středa 20. února 2013

Rýžový koláč




také vás už rizoto ve všech podobách přestává bavit, tak vyzkoušejte rýžový koláč. Návod velice jednoduchý, práce minimální. Uvařit rýži (klidně i z pytlíku), nasekat listy čerstvého špenátu (není třeba upravovat), nakrájet sušená rajčata, černé olivy, otevřít konzervu kukuřice. Do uvařené rýže vmíchat olivový olej, osolit a přimíchat kukuřici, pak ostatní ingredience a na závěr rozšlehaná vejce s nastrouhaným parmezánem. Poměr surovin si kuchařinka určí sama. Směsí vyplnit dortovou nebo jinou vhodnou formu a při 180C upéct.
Nám rýžový koláč chutnal všem. Dokonce i těm co  rajčata  nejí :o)  Jídlo myslím, nebude zvlášť kalorické, když místo  celých vajec použijete jen bílky,  takže v omezeném množství vhodná večeře či oběd při redukci (já však koláč pokladla i tenkými plátky másla a na závěr posypala hoblinkami sýra) vhodné pro vegetariány a celiatiky. Nebo ty co se na ně hrají.

A takhle vypadá montežehlo u nás doma.....
...no jo, někdy je lepší být psem.

A jedna kávičková. Jsme pravidelnými návštěvníky Tchiba. Jenže to na CČM díky rozrůstajícím prodejním plochám zavřeli. A otevřou neznámo kdy, snad v březnu. I změnili jsme dočasně lokál na Cafe McDonald. Je třeba pochválit ze všech těch rychlých, že pořád se míchá kafe lžičkou,  nikoliv dřevěnou špejlí.

8 komentářů:

  1. Koláč udělám, vypadá moc dobře, díky za tip. A k tomu psímu životu? Taky si kolikrát říkám, že bych se chtěla mít tak dobře jako náš pes:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Majko psiska se maj, když du na noční a oni se povalují, tak mi i zaslzím :oD Koláč vyzkoušej, doporučuji. U nás nejdřív s nedůvěrou pánové vzali na talíř malý vzorek a pak jsem byla ráda, že zbylo kousek na focení :oD

      Vymazat
  2. Mńam,
    tohle já můžu ve všech podobách , hodit do mísy co dům dá a zapéct :-)
    Těm mým masovým strávníkům bych tam ještě musela přidat kousek kuřecího ;-)
    A kávičku tu také :-)
    Dokonce jsme byli nedávno podarováni starším nefunkčním presovačem.
    Ale šikovný známý ho dal do kupy a kávu mele a i vaří :-)
    Stále pátrám po těch nejchutnějších zrnkách.
    Mohu se zeptat u milovnice kávy, které jsou ty nej u Vás ?

    OdpovědětVymazat
  3. Aranel, díky za tip, nevím už co mám vařit, zdá se mi, že vařím pořád dokola....a rizoto v téhle podobě bude určitě chutnat i našemu mladému,který jinak rýži odmítá...:-)

    OdpovědětVymazat
  4. přeposlala jsemmamce- pořád si tiskne nějaké recepty z internetu-tak běda ti, jestli jí to nepůjde ;-)
    vypadá to krásně!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Ha, rýžový koláč, toť vítaná změna! Jen budu těm našim masožravcům vmíchat ještě nějakou tu flákotu :o) když tak koukám na tu pohodu u vás na gauči, neadoptujete mě taky jako psa? Jsem čistotná, venčím se v podstatě sama a moc toho nesežeru :o) pa, L.

    OdpovědětVymazat
  6. tak rýžový koláč by u nás neprošel, mám problém i rizotem.
    Jsou proti mě děti i Vašek :))

    OdpovědětVymazat
  7. Koláč vypadá dost dobře, vyzkouším:-)

    OdpovědětVymazat