sobota 29. června 2013

Barování se Sandrou Novákovou


 
se vždy moc těšíme. Přesto, že si zvykneme dělávat radost návštěvou různých jiných kulturních záležitostí, Barování zůstává v rámci dobré...předobré zábavy... na místě číslo jedna!
 
Tentokrát předem avízované akce jako  Viva Petr Hapka v Bratislavě, festival ve Varech a další jiné samozřejmě  nevyjímaje dovolených, to všechno napovídalo, kdo z pravidelných účinkujících bude chybět.
I tak se večer  moc povedl, byl dokonce báječný.  Říkám si, kolík  musí  za takovým prima večerem být  práce, co to musí stát nervů a času .  Takové večery se těžko můžou organizovat bez toho aby člověk nedal kus sebe.  Sandro děkujeme moc !
 
Kdo nechyběl a skvěle komentoval naši politickou scénu Filip Rajmont. Ten si doufám své povinnosti a dovolenou bude vždy vybírat mimo barovací termín, to bychom Filipe nepřežili.
 
Ovšem, že bude chybět Petr Zimák ??   troufám tvrdit, že to je poprvé kdy na pódiu nestáli bicí a za nimi neseděl Petr...inu všechno je jednou poprvé.
 
Poprvé ale přišla zazpívala a oslnila krásnými rudými vlasy Denisa Nesvačilová.
 
Tak trošku jsem předem sázela, že to dnešní Barování hodně podrží naši krásní mladí tojest Štěpán Klouček, Toman Tomeš, Míša Doubravová, nedávno se přidavší David Gránský. A tak se i stalo :o)
A pokud mluvím o mládí, nesmím opomenout nejmladšího účinkujícího...věková hranice účinkujích se  podezřeele snižuje :o))....jedenáctiletý talent Marcel Brouk.
 
 
 
Velkým a milým překvapením ...jak už to ostatně během Barování bývá...byla asi nejen pro mě Natálie Kocábová. Hodně doufám, že se ji s námi líbilo a stane se častou účinkující.  
 
Novinkou večera byla i Jana Burášová. Jak Filip vtipně okomentoval...chroští od Ledeského :o))), spolu s pianistou Davem Mendezem, moc příjemné, také doufám.
 
Další milá překvapení. Tak to moc hezké ještě  načesané do drdolu, přímo z hlavních večerních zpráv  přijela k nám a zaspívala i sama se doprovodit na piano... Emma Smetana. Velký talent a navrch krásná. To se jen tak nevidí :o)
 
Velkou radost mi udělal pohled do baru, kde skromně postával Jan Karez.
Záruka dobré zábavy a ještě lepší hudby !!! (nějak dlouho nezazněl fagot...ten modrý, pamatujete?)
Překvápko jménem Honza Žampa... zpěváka a frontmana skupiny Eddie Stoilow. Krásně zastřený hlas, to nás baví.
Ještě zmíním  stepaře Tomáše Slavíčka, prostě je úžasný.
 
A nyní záplava fotografií...komu se zdá málo a chce ještě víc  je na facebooku...a samozřejmě mnohem lépe popsáno a videjíčka jsou jako vždy...tentokrát překvapivě brzy u Wlčice :o)
 
P.S. Barování  se letos překvapivě koná i v červenci, zajistěte si lupeny včas !!!
 

 

 
 














 


středa 26. června 2013

Zajeli jsme...

 
...se podívat na Elenku a Mišku.
Míška ale neměla pro mou fotovášeň pochopení :o))) a po chvíli nás opustila...vyrazila směr O2 aréna.
 
Tak jsme si užívali Elenku. Začíná už jíst příkrmy a jelikož není žádný velký jedlík, je to víc zábava :o)


Chvíli se ujal krmení i děda ....
...pak jsme si hráli....

 


...zůstali jsme i na koupání....
...a nakonec jsme se zdrželi u prohlížení alb. Celý večer jsme se pokoušeli vyluštit, komu je Elenka víc podobná...tatínkovi nebo mamince ?


Myslím, že jsme dospěli k jednotnému názoru, že z každého něco ale hlavně je to krásná zdravá holčička. Užili jsme v její přítomnosti moc pěkný den :o)

P.S. tahle poznámka spadá jen do oblasti naší vleklé rekonstrukce ....dnes nečekaně ráno pan elektrikář, vyměnil hodiny a ještě bude muset přijít. Ale kdy, to nevíme....ach

úterý 25. června 2013

Darda

 Dardě předcházelo několik jiných. Těch skutečných ze života. První byl boj o vstupenky ale to já díky mému kolegovi sehnala docela dobře. Jenže  můj muž onemocněl a jeho stav se zhoršoval takovou razancí, že prvotní myšlenka na to že půjdu jen já s někým...další, že ať jde někdo z mých blízkých přátel...pak pokročila, že nezbyla myšlenka abych zavolala do divadla samotného abych sdělila, že si můžou místa obsadit nějakým stálým zákazníkem. Prostě se ten večer řešili důležitější věci. Večer završila zpráva o  skonu  naši Marušky. Takový je život, samá darda.

Podruhé jsem opět musela tak trošku lupeny vybojovat ale klaplo to.
Celou dobu jsem si zakazovala myšlenku na jakoukoliv dardu.  Nakonec jsem negativní myšlenku přece jen nechala zrodit ve své hlavě a to přímo v den dé. Můj muž volal hodinu před zahájením, že píchnul zadní kolo a tak jede do servisu, tak se uvidí. Nakonec to v pohodě stíhá a vbíhá před divadlo mezi druhým a třetím zvoněním. To my s Šárkou a její maminkou řešíme velikost obsahu v karafě s vínem :o)
Uf, takže Dardu  jsme konečně viděli. Viděli jsme všechny tři hry spojené se jménem spisovatelky Ireny Douškové. Hedého Budžese, Oněgin byl Rusák. Samozřejmě nějaký čas to už je a tak by možná nebylo od věci si představení zopakovat.
 Tak jak (knihy) hry následují, roste, dospívá a zraje hlavní hrdinka Helenka Součková. V té poslední je už Heleně pětačtyřicet. A v jejím životě se objeví hned několik dard, však jednu z nich ji také udělí její manžel s jménem víc než příznačným Darda (Petr Vacek). Jak se Helena vyrovnává s odchodem svého manžela, s výchovou dětí, svou rolí Idiota v divadle ale také o tom jaký je rozdíl mezi k....u a pí...u :o))) o tom všem je tohle báječné představení navíc protkáno pohádkami, které pro Helenu píše její kamarádka Jůlie Molová (Lenka Vlasáková)

My odcházeli z představení nadšeni. Samozřejmě těšili jsme  se na Barušku Hrzánovou a neméně na Lenku Vlasákovou a Miluši Šplechtovou.  Nadchli nás ale výkony všech herců. Vše co vypadá tak přirozeně a jest zahráno s lehkostí nebývá zas tak snadné, tím nás oslnil  Rostislav Novák.
 Víc psát a prozrazovat nebudu. Dardu doporučujeme, pro nás to byl moc příjemně strávený večer s kvalitním kulturním zážitkem :o)
P.S. díky Tonymu, který hlídal :o)

pondělí 24. června 2013

Pračka...

 
...opravena :o)))



 A tohle je lup...uloupil pro mě můj mladý milý kolega Jiřík :o)

neděle 23. června 2013

Bubla s mandlí

Konečně máme doma jahody. Ještě, že je v blízkosti Ikea, jinak nebydlíme a nemáme jahody :oD  Mám je moc ráda jen tak nebo pokapu balzemikovým octem. Můj muž má rád jahodovou klasiku ...šlehačka, zmrzlina. No já vlastně taky.  Ale proč nepřijít ráno po druhé noční a nepustit se do pečení koláče, že  :o)
 Mandlovou mouku jsem koupila nedávno. Měla jsem takovou představu, že bych mohla vyzkoušet macrons haha. Nedošlo na ně, no nevadí, třeba příště to dám. Mandlovou mouku lze ale použít i při výrobě koláčů, třeba do drobenky. Mě zaujal recept  z blogu Dolce de Leche zde    ale  trošku jsem ho s ohledem na výběr  ovoce poupravila
 3 lžíce cukru, 6 lžic rozpuštěného másla, 3 vejce,  sůl, 1 a 3/4 hrnku mandlové mouky, ovoce. Pokud by se vám zdál málo sladký ...nebude...pokapejte třeba sirupem z Agáve. Dobrou chuť a krásnou neděli :o)

sobota 22. června 2013

Midsommar v Ikea

 Svátek slunovratu, který se zde slaví každý rok. 
 Připadá mi, že  dřív byla oslava květnatější.  A právě luční květiny, předpokládám trhané o svatojánské noci, byly ke koupi.  A venku se  grilovalo, hrála hudba, pobíhaly divoženky.
Letos nic moc. A nebo jsme zvolili špatně čas návštěvy.
Nalákal nás ale nový stojan s cukrátkami  různých barev. Novinka v Ikea :o) No jo, neměli bychom ale  ty  barvičky, tvary  a vůně. Ve stojanu je i sušené ovoce. Lze jen nabrat lopatičkou do veselých pytlíčků a zvážit na váze, která je hned vedle.


 Koupili jsme prima český česnek, lusky a konečně i jahody.  To vše se dá pořídit v Ikea :o)
                                                            Krásný víkend všem  :o)

pátek 21. června 2013

Vrchol....

...československé gastronomie...nové brambory s tvarohem polité máslem...mjam.
A k tomu malý bonus. Salát z polníčku, rajčat a okurky ochucený balzamikovým octem                                                            

čtvrtek 20. června 2013

Chuť na ovoce


tak třeba jahody. My jsme dnes neměli štěstí, byly hned vyprodané. Neměli ani třešně. A my neměli náladu v tom horku jít na trh. Snad zítra.
 Vytáhla jsem dnes  ze skříně ručník, který kdysi hodně dávno utkala moje babička. A maminka na něj vyšila třešně. Také hodně dávno. Tak jsem si z něj dnes udělala ubrus.
 
 Skříňky už visí na zdi :o)



Jahody. Tyhle jsou také ručně vyšívané. Nevím jak moji maminku  napadlo vyšít celé velké závěsy. A hlavně, kde brala tu trpělivost   Je na nich vyšito 200ks jahod. Jsou nádherné i po těch letech, co říkáte?
 A když už vyšila tak krásné a velké závěsy, tak se pustila i do ubrusu. Jsou na něm košíčky s jahodami.