pondělí 21. července 2014

Dnes ještě ne

 ještě nám Nelynku nepustili domů. Snad už zítra.


 Jsem utrápená a strašně unavená po třech nočních. Škoda, že nemůžu psát o práci víc. Jeden by žasnul i pobavil by se.
Pravdou je, že se tropická vedra podepsala na cestujících vydatně.
Včera mě na stanovišti vystřídal takzvaný leťák, to je kolega bez stálé stanice...lítá po celém metru :o)  Když jsem nastoupila na nedělní noční tak mi vyprávěl příhodu ze dne jak jeden cestující tak chvátal, že podrazil nohy druhé a ta upadla. Zranila se a těžovala si, že se jí točí hlava a že je v šoku. Kolega zavolal rychlou a empaticky  pomohl paní k nám na stanoviště, kde ji usadil.  Jen co se otočil, že vytáhne obvazy a desinfekci  z šuplíku, tak paní vyskočila s židle k umyvadlu...popadla houbičku na nádobí a jala si omývat zkrvavené nohy. Děkujeme paní.
teplota ve 23 hodin
Kolega se omlouval, že houbičku musel vyhodit. (Ty v...e, bych tě uškrtila, kdybys tu houbičku nechal dál v provozu !) 
No a vyfotila jsem teploměr. Pořídila jsem ho aby měl člověk jakousi informaci o výši či níži teploty, která zde v terárku je...ani vzdoušek se nehne protože nemáme možnost vyrobit průvan. Jediná záchrana je větrák, ze kterého máme většinou všichni bolení v krku a ti slabší (rozuměj muži) angínu.
teplota ve 4:20 hod
 Tak jsem ráda, že to mám za sebou. Netrpělivě čekám, že snad i u nás v HočoPočo začne bouřka. Zataženo je ale bouřková romantika se zatím nekoná. Manžel k tomu čekání došel do vinotéky pro bíuvé suché a já vymrskla knedlíky s vajíčkem...rozvášněné bílou mírně pálivou slovenskou paprikou. Toď vše...ale zítra :o)
 

7 komentářů:

  1. Ale zítra! Držím pěsti, mail Ti poslala. Obdivuji Tvou výdrž v tom terárku ...tři noční. myslím na Vás a Nelynku, to bude lásky, až se vrátí domů....Já viděla tu svou včera na skypu, tak bych ji pohladila a ponunala, ale na hlas stále reaguje, kouká, kde jsem, když mne slyší a já nikde.To už jsem tu neměla ani ty odsud, co občas hlídám, tak mi pak bylo smutno. Ale Vám zítra snad nebude. Těším se s Vámi. Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Macku já doufám, že ji to psychicky zvedne a vůbec, že bude líp a líp až vůbec nejlíp :o) Je to strašně těžké bez těch našich zvířecích miláčků

      Vymazat
  2. Také jsem čekala,že dnes už Nelynka bude u Vás doma. Tak nadále držíme pěsti a packy - Jarka a Kačenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Původně to vypadalo na pátek ale pan doktor, který ji operoval to nedoporučil. Tak respektujeme a má naši důvěru ale strašně se bojíme, že Nelynka třeba na nás zapomněla :o(

      Vymazat
  3. Co nevidět budeš mít Nelynku doma.
    Leťák, to mi připomnělo moje první zaměstnání po maturitě. Pracovala jsem jako výpravčí a nějakou dobu jsem dělala leťáka. Je to podobné jako u vás.
    Věřím, že toho v práci zažijete dost.
    Co by důchodkyně, vařím jen pro sebe. Manžel chodí na obědy. Knedlík s vajíčkem je dobrá volba.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem taky...mimo jiné .... výpravčí :o) Po třech nočních pozbývám vášeň...i tu kuchařskou :o))) ale bodli, sklínka taky. Moc ti děkuji :o)

      Vymazat
  4. Držím Nelynce palce, ať už je vše O.K.
    A já myslím, že na vás Nelynka nezapomene. Mám zkušenost, že mě viděl fenka po 10-letech a vzpoměla si na mě. Začala knučet a olízla mi ruku.

    Ve čtvrtek jedeme s manželem do Prahy. Jedeme do Muzea K.Zemana. Přestupovat budeme z metra na Národní. Už se těšíme na to, jak je to tam zvelebené.

    Míša

    OdpovědětVymazat