středa 17. září 2014

9 a 1/5 týdne

 Na začátku letošního roku jsem si dala závazek, že budu co nejvíc nakupovat u českých výrobců.  (což je samozřejmě mnohem delší doba, než avizuje titulek příspěvku) .
Abych mohla nakupovat z pohodlí domova a třeba i o nějakou tu korunku levněji, oslovila jsem výrobce přízí a požádala je o vzorníky. Všichni reagovali rychle. Většina mi obratem poslala vzorníky s přáním příjemné tvorby. Jeden výrobce se omluvil, že vzorníky nemá ale pracuje na tom. Potrvá to prý nějakou dobu a požádal mě o trpělivost.  Už jsem málem zapomněla ale výrobce ne a dnes dorazily vzorky krásných zejména bavlněných a bambusových přízí i nějaký akryl se tam najde. Děkuji, jste báječní ! Hned zítra pošlu objednávku.

Koloidní stříbro. Po včerejší konzultaci s Šárkou pro Nelynčin ekzém. Myslíme obě, že její kožní problémy souvisí s celkovým oslabením organismu. Pokud to bude jen trochu možné, přestanu řešit podružné věci a budeme se víc soustředit na kondici, správnou chůzi. Řešit všechno najednou asi není správná cesta.
.


No a s tím souvisí další. Nela už moc nechce chodit v trávě. . Pokud nemám v kapse piškoty, tak ji ani k malé procházce nepřinutím. Udělá si jen potřebu a pak sedí a kouká
Tak jsem ji včera zoufalá a bez piškot postavila na chodník a ona panečku pochodovala podstatně lépe než na měkkém povrchu...ona je ta naše Nelynka pěkně vykutálená. Moc dobře ví, že by si na betonu odřela pacičky a tak je ukázkově zvedá.
Tím ode dneška zahajeme tréning chůze na pevném povrchu. Šárka je přesvědčená, že to bude lepší tréning než hydroterapie. Tak hurá.

Doma nám Nela  nosí míč a chce hrát fotbal ...aportovat
 
 činíme tak jen pár chvilek a  pak zase s maminkou odpočívá

 Tak a konečně titulních 9 a půl týdne ....je Nela  po operaci páteře.
Byli jsme se projít na Chvalech a jak to dopadlo ...kam Nela chtěla....se můžeme podívat na krátké video.

9 komentářů:

  1. Tak jsem se zase u videa dojala. Blahpřeju všem. Mějte šťastné dny. Martina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Martino moc děkujeme a nápodobně...šťastné dny plné pohody v kruhu svých blízkých a přátel :o)

      Vymazat
  2. Panečku té to cape! Asi ji V Mondi čekala nějaká dobrůtka za odměnu. Mávám a hladím holky obě. Taky mne to dojalo, je to statečná čubinka. Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Aranel, gratuluji k úspěšné snaze o Nelynčin návrat do běžného psího života :-)... Nás čeká martýrium v pondělí, vypadá to na kastraci naší fenečky i s nechtěnou zátěží... Rve mně to srdce, odmítám takováto řešení, ale jiné cesty není... Aneb jak tři dospělí lidé neuhlídali jednu fenku :-(

    OdpovědětVymazat
  4. Teda Nelynce to pěkně běhá. Snaží se holčička moc.
    Též gratuluju k úspěchu .
    Míša z Plzně

    OdpovědětVymazat
  5. Téda ta Nelinka je , ale šikovná :-)
    Co naplat, co se jednou naučíš ;-)
    Krásné dny!

    OdpovědětVymazat
  6. Holka zlatá se úžasně snaží, mějte jen lepší a lepší dny....
    Jana

    OdpovědětVymazat
  7. Neříká se jaký pán takový pes? :) Nelince její výběr schvaluji, až pojedu kolem též neodolám. Udělala velký pokrok v chůzi, holka šikovná, jistě máte radost. Držím pěsti, ať je stále lépe a lépe. Smekám před vám, vaší péčí a starostlivostí.

    OdpovědětVymazat
  8. Juuuuu, nádhera! Jak je natěšená!
    PS: poprvé jsem slyšela tvůj hlas :-D Je to hrozně zvláštní, někoho několik let "znát" a netušit, jak dotyčný mluví :-D Jo a máš mooooc mladý hlásek :-D

    OdpovědětVymazat