středa 24. září 2014

V podzimních tónech

 
nastal čas kdy začínáme natahovat punčocháče a motat kolem krku šály.  A jakoby ruka v ruce s halením do teplého oblečení se vynoří taková zvláštní nálada. Nenálada.  Někdy jen stačí potkat lidi :o)
S Nelou už vyrážíme na malé procházky. Její chůze se zlepšuje a přestávky na odpočinek se zkracují. Nicméně, právě na těch malých procházkách potkáváme lidi. Pejskaře. Ptají se a hlasitě komentují Nelynčin zdravotní stav. To  ještě bývá dobrý.
Už jsem přivykla, že pajdající pes někomu připadá divnej...tak divnej, že by ho raději nechal utratit...z lásky, protože by se na to nemohli dívat !
 
A potom. Těch peněz co vás to stálo, že ? To by paní pošťačka prý na to neměla. "jaká paní pošťačka?" ptám se. "No ta..vždyť víte"..."já ale fakt nevím...?" ...cítím,  že jsem vzbudila v paní silný pocit, že pošťačku ne jen že neznám ale nechci znát...jsem nejspíš ignorant a cizí problémy mě nezajímají. A tak povídám "no, my jsme taky letos nejeli na dovolenou, jen jsme se starali o Nelynku a děláme to rádi...je to pro nás důležitý tvor..."no to jo, to jsem vás viděla jak jste ji nosila na ruce a starala se ale jen chci říct, že na takové operace by jiný neměl" Chtěla jsem ještě rozmáznout ty své noční a přesčasy ale pak jsem zavřela nadechnutou pusu a řekla "ano...vím, že ano"
"Tak vidíte" dodala pejskařka důchodkyně.
 
A ještě tohle. Je opravdu s podivem kolik lidí by vědělo jak nejlépe s mými prostředky naložit. Jenže ...já to vím taky. Jen ten úhel pohledu je jiný. Odlišně jiný. Ten bývalý režim ještě pořád nese své ovoce. Zkažené.
 
 
 
Coolich Toník. vzniknul tak, že se mi straaašně líbila tahle příze. Její krásně laděné barevné podzimní tóny. Ale na Elenku by to nebylo ani na nikoho z naší famílie tak jsem naťukla Káju a ta se naštěstí chytla :o))) A já si mohla užít barvičky dosyta...a ještě užívám, než ho odevzdám :o) 
 
 
a jeden kulíšek pro malou tříměsíční  Simonku...pojede na Slovensko s čepulkou z minulého příspěvku.
A dost. Po probděné noci se má jít spát. Je nutné myslet na své zdraví a to s dostatkem spánku či s jeho nedostatkem souvisí. To je můj nový závazek !
Ještě...doma jsme začali pít ledvinový čaj všichni ! ...a kapeme si do něj kapky s echinaceou...prevence. Ale večer si dám sklenku vína. Jen tak...na chuť.

                                               Mějte krásný čas...podzim, nepodzim :o)




21 komentářů:

  1. No jo lidi vždycky vědí nejvíc :-). Ten kulich bych brala i já, moc se mi líbí barvičky. papa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino děkuji. A víš, že já bych ten kulich taky brala :o))))

      Vymazat
  2. Ciapky su paradne... Idem hladat ako sa robia tie krizene one...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ďakujem Jani :o) ...krížené polodlhé ...myslím, že nájdeš na Mmb...neviem či slovenkom ale českom určite

      Vymazat
  3. Aranelko,
    jen mě tak vždycky pobaví, jak se každý stará o druhé (já to nemám ve zvyku, proto mě to tak vadí). A kde berou kuřáci na cigarety a pijáci na chlast? To se asi nikdo nediví, ani nezajímá. Já měla tohle se šarpíkem po operaci očíček. Kuřák (40 cigaret denně) mi říkal, že by tolik peněz za operaci pro psa nedal, ani neměl. No prostě - bez komentáře. A kulíšky jsi vyrobila nádherné. Zdravím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavli třeba tak nějak to bude i s paní pošťačkou. Lidé mají různé priority, jeden se diví. Děkuji za pochvalu....kulíšci mě baví a už se dokonce líbí i mě ...měla bych začít dělat něco jiného :o)))

      Vymazat
  4. Veterinární péče je drahá, ale když Ti naši chlupatí miláčci jsou prostě členy rodiny. Naše Fay před 6 roky sežrala balónek. Operace + následná péče 15 000... Od té dobry máme pojištění Mazlík od ČPP - hradí se veterinární výlohy. Díkybohu, že od té doby se nic nestalo a pojistka funguje. Všem bych to doporučila... Markéta

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Markéto moc děkuji za váš komentář. Pojištění je určitě skvělé řešení. Má ho i kolegyně...tedy její psí miláček :o) držím pěsti ať je Fay fit ! :o)

