středa 3. října 2012

Tribute

25 let příběhů v písních Michala Horáčka Jeho přátelé a spolutvůrci se rozhodli věnovat mu zvláštní dárek: dva koncerty, rekapitulující to nejlepší z jeho tvorby. Tyto koncerty se uskutečnili  v nádherném prostředí Státní opery.
První termín byl pouze pro zvané, ovšem kdo včas zajistil vstupenky do kina měl vyhráno, protože se mohl přímým přenosem bavit tam. Já jsem tuhle možnost nevyužila ale druhý termín představení jsem si v žádném případně nemohla nechat ujít. Já jsem fanynka týmu HaH a tak jsem si v lóži za pořádný peníz užívala té neskutečně krásné esence tónů a slov.
A viděla na živo interprety a muzikanty, které jsou špičkou našeho hudebního světa. Jestli jste někdo stejná krevní skupina, jistě mi dáte za pravdu, že vidět a slyšet z jednoho pódia hrát Roberta Balzara, Michala Pavlíčka, Ondřeje Brzobohatého, Františka Kopa, Petra Maláska, Camilo Callera a samozřejmě dalších byl  silný zážitek.
No a nebyla bych to já, kdybych na klíně v malých černých netařímala tele. Pepa se nesouhlasně vrtěl a považoval moji vášeň až za znesvěcení místních prostor ale když viděl, že cvakám jen v momentech velikých aplausů přestal mi věnovat pozornost a užíval večera.


 František Segrado a "stáří" v jeho podání


drogy se na jeho zdraví podepsali ale jinak jedním slovem velký...Richard Muller,

Naďa Válová, miluju její hlas, který tento večer v dobrém vyčníval

Michael Kocáb, není co dodat, je to tam pořád


Jana Kirchner,  (rodačka z Martina ...stejně jako já :o)) pořád mi zní v uších její "Sněžná sova" momentálně pro mě nejsilnější věc



Ondřej Brzobohatý s Hapokou

poklona pánům H a H za nejkrásnější a nejromantičnější píseň, kterou měl tu čest interpretovat (dle jeho slov)s názvem Rozeznávám





mimo jiné další barovníčci :o) Ondřej Ruml a Lucia Šoralová


Ondra Brzobohatý válel na piano, přesně tak jak to známe z MB

Věra Nerušilová, škoda jen, že nakonec nebyl Zázrak ...myslím, že všichni čekali


Byl to překrásný večer. Ještě dlouho budu zpravováat tento kulturní počin. A také vzpomínat, protože ještě nyní si pamatuji, jak jsem si první..."Citovou investici" kupovala na Arbesáku :o)

10 komentářů:

  1. Miluju tyhle písničky! o akci jsem nevěla, ale stejně by se mi do mého kulturního diáře nevešla :-( Když ono je toho tolik...kdo to má stíhat :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já nestihla jinou kci :o)...a jestli se líbí HaH i tobě, což se vůbec nedivím :oD...tak záznam bude v čase Vánoc v TV.

      Vymazat
  2. Zrovna včera na rodinné oslavě byla tato akce velmi zmiňována :-)
    Oslavenkyně /40tnice/ jí dostala od manžela k výročí a hrozně si jí oba chválili!
    Měli to štěstí, že byli mezi pozvanými a tak za málo peněz měli hodně muziky ;-)
    Byli naprosto unešeni, nejvíce z Ondřeje Brzobohatého!
    Moc mě potěšilo, že se záznam bude vysílat i v TV :-)
    Tohle je také moje krevní skupina, hlavně Horáček :-)
    Já bydlet v Praze, tak všechny finance utratím za kulturu ;-)
    Další krásné kulturní zážitky!


    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko já vlastně také utratím všechny peníze za kulturu :o)))...je zde hodně lákadel a odolávat je čím dál hofrší jen si říkám, že tyhle zážitky mi nikdo neveme, to nelze :o)

      Vymazat
  3. H&H určitě patří k tomu nejlepšímu co česká hudební scéna nabízí. Já osobně mám ještě radši takové "jazzovější" věci. Pravidelně chodíme na Laco Decziho a Celula New York, taky mám moc ráda Yvonne Sanchez, Trio Roberta Balzara. Nebo například Dana Bártu, Moimira Papalescu, ale to nejlepší jsou pro mě asi Psí Vojáci....hudba mého mládí:-)
    O téhle akci jsem vůbec nevěděla. Do Prahy to nemáme tak daleko naštěstí, ale je toho opravdu hodně, co by člověk chtěl stihnout. Je vidět, že tenhle koncert stál za to a že jste si ho užili:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jáááj milá el, ty jsi skutečně moje krevní skupina, hudebně si kapeme do noty jedna radost :o)

      Vymazat
  4. Tak to musela být nádhera! Já bych to snad celé probulila, lepšího textaře než pana Horáčka neznám. Bydlet v Praze, nemám peníze ani na jídlo, taky bych chodila po koncertech a divadlech..... Tiše závidím.
    Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :o))) že by stejná (kulturní)krevní skupina ? nejen jídlo i těch botiček co by bylo :oD

      Vymazat
  5. Cítím úplně tu atmosféru,to byla akce,která nejde měřit penězi,myslím,že na naše tuzemské vody absolutní výkvět Hapka,Kirschner,krásné fotky,no prostě nádhera !!(Asi bych pro tu chvíli zapomněla Kocábovi jeho podnikatelské a politické aktivity.)Psí Vojácí,to je taky moje skupina :-).Jsem byla minulý týden na 100 zvířatech a ...vybila se mi baterka :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kočičko to mi povídej...budím se ze sna s pocitem, že nemám nabito a promarnila příležitost ..ufff

      Vymazat