čtvrtek 10. července 2014

Melounová


 
kabelka. Chtěla jsem vyzkoušet novou přízi na trhu se sympatickým názvem  YarnArt JEANS. Výběr barev je jedním slovem veselý a pokud může takový hákový počátečník jako já hodnotit, tak mě se s ní pracovalo moc pěkně už proto, že příze nenitkuje.
Jinak je to se mnou těžký...pořád se snažím háčkovat bez návodu (pokud to lze) snažím se vidět výsledek a neřeším počet ok a pod. Prostě se k výsledku nějak dopracuju a je to vždy pro mě velké dobrodružství. Tak vznikla i melounová kabelka...profík brečí ale já se raduju :o)))
Jediné s čím bych potřebovala poradit je jak navléknout korálky na přízi. Koupila jsem si jehlu na korálky ale očko je malé tak na nit nebo tenký silon ale ne na přízi. Poradíte?


Já jsem nakonec korálky navlékla na růžovou nit a na hotový raneček přišila.

  Uvažovala jsem i o melounové čepičce k ní ale Elenka je doslova učepicovaná.
 Etiketa společenského chování praví, že ejvětší fo paux pro muže je, když drží dámskou kabelku. Prý za žádných okolností (a to já svému muži vyčítám, že se nechal zvěčnit na naší svatbě s Maruškou zavěšenou do levé paže a v té pravé třímal Maruščinu kabelku...fakt divný :o))) ) ale já dnes nevěděla jak nejlépe vyfotit raneček a i když je v něm klubíčko jako vycpávka tak se mi nedařilo....AŽ raneček do ruky vzal můj muž a vypadá tak jak opravdu vypadá ...tak snad to nikoho nepobuřuje, že jsme etiketu protentokrát porušili :o)
 No a když už jsme u melounů...třeba někomu přijde vhod. Protože i já jsem léta dětem krájela ty velké měsíce na talíř (nebo i oni sami ..uáááá) a bojovala se sladkou šťávou, která lepila a tak, však to asi znáte. Předcházím nyní tomu ..ihned co kulaťák  přineseme domů,  tak nakrájím do potravinové dózy s víkem, strávník vyfasuje v kuchyni vidličku a já nemusím pořád utírat po kráječích kuchyň a také řešit aby nenatáhl odér z ostatních potravin.

Mějte krásné dny ...nevím jak vám ale mě ten déšť a ochlazení vyhovuje :o)



14 komentářů:

  1. manžel je sympaťák takže to ustojí :). Pěkná kabelečka

    OdpovědětVymazat
  2. ahoj, zkus konec příze potřít lakem na nehty nebo vteřinovým lepidlem - konec je po zaschnutí pevný a příze se dá protáhnout korálkem. Když je v jehle, tak je dvojitě a tímto se tomu vyhneš. Jinak kabelka se ti moc povedla. ahoj Zuzana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zuzanko moc děkuji. Vyzkouším na různých přízích abych taknějak měla lepší odhad. Korálky jsou sice mohutné ale dírky v nich teňoučké, to musím také dát pozor. Ještě jednou děkuji a zdravím :o)

      Vymazat
  3. Kabelka má úžasnou barvu,škoda,že u nás vládnou samí chlapečkové:-) Krásné fotky!Hezké dny:-) Vera

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nojo já zase musím občas něco vytvořit pro kluka...ještě, že má Elenka sousedovic Toníčka :o) I tobě Věrko a pohodový víkend :o)

      Vymazat
  4. Aranel,
    s korálky neporadím, ale tvému muži kabelka fakt sluší ;-)
    Je nádherná a já jen obdivuji a Elence závidím takovou zručnou háčkařku!
    Krásné pracovní dny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko můj muž ani neví, že frčí na blogu :o))) takže děkuji za něj ! Však Elenka je mou velkou inspirací :o) Krásné dny i tobě

      Vymazat
  5. Výborný nápad na kabelku, vypadá skvěle a určitě udělá spoustu parády. Pěkné léto

    OdpovědětVymazat
  6. Krásná melounová kabelka Aranel. Jako všechno co uháčkujete.

    A s tím melounem to dělám také tak. Nakrájet na kousky, šup s ním do mističky a k tomu vidličku.
    Pamatuji si, že když jsem byla malá, tak moje babička zakapala meloun troškou rumu. A bylo to dobré.
    Míša z Plzně

    OdpovědětVymazat
  7. Skvělá kabelka! A muž je sympaťák, holčičí kabelka mu nijak neubrala:-)

    OdpovědětVymazat