      Vymazat
  5. Moc zdravím! My teď léčíme morče. Prostě to jinak nejde. Tak držím palce, aby Nelince bylo čím dál lépe. Mohla bych poprosit - co je to za příze? I tahle, i ten minulý coolich, do šeda. jsou skvělé! Díky, Marcela
    http://living-arms.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den Marcelo. Morčátko Matýska jsme měli kdysi dáno to byly děti ještě malé. Strašně rád se díval na TV z mého ramene a komentoval dramatické scény :o))) I já držím pěsti ! příze je BURCUM batik

      Vymazat
  6. Jsme rádi, že Nelynce je stále lépe a lépe. Ty komentáře znám také, ale také znám studenty co si vzali půjčku na operaci pejska a z brigád ji splácejí. Je to o člověku jaký má vztah k těm zvířátkům.Léčila jsem doma srnku se zlomenou nohou a jela na veterinu pro dlahu. Pan veterinář si ji samozřejmě nechal zaplatit. Jinak kulíšky jsou moc krásné-taky bych chtěla umět :-) Jarka a Kačenka posílá pac holkám :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko moc děkuji. Nela asi nebude jako dřív ale co my víme, třeba nás překvapí. Zatím ji ty zadní běhy nechtějí poslouchat když chvátá ale chůzi pomalou zvládá docela dobře jen záleží na povrchu. Věřím, že je to v lidech. Já o penězích neuvažovala a měla jsem je. Kdybych je neměla asi bych taky neuvažovala a půjčila si je. Studenti jsou ale kabrňáci ! Držím pěsti. Kulíšky nejsou nic složitého jen trocha trpělivosti :o) Moc zdravím a Kačence podrbání za ucho :o)

      Vymazat
  7. Kdybyste viděla, co lidí se divilo, že vrážíme peníze do kočky ?? Že prý ještě pes, ale kočka ?? No neuvěřitelný. Jinak pod echinaceu se podepisuju, bez ní od podzimu do jara ani ránu :-) Nepřemýšlíte začít plést na kšeft :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blanko lidi jsou zvláštní tvorové a mají někdy podivné názory. Doufám, že váš kočičák je zdravý a jistě mazlivý tvor :o) Echinaceu jsme doma cucali ale kvůli Holynkám jsme museli koupit kapičky a dáváme do toho čaje...moc se netváří ale nakonec to slupnou :o)) Přemýšlím....přivydělat si by nebylo marné

      Vymazat
  8. Dobrý den,
    dnes jsem narazila na Váš blog. Moc držím palce Vaší fence a Vám přeji hodně štěstí. A chválím čepice, vážně povedené, z jaké příze jsou?
    S pozdravem, M Živná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den M.Živná (máte krásné jméno) moc děkuji za přání. Čepice jsou z BURCUM Batik

      Vymazat
  9. Milá Aranel, když peníze docházejí nebo váháme za co je vydat, vždycky říkám, že zase od někud přijdou, protože obíhají. Každý má jiné finanční možnosti a hlavně priority. Dneska nejsem chudá, ale ani bohatá a vydávám každých dvacet dní 900kč za léky pro svoje fenečky. Je to moc nebo málo?
    Láska se nedá měřit penězi, ale kdyby, tak je to vážně minimum za jejich lásku, oddanost a za všechny ty krásné chvíle, které jsme díky nim za deset let prožili a prožíváme.
    Vždycky když potkám někoho pro koho jsou peníze No1, neodpustím si poznámku - peníze pro mě nejsou důležité...........Mějte se hezky a nenechte si zkazit radost. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino moc vám děkuji. Krásně jste to napsala. Peníze jsou nutností jinak bychom nepřežili to je jasné ale zase nechat psa utratit protože "to si koupím nového !" brrr. Ostatně vím, že takových lidí je docela dost a veterinář pak pejska jakoby uspí ale odoperuje a najde mu nového majitele. Leckdy je novým milujícím majitelem on sám nebo někdo z teamu ale psssst :o) I vám přeji krásné dny a ještě jednou děkuji :o)

      Vymazat
  10. Pejskaři a nevyžádané rady...my tomu říkáme sídlištní kynologie. Držím moc palce Nele, je moc šikovná a vy skvělí. Milý blog, chodím si sem pro pohlazení. Mějte se hezky. Jana

    OdpovědětVymazat
  11. Dobrý den,
    moc mě zaujal tento kulich, je opravdu nádherný. Chtěla bych se zeptat, jaký je to vzoreček?
    Moc děkuji
    Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani moc děkuji. Příze se jmenuje Burcum batik a vzoreček je křížený polosloupek

      Vymazat