čtvrtek 31. července 2014

Když jsou svátky jara

a nebo má přijet můj bratr...peču tuhle masovou roládu. Určitě už jsem někdy v minulosti dávala recept a tak jen zopakuju, že je (dvě nohy) z kila hovězího mletého, koření, dvou vajec a dvou lžic škrobu.....čili klidně vhodná pro ty, kteří trpí alergii na lepek, nebo nemusí za každou cenu konzumovat mouku nebo strouhanku. Náplň sýr, šunka, špenát a vejce ale hodně populární je z orestované hlívy ústřičné, vaječné smaženice s drobně nakrájenou zeleninou a pod. ...nezapomeňte namočit alobal hodně mokrými dlaněmi - maso se nepřilepí a pak pořádně utáhnout.
Je skvělá teplá i studená a báječné je, že se dá připravit den předem, dát do lednice a v den Dé upéct 45 min na 200 C....
 
 Ale zpět k naší návštěvě. Poprvé k nám přijel i Filipko....můj synovec. Plánů jsme s mým bratrem spřádali několi...s ohledem na počasí a vůbec, chtěl mu ukázat co nejvíce z Prahy. Jenže dorazili později, než bylo ohlášeno ...hlavně ve zdraví. Pak jsme si dlouze doma povídali. A nakonec se šli projít u nás na Chvaly, kde to mají všechny návštěvy moc rády....ty vesnické domečky, staré domy i škola, která čeká na rekonstrukci...a potom, hned za rohem nákupní centra a oblíbená Ikea :o)))

 Parožnatce milují všechny děti ...i ty dospělé :o)

 I další dřevěná plastika zaujala



 jeden by neřekl, že za pět minut svěží chůzí se octne v nákupní zóně :o)



 A závěr  procházky jsme ukončili v Mondi. Palačinky někteří z nás slané s nezbytnou sklenkou vína a někteří s ovocem, zmrzlinou a šlehačkou.
 A doma ...opět, pro velký úspěch Božský tvarohový koláč.

Nely...žádná změna bych řekla. Je veselá a taky ještě pořád dost odpočívá. Zítra jdeme na kontrolu.

Žádné komentáře:

Okomentovat