neděle 27. července 2014

Krokvové dilema

 
od samotného začátku co jsem vzala háček do ruky mě nesmírně lákal vzor krokvový. Všechny ty deky krásně sladěných barev tak i šály. Tu jsem si vlastně už uháčkovala. ZDE  
No a nyní, když už jsem nabyla pár háčkovacích dovedností a pak...čepicemi už nikoho ze svého okolí neoslním, mají jich prostě víc než dostatek tak jsem se rozhodla pustit do většího díla. A tím je deka 
 

Začala jsem háčkovat zatím ze třech klubíček mě sympatických barev příze YarnArt Jeans.  A vzorek ..krokve se skulinkami, protože v paneláku není třeba zas tak teplé deky...jen tak lehce se přikrýt po ranní sprše, když se po noční nechce jít spát.
Jenže ...klubíčka rychle  došla. Už jsou objednána i další barvy, barvy které se v naší domácnosti nachází . Jenže co s chutí teď hned.... s chutí háčkovat krokve ?
Zjistila jsem, že mám doma téměř celou barevnou škálu klubíček příze Merino.

Pro druhou deku jsem vybrala vzor  jednoduché krokve. A aby byla deka vzdušnější a nadýchaná  (a aby netrvala roky :o)) ) háčkuju háčkem  č. 5.
Jenže ....už mi zase chybí růžová a tmavá červená. Hm, tak zatím musí duhová deka počkat taky. Snad zítra někde  dokoupím a budu pokračovat než dorazí příze Jeans...a to potom nevím kterou upřednostním.
 
 Nelynka dnes chtěla mermomocí ven. A taky se tam pěkně vyprázdnila. Odpoledne pak znovuobjevila svůj oblíbený bobík by Ikea ....ona ho prostě miluje od štěněcích dní  :o)
 
 
 

A já dnes dostala  sedm růží od mého muže. A když už slavíme sedmileté výročí  doma, tak jsme si otevřeli to nejdražší francouzské šampaňské...to jsme jednou koupili omylem a pak se  divili, že byl nákup tak drahý :o)) Tak muži...u mě  dobrý   !  :o)
 
 

14 komentářů:

  1. Gratuluji Vám k sedmiletému výročí a přeji jen to nej... do dalších společných let! Nelynka je čubinka šikovná , pořád držím pěsti! Posílám pohlazení oběma čubinkám a chválím šikovnou háčkařku. Deky budou obě krásné, už se těším na výsledek. Marcela Dostala jsi mail se čtvercem na top?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Macku děkuji. Nela je den ode dne lepší, silnější a veselejší. Taky trošku zlobivější protože už tolik času v kleci netráví a my ji musíme pořád hlídat...sáňkuje po zadečku ještě rychleji než běhá :o)) a tak ji pořád někde lovíme. Mailík mi nedorazil...lydia11@seznam.cz ...pro jistotu.

      Vymazat
    2. Posílala jsem na Aranel61,seznam. pošlu znova ale večer, stěhuju se na vesnici na týden hlídat známých domek, slepice,kuřátka ,kočky a psa. Oni letí do čech.

      Vymazat
    3. Jo tak tam jsme nekoukala, víc používám tento. Nemusíš posílat opakovaně a přeju krásný víkend, hlídat barák a zvěřenu to nejsou špatné prázdniny...my panelákoví lidé bychom jásali :o)

      Vymazat
  2. Jsem moc zvědavá, jak bude deka pokračovat! Nebo možná budou dvě?? :) To vždycky naštve, když dojde materiál zrovna, když má člověk náladu něco vyzkoušet. A děkuji za český název tohoto vzoru, Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani zdá se, že nejsem žádný troškař ...deky budou dvě ...někdy :o)))

      Vymazat
  3. Aranel, tak to Vám srdečne blahoželám k výročiu. Ešte, že ste to drahé šampanské omylom kúpili, taká oslava si to predsa zaslúži. Deky budú prekrásne, ja sa v háčkovaní stále cítim ako začiatočník a na tento vzor by som si netrúfla. Už aby si mala dostatok priadze a nech vidím deky v plnej kráse. Zdravím Nelynku. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem , užili jsme si domácku pohodu u pohárika výborného šáňa :o) No na tie deky som sama zvedavá aj ja ...snáď ma neopustí ten háčkovací eleán drž pesti :o))

      Vymazat
  4. Milá Aranel, chválím Váš blog a ráda se sem vrácím, opravdu. Mohla byste sdělit název knihy na háčkování, chtěla bych věnovat kamáradce k narozeninám jelikož jsem si všimla dobře vypracovaných návodů. Zdravím a Vás a moc pěkní pejsci:-) Ifka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ifko moc děkuji. Knížka se jmenuje Háčkování od A do Z. Je báječná určitě uděláte kamarádce radost :o)

      Vymazat
  5. Vidíte Aranel, my máme letos 15.9. také 7.výročí svatby s mým druhým mužem.
    Tak to máme skoro nastejno.
    Nelynce držím palce, aby to šlo kupředu mílovými kroky.
    Míša z Plzně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo moc děkuji za přání. A jak jste se měli v Praze ?

      Vymazat
  6. Aranel, díky knížka měla úspěch i mně se líbila, hafíkovi Nelynce hodně zdravíčka, čas vše vyléčí. Já Vás všechny obdivuju, jak vše stíháte, hlavně ty ruční práce, fakt jste šikulky, léto to se dá dělat věcí, ale myslet na zimu taky musíme. Vždy dostanu takoupozitivní injekci a inspiraci, a svět je hned krásnější..... díky moc všem Ifka ze Slovácka

    OdpovědětVymazat