pátek 11. července 2014

Kulatá vesta Samuel


Zaujal mě nápad na blogu Motánky. Použila jsem ale jinou přízi. Podle jejího názvu dostala jméno i vestička. Koupila jsem dvě přadena čili 200g ale opravdu nestačilo :o)) a tak chvíli rozdělaná vesta čekala na dodělání (to už za tu krátkou dobu co si hraju s háčkem mám už několik rozdělávek ...chjo..:o))) ) dokoupila jsem ještě jedno a opravdu to vyšlo na dvě a půl klubka. 

Háčkování vesty je opravdu jednoduché. Co ovšem není jednoduché je pracování s chlupatou a v mmém případě i puckatou přízí. Je to takové háčkování naslepo :o))) někdy není jasné kam píchnout, příze se při háčkování muchlá... chce to dobré světlo a větší dávku trpělivosti.
 
S výsledkem jsem ale docela spkojená . A už se těším až si vestičku vyzkouší Elenka, pro kterou je s láskou dělaná :o) 
Mašličku jsem použila (jak jinak :o))  puntíkatou v takovém příjemném zbarvení. Zatím je pouze našpendlená to aby mohla poslední slovo mít Elenčina maminka :o)
 




 Dnes ráno jsem po noční šla venčit Holyny a zjistila jsem, že Nela není ve své kůži. Bylo jasné, že ji zlobí zádička. Dala jsem si sprchu a chvíli čekala ale bohužel jsem vytuhla a probudila se až odpoledne. Chudák pes zatím asi trpěl. Hned jsme vyrazili na veterinu, kde dostala injekci a další prášečky na bolest. Okamžitě pookřála a doufáme, že bude dobře. Za bolest myslím může takové  to předhárací blbnutí.
Co mě dojímá...Nelynka v pelíšku a máma Holy na stráži. Jsou báječné ty naše dandí holky :o)

A na závěr jen poznámka, že venku prší a je zataženo, takže kvalita fotek tomu odpovídá :o(

5 komentářů:

  1. Pohlazení Nelince i Holy na stráži! Vestička určitě bude mít úspěch, Ty ale jedeš s tím háčkem, žasnu, jak Ti to pěkně jde. Ještě že Elenka neodporuje a všechno, co hodná babička uháčkuje, nosí. Zdravím i do Drahou. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marcelko moc děkuji ale na tebe nemám ! Elenka neodporuje...zatím :o))) ale nevím co na to maminka. Jsou na krátké dovolené a tatínek Elenky měl dnes promoci, tak až se vrátí vyřídím ! Měj krásný víkend !

      Vymazat
  2. Vestička je moc povedená, ta jiná příze k ní taky hezky sedne, ať se Elence i mamince líbí. A hlavně Nele ať je brzy líp!

    OdpovědětVymazat