pátek 4. května 2018

Chléb

 Hledám způsob jak nejlépe uchovat chleba čerstvý a vyhnout se zároveň plísni.
Vytáhla jsem ze skříně  lněný ručník...kdysi dávno pradávno tkala moje babička a  vyšívala ho moje maminka,  když jí bylo asi 14 let (zhruba před 74 lety ! ) mám jich víc a mám je moc ráda.
Nevím jestli bude stačit len, nebo mám pečivo zabalit ještě do bavlněného ubrousku. ¨
Dnes jsme koupili na pečivo  proutěný koš s víkem
.
Ráda bych co nejvíce vyřadila ze života plasty. Myslím tím, nákupní sáčky, taštičky, lahve  apod.
Přemýšlím, že si ušiju vlastní látkové obaly, nebo mám raději koupit někde u odborníků ?
Minerálky se ve skleněných lahvích už vůbec nedají pořídit ? nebo špatně hledám.
Poradí někdo ?  děkuji

3 komentáře:

  1. Dyk je přece šijuuuu, drahouši - lněné pytlíčky na pečivo atd. ;-)
    Já už s nima chodím snad 10 let, ale teprve teď jsem "IN" a nečumí na mě jak na blázna :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ručník je nádherný a s takovou historií - parádní poklad! S minerálkami máš pravdu, ve skleněných lahvích je dodávají akorát do restaurací....jeden druh mají v Lidlu, ale pouze malé lahvičky....proč? kdo ví?

    Krásný nedělní večer. ZaZa

    OdpovědětVymazat
  3. S tím chlebem také marně zápasíme. Máme dřevěnou chlebovku, ale chléb nám tam plesniví. Ten proutěný koš, co máte vy, vypadá moc dobře. Kde jste ho koupila ?
    Minerálky ve skle jsem už léta neviděla.

    OdpovědětVymazat