neděle 8. července 2012

Cous cous


 budiž pochválen :o)
Je to takové vaření nevaření. Jeho snadnou a rychlou přípravu ocením vždy v časové tísni a v horkých dnech.
Tentokrát z ječmene, to ale na postup nemá vliv.

Vždy ho malinko osolím,  zakápnu lžící olivového oleje a přeleju vařící vodou v poměru jeden díl kuskusu a dva díly vody. 
Přiklopím a nechám asi 5 minut stát. Poté vidličkou načechrám....

 
... smíchám s kousky  čerstvého ovoce...dnes  meruňkami a broskvemi...hrst sušených brusinek jídlo dostatečně prisladí a sekané (nesolené) pistácie doladlí barvu a ozvláštní chuť. Pro milovníky skořice...a to Toník je...oskořicovat :oD...a jestli se vám i tak zdá, že je málo sladký,  přelijte javorovým sirupem. 

 
Dobrou chuť a krásné dny !

5 komentářů:

  1. Mnam, ty jses ale gurman. Ja mam taky rada cous cous. Je to zdrava strava. Taky preju dobrou chut, asi si ho udelam na obed, ale ve slanem stavu, s tunakem :-))))Marcela.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj anonymní Marcelo :o)..jsem mlsal :oDD...slaný byl minulý týden, máme ho rádi i bulgur

      Vymazat
  2. Aranelko, cous-cous mam moc rada a na sladko jsem jej jeste nejedla. Diky za receptik, myslim, ze by to mohlo chutnat i nasim detem. Hezky tyden, Katerina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kateřino cous-cous má neutrální chuť a tahle sadká je příjemná změna, někdy si tělo řekne :o) Myslím, že dětem bude chutnat. I tobě krásné dny

      Vymazat
  3. Cous-cous u nás také frčí, teplý i studený. Ale jen na slano, nad sladkými jídly (pokud to nejsou palačinky) se naše dva čumáčky ohrnují!

    OdpovědětVymazat