sobota 14. září 2013

V sobotu ....

 ...jsme měli ráno vyskočit a mazat pro Holynky do Drahau. Ovšem to po Barování není snadná věc :o)). Naštěstí to všichni naši milí pochopili. Aby ne i oni dokud nebyla Elenka na světě navštěvovali tento skvělý kulturní počin, tak vědí a nezlobili se.
U nás v baráku pokračují práce. Vypadá to tam jako po boji. Celý týden odvrtávali dlaždice z podlahy, toho prachu. Tak dnes už se betonuje a až to vytvrdne tak se bude pokládat nová dlažba. Navíc ze dvou místností ...jedné úklidové a kolárny, která dřív sloužila jako kočárkárna, bude jedna velká místnost. Myslím a doufám, že dostačující na kola pro všechny obyvatele domu. Těším se i na novou dlažbu, kterou vybrali dvě milé dámy z našeho domu. Až bude hotovo tak vyfotím.
 

 Cestou jsme zažili něco jako ..Deja Vu...starý autobus. Přesně takovým jsme jezdívali na výlety se školou. A i když to pro mě znamenalo polykat prášky na nevolnost a v kapse pro jistotu šustit igelitovým pytlíkem, tak vzpomínky se nějak záhadně přefiltrovali a zůstala čirá radostná vzpomínka :o)



 
 
 
 V Drahau jsme si dali kafíčko a k němu se pomazlili s miláčkem malým, je to naše malé zlatíčko.


 Nyní bych byla ráda, kdyby zase přijeli rodičové s Elenkou k nám. Je třeba socializovat, zvykat na bábu a dědě víc a víc. Třeba se to hodí....no a hlavně se vzájemně užijem.
 Tak cestou domů z Drahau přemýšlíme jak užít zbyteček dne, než nastoupím do noční služby. Je krásné sluneční odopoledne, jsem zvědavá jaké je sezení venku v restauraci Al Mulino. Posledně a vlastě poprvé jsme tam byli až večer, kdy pršelo a seděli jsme uvnitř.
Na panském dvoře byla jakási akce. Známý hlas zpíval píseň Georgia...no jasně Darja, kterou známe ve spojení s Jazz Bluffers.


 Času moc není, tak sedáme na zahrádku a objednáváme si velkou pizzu....napůl. Baví mě obsluha...rychlá, vtipná a pěkně ošacená v zelené zástěře ...je to milé.
 A je fakt obří...těstíčko tenké jako palačinka, křupavé...všechny ingredience skvělé chuti¨...šunka od kosti, houby, marinované artyčoky a vše ledabyle posypáno celými lístky bazalky. Na stole přistála  láhev olivového oleje, to asi kdyby nám dostatečně rychle pizza neklouzala do krku :o))) K pití si Pepa objednal pivo a já karafu vody...v ní snítky čestvé máty a  měsíček limetky, to miluju. Sem budeme chodit často. Plánujeme sem pozvat i Toníka, který nedávno oslavil své dvacáté narozeniny.

 Za budovou jsou dvě ovečky, které hlasitým békáním vyzývají přihlížející aby je krmili. A děti krmí
 Tohle je obal ve kterém je schován účet za naše občerstvení....vtipné a stylové
 Al Mulino hlídá vodník....otočený zády, však já ho ještě nafotím, rozhodně zde nejsme naposled

Líbí se nám zde všem i Holynkám


4 komentáře:

  1. jejej...tam som bolaaaaa začiatkom leta...
    ale iba na nejaké pivko....potom prechádzka a potom ďalej...
    maj sa krásne...

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné fotky, malá je nádherná. A holynkám to moc sluší.

    OdpovědětVymazat
  3. Zdravím Aranel, u nás se také v létě předělával vchod do domu. Též nová podlaha, nové dlaždice na stěny a v neposlední řadě nové poštovní schránky. A vchod se zvedl o 100 %.
    Každé ráno se tím ještě pořád kochám.

    Elenka je nádherná holčička a já z vlastní zkušenosti babičky vím, že ty vnoučátka jsou veliká radost. My už máme 3-leťáka vnoučka Samíka. Poslední víkend v září bude u nás oslava, jdu dnes objednat dort s motivem Cars. To víte, kluk.
    Stále ještě doufám, že se dočkám toho, že budu jednou objednávat dort s vílou nebo Šmoulinkou pro vnučku :-D .
    Míša z Plzně

    OdpovědětVymazat
  4. Tak tenhle autobus mě vozil do druhé třídy základní školy...no to je pěkných pár let:-)
    Elenka je sluníčko!Moc krásné fotky...pa Věra

    OdpovědětVymazat