící jižní fasádu a balkóny. Ti sice vše po sobě uklidili, trávu vyhrabali ale obec neposekala :o) A tak padnul i návrh...úvaha o tom, že bychom si pozemek odkoupili, začali se o něj společnými silami starat a do budoucna oplotili a vytvořili altán. Potom by lidé dobré vůle v našem blízkém okolí mohli sedávat častěji a hlavně v kulturnějším prostředí.

No a protože k takovému gurmánskému příjemnému setkání každý něco dobrého přinesl, tak já naložila plátky vepřových válečků do vína a Provensálského koření. K masu jsem upekla  zeleninu. K brambůrkám vynikající chuti ...páč jsou z Hané :o) ...přikrájela na kolečka kukuřice, rozhodila česnek i snítka rozmarýny.



Ale pani cuketkovou jsem smažila až dnes. 
Je obalená v testíčku podobnému k výrobě palačinek. Jen hustější. A to co vypadá jako strouhanka sice strouhanka je ale kukuřičná.(možná vhodný recept  pro celiatiky) Obálek krásně křupe a vůbec je to mňamka.

 TAkže další člověk dobré vůle...Fíkovic  Lucie. Podělila se se mnou o zásoby z vlastní zahrádky.
 To našinec pěstující zeleninu v nákupních centrech ocení převelice!!!!
No a měli bychom zmínit i naše muže, kteří ač se neznají...měli dohodnuté setkání na jedné Pražské benzinové pumpě, kde bylo hafo zeleninky předáno. Prostě lidé dobré vůle pořád existují, věřím v to :o)




16 komentářů:

  1. Missorka mi vzala slova, taky jsem chtěla napsat: A to je tááák hezký...

    OdpovědětVymazat
  2. To je úžasný (abych použila jiné příd. jméno!). Je to nádhera, když se sejdou správní lidé.

    OdpovědětVymazat
  3. vy jste ale dojemní lidé! :-) se tu válím smíchy... a cuketoví dealeři taky nemají chybu :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Mnam, kukurice, tu miluju :-))) A cuketa taky nema chybu. Delas taky lilek, obaleny a osmazeny ve vajicku, prolozeny parmazanem, salsou a sunkou a zapeceny v troube, to je taky bomba :-))Gurmanku zdravi Marcela :-))))

    OdpovědětVymazat
  5. Tak že lidé dobré vůle a mlsných jazýčků, co?
    Všechno to vypadá opravdu lákavě. Ty cuketky obzvlášť.
    Je fajn, když se se sousedy takhle scházíte, určitě se pak sousedské vztahy řeší podstatně lépe, zvlášť když třeba někoho vytopíte, nebo tak něco...:-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jéé to je super! To by se mi ták líbilo...jen já umím velmi dobře konzumovat, ale mizerně vařit:o)

    OdpovědětVymazat
  7. Aranelko, hm, takove papkani ajeste s lidmi dobre vule - to bych si taky nechala rict. A ten recept s cuketou urcite vyzkousim. Jeste me zaujal i ten recept s lilkem v komentarich. Nemohla by jsi mi zjistit, jak se to dela? Dekuji predem a preji krasny tyden, Katerina

    OdpovědětVymazat
  8. Jsem ráda, že se vám můj příspěvek a vůbec počin nás sousedů a přátel líbí. Já vím, zavání tak trošku socialismem a samozřejmě jsme tak trošku na to háklivý :o) ale nedávno jsem viděla v televizi jak si někde v zahraničí sousedé uzavřou celou ulici tak aby tam nemohli jezdit auta, vše uklidí a domy vyzdobí a nachystají slavnost. Tedy není to nic neobvyklého ani ve světě. Já si říkám, že když člověk přichvátne navečer domů z práce má možnost víceméně sedět doma ale kdyby se udělalo sezení venku asi bych večery trávila raději tam ...dívala se do ohně a opékala k večeři klidně buřta :o) Tím chci říct Janinko, že není tak důležeté čím se kdo kulinářsky vytasil, spíš s jak otevřeným srdcem přisedl. A pro tebe i pro vás ostatní by byli vždy volné židle :o) Kateřinko nevím, poprosíme tímto myslím Marcelu ať recept dodá, také mi zní zajímavě a ještě jsem nekonzumovala. Lilek mám neraději v ratatouille.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. http://www.youtube.com/watch?v=DmTGNG4N0Yw&feature=player_detailpage, zdravi Marcela

      Vymazat
    2. Děkuji má anonymní Marcelo :o)...vypadá to moc dobře navíc velice zdravě. Jen co někde ulovím lilek, jdu do toho !

      Vymazat
  9. Tak se také přidávám k ostatním komentářům a chválím všechny lidi dobré vůle :-)
    Když ta je , jde všechno snáz !
    A opět úžasné fotečky , tentokrát zeleniny :-)
    Kdyby ty jsi věděla jaké mi tady děláš chutě ;-)
    Já bych byla velmi vděčný strávník a dobrou vůli mám také ;-)

    OdpovědětVymazat
  10. asi nebudu ukazovat tvoje fotky rodině, páč mám obavy, že by po mě takové dobroty chtěly (já potřebuji recepty pro zcela nezručné a napsané pro "blbé" :D )

    u nás letos extra platí rčení: Čím hloupější hospodář, tím větší cukety :))))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. haha...a vůbec, kde je recept na to domácí pečivo? vypadalo báječně !
      Já byla také kdysi za hloupého hospodáře, když jsem poprvé jako absolutní laik vysela mrkev. Záhradkáři v širokém okolí kroutili hlavami a říkali něco o nítěnkách v té oblasti...a já měla překrásné zdravé mrkve. Ale jen ten jediný rok :oDDD

      Vymazat
  11. Připadá mi to fajn, moct se takhle scházet, mít své místo ke společnému posezení, sdílení a debužírování :-).

    OdpovědětVymazat