středa 24. října 2012

Arboretum....

ff

...v Sárváru je moc příjemné místo. Překrásné vzrostlé stromy,  podzimem zbarvené listí padá na hladinu vody. Opravdová nádhera. Chválíme i počasí...neprší a mlha se kolem oběda vždy rozplyne...jsou zde  moc  pěkné procházky


....čerpáme sílu z přírody....
...ale i z místní cukrárny. Nacházím vzpomínku na své dětství...to když jsme každý rok jezdili na Balaton a na zpátečné cestě se vždy zastavili v Budapešti ...nechyběla návštěva cukrárny a ochutnávání skvělých krémešů...vzpomínku na dětství budu muset po návratu do Prahy vytřást na vibro stroji ale co....

...kolem této sochy jsme už párkrát prošli ale až dnes jsme zjistili jeho praktičnost...je sou to sluneční hodiny...
...jeden holub na římse železářství....
...
a ještě nález moc pěkné restaurace s výborným madarským gulášem, Miška si raději dala klasiku...řízek a k tomu se na ní smály bramborové krokety :o)

P.S. dnes byla voda v termálech tak akorát (včera byla ve vnitřních bazénech až příliš teplá) ..a lidí tak maličko, že jsem si večerní koupání v divoké řece užívala chvíli úplně sama :o)
Miší hláška dne: "baf!!!! právě teďskončila pauza pro vaši intimní chvilku" :oDDD


9 komentářů:

  1. Fotky jsou nádherné a Míšina hláška nemá chybu:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko děkuji. Míša perlila celou dobu, nejednou jsme smíchy brečeli :oD

      Vymazat
  2. Fotky jsou úžasné! Hned bych se tam rozjela!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali rozjeď i s celou rodinou....konkrétně Sárvár a zdejší termály jsou pro rodinky s dětma vyloženě rájem.

      Vymazat
  3. Nádhera, kremešem jsi mi nasadila brouka do hlavy. Asi budu muset zkusit upéct, udělat. Máme holt to Maďarsko přidělené u Lucky ve škole na Den jazyků a tímhle bych mohla porotu ohromit = podplatit :).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ivo sami maďaři ale krémeše nazývají pravými francouzskými :oD, tak nevím. Já osobně bych se porotu pokusila ohromit tahaným štrůdlem...ten maďaři umí také báječné...s tvarohem, ořechy a bezva je mákový...mám i recept na bezvadnou mákovou nádivku, kdybys potřebovala. A vynikající jsou pagáče...slané.

      Vymazat