úterý 14. února 2017

Ravello

 medvědí :o)
Placený návod skvělé Isabell Kraemer si můžete koupit    ZDE


 Příze Soft Donegal. Jehlice č. 4 a na patenty 3,5.

Jehlice jsem záměrně vybrala silnější aby byl svetřík volnější a nadýchanější.
Začátek nebyl jednoduchý,  protože návod v AJ.
S některými návody si už umím rady ale brzdilo mě možná i velké množství vánočních dárků, které jsem letos pletla. Nedokázala jsem se zejména na začátek soustředit.
Nezbýval mi prostor  na pořádné zahloubání. Takže příze vybrána už v loňském roce. I první pokusy, které jsem musela vypárat.

Mimochodem téměř všechny šátky, které byly z lásky pletené pro mé blízké,  zveřejnily Vlněné sestry na svých stránkách. Jsem prostě pěkně pozadu...než jsem byla schopná je zveřejnit sama, tak VS byly rychlejší a můžete se tedy podívat ZDE

No ale zpět k pulovru Ravello. Ve fází zoufalství jsem si vytvořila tabulku a vepsala do ní počet ok a ....najednou se mi rozsvítilo, hned jsem věděla jak přidávat a kde a jak plést zkrácené řady.
Pak už to chtělo jen se zamyslet nad proužkováním.

 A to jsem zvolila jen takové umírněnější. Bála jsem se, že pruhy v oblasti paží by nebyly k mé figuře lichotivé. No a...taky se přiznám, že pruhy pletu strašně nerada :o)))
Na rozdíl od i-cord, kterým je lemovaný výstřih kolem krku.
Na rukávech jsem jen vypletla tři řady hladce ale nejsem si jistá jestli je to pro dobro věci. Možná, že vypářu.
 Fotky jen takové domácí....odůvodnění viz níže.
 A protože je dnes Valentýn, byla jsem obdarována kytičkou....ve skutečnosti je mnohem větší :o)
 A zpravodajství z našeho domova:

Pan Pepa už  lepší ale ne úplně dobrý.
Holynka naše statečná už fajn. V sobotu jsme složili ohrádku a vysvobodili ji. I sebe protože to cinkání chomoutu  o drátěný plůtek mi nedalo spát.
A já čtyři denní + spánek téměř nula se rovná  totální únavě.
Asi jsem taky nemocná, protože hlava jako špalek a v krku knedlík.
Tak ještě dvě noční a pak týden dovolené.
Doufala jsem, že se někam zajedeme podívat alespoň malý výlet ...třeba tři dny v lázních...
A hlavně máme o víkendu slavit. No uvidíme.


15 komentářů:

  1. Jako vždy pecka!!! Je moc pěkný a líbí se mi i výběr barev. Jsi šikulka! Hladím čubinky a Panu Pepovi at je brzy lépe! A Tobě též...

    OdpovědětVymazat
  2. Hezký svetrik, barvy se k sobě hodí. Ja pletu všechny svetry raglanem na kulatých jehlicich. Pruhy taky nemusím. Jsem ráda , ze se Holinka uzdravuje , moc jsem na ni myslela.Mějte se krásně. Martina

    OdpovědětVymazat
  3. Krásny pulovrík, tak príjemná kombinácia.Kedy to Aranel stíhaš. Veď spod Tvojich rúk stále niečo krásne vypadne. Pamätám si, že moja mamina štrikovala všade a veľa až ju niekedy prsty boleli a mala také ihlicové otlaky. Mám prosbu, potrebovala by som kúpiť bielu mohérovú priadzu na svetrík. Mám predstavu takého jemného chlpatého. Nevieš mi ako odborníčka na všetko okolo pletenia poradiť. Vďaka. Prajem všetkým pacientom u Vás doma skoré uzdravenie. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejko děkuji. I za tu odborníčku :o))) možná niečo také ?http://www.garnstudio.com/yarn.php?id=86&cid=24
      Na stránkách je aj veľa návodov a zdarma.

      Vymazat
  4. Svetr je úžasný včetně zvolených barev :-) tak ať jste doma brzy všichni fit včetně psích miláčků :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mirko děkuji. To zdraví...momentálně jsem na tom ze smečky nejhůř :o)

      Vymazat
  5. Tento sveter by som brala!!!

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrý večer, již delší dobu Vás sleduji jak krásně pletete, vícebarevné modely já vůbec nedávám a když jsem zjistila, že šátky Close to you na stránkách VS jste pletla Vy, tak jsem si řekla, že Vás poprosím o SOS:-) nevím si u toho návodu rady se značkou - sshl - "sejmout 2 oka jednotlivě na pravou jehlici, uplést hladce přes zadní nit ", když sejmu 2 oka co uplést ? a ve třetí řadě pak nevychází počet ok a když sejmu oka tak v rubové řádě je volná nit :-( fakt tomu moc nerozumím :-(

    Jinak Holinka bude určitě v pořádku, museli jsme to také podstoupit ze zdravotních důvodů před 3 lety a náš mazlík je OK :-)

    Přeji zdraví celé rodině, snad se to už zlepší z nadcházejícím jarem.

    Předem děkuji za případnou pomoc Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Petro. Značka Sshl znamená sejmout hladce z levé jehlice na pravou dvě oka...každé zvlášť...pak vrátit zpět z pravé na levou a v tom obě oka "splést" hladce za zadní nit.
      Nevím jestli je to srozumitelné. Doporučovala bych se držet zkratek v AJ, protože stačí zadat na youtub ...v tomto případě "knitting SSK" a hned vám bude jasné co taková zkratka obnáší :o)
      Moc děkuji za Holynku. Stehy jsou už venku a je jí dobře. Já ATB ...já prostě vím, jak si užít dovolenou. Taky vám děkuji a snad alespoň maličko jsem pomohla.

      Vymazat