Je to takové vaření nevaření. Jeho snadnou a rychlou přípravu ocením vždy v časové tísni a v horkých dnech.
Tentokrát z ječmene, to ale na postup nemá vliv.
Vždy ho malinko osolím, zakápnu lžící olivového oleje a přeleju vařící vodou v poměru jeden díl kuskusu a dva díly vody.
Přiklopím a nechám asi 5 minut stát. Poté vidličkou načechrám....
... smíchám s kousky čerstvého ovoce...dnes meruňkami a broskvemi...hrst sušených brusinek jídlo dostatečně prisladí a sekané (nesolené) pistácie doladlí barvu a ozvláštní chuť. Pro milovníky skořice...a to Toník je...oskořicovat :oD...a jestli se vám i tak zdá, že je málo sladký, přelijte javorovým sirupem.
Dobrou chuť a krásné dny !
Mnam, ty jses ale gurman. Ja mam taky rada cous cous. Je to zdrava strava. Taky preju dobrou chut, asi si ho udelam na obed, ale ve slanem stavu, s tunakem :-))))Marcela.
OdpovědětVymazatAhoj anonymní Marcelo :o)..jsem mlsal :oDD...slaný byl minulý týden, máme ho rádi i bulgur
VymazatAranelko, cous-cous mam moc rada a na sladko jsem jej jeste nejedla. Diky za receptik, myslim, ze by to mohlo chutnat i nasim detem. Hezky tyden, Katerina
OdpovědětVymazatKateřino cous-cous má neutrální chuť a tahle sadká je příjemná změna, někdy si tělo řekne :o) Myslím, že dětem bude chutnat. I tobě krásné dny
VymazatCous-cous u nás také frčí, teplý i studený. Ale jen na slano, nad sladkými jídly (pokud to nejsou palačinky) se naše dva čumáčky ohrnují!
OdpovědětVymazat