středa 9. ledna 2013

Mé soukromé pro a proti

 

Po pár dnech v posteli...po mém smělém boji s nemocí,  rozuměj mám čistou tvář ...kosmeticky a pak dneškem přistřižené vlasy. Zachtělo se mi boj završit návštěvou restaurace. No a aby to nebylo pořád námi oblíbené Mondi, odlákala jsem svého manžele o pár krůčku dřív do jiné...do Sezóny.



Líbí se mi výhled na část Prahy...nyní večer je to záplava světel a světýlek... :o)

 

....jídelní lístky dostáváme ihned ale na výběr nápoje se nás nikdo neptá 
...pozornost podniku ...abychom nečekali "nasucho"  plátek mozzarelly, rajčátko a bazalkové pesto, a maličké houstičky :o)



 
 ...nápoj, konečně...objednávám si ovocný. A to je jedna z věcí, co mě vždy rozhodí a vždy mlčím... dostávám v lepším případě černý ochucený ovocem, nebo dokonce černý jen zvoněný ovocným aroma ...dnes to byla ta lepší verze...

 ...abych jen nekritizovala, nepsala jen zeleně :o)... než je nám servírovaná večeře, rozhlížím se kolem ...a moc se mi líbí interiér...vždy se mi zde líbí...

 ...moje večeře...mořčák neboli mořský okoun...
 
...příloha jsou tenké plátky opečených  brambor a ratatouille ..mňam ...
 ...Pepa si objednal ...na mé doporučení specialitu:  hovězí líčka dušená v červeném vínu, marinované cibulky a šťouchané máslové brambory...prý ...mňam :o)

Porušuji novoroční předsevzetí a  k rybce si objednávám sklenku bílého...
 ...než se nadechnu abych vznesla dotaz...hbitě se  číšník otočí a běží pryč...obratem přináší víno...každopádně lze konstatovat  pouze to, že je bílé...jaké jinak, to se musím dopídit, tipuji Mullera ...toho já zrovna nemusím ...vědět, že jiná možnost není, zůstala bych u čaje...

 ..no ale když už je na stole, vypiji. Holynky jsou na tom o poznání hůř. Jsou zvyklé na servis z Mondi (ale jindy i zde), leckdy pijí vodu i z porcelánového talíře ...zde žízní ale dlouho ne, moc se nezdržíme...
...ještě jedno mínus, číšník v tričku...divném...
...odcházíme a všímáme si vysokého sezení...novinka v místní restauraci, nic proti....ale pobaví nás představa, že by do restaurace přiběhl velký nafoukaný pes...to by nejspíš Holynky vystartovaly a ...groteska by byla na světě :o) Tak a co vy,  jak se vám líbí restaurace  Sezóna ?

8 komentářů:

  1. Nelíbí se mi.Mondi je hezčí,i když mi tam bylo děsný vedro :o) .

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a chvíli si musela čekat na jídlo, vím. Nicméně v Mondi je taková rodinná atmosféra ...jako bychom seděli u někoho v obýváku. A vedro? to víš my zhýčkaní z paneláku :o)))

      Vymazat
  2. Odpovědi
    1. Pěkné nevím ...ještě jsem jako zelený mínus měla napsat reprodukovanou hudbu. Celý večer nám zpívala Helena V. a víc než dost hlasitě. No, občas si člověk má hodit na papír pro a proti a udělat si jasno :o)

      Vymazat
  3. když nic jiného, tak hlasitá hudba by mi vadila hodně.
    vůbec nechápu, proč je nutné, aby v restauraci něco hrálo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko, nejen restaurace ale i kavárny, obchody...mě to tedy obtěžuje. Přistihla jsem se, že kvůli hlasité hudbě ...a to mám hudbu ráda...utíkám a nekoupím nic i když se mi tam něco hodně líbí.

      Vymazat
  4. Do Sezony jsem měla tu čest zavítat několikrát, ale vždy na firemní akci, kdy nebyl prostor ani chuť hodnotit. Pokud si vzpomínám jídlo ( vždy formou švédských stolů) bylo povětšinou dobré ( hlavněže nějaké, když už tam musíte), jen jednou tam smrděly řízečky. Hudbu si vybavuju, zarazila mne na WC, i tam byla docela hlasitá. Do našeho Afrického salonku (visí tam asi 4 obrázky s afr. tematikou) nám ji nepouštěli, neb jsme se školili.

    OdpovědětVymazat
  5. Mně by to bylo jedno, hlavně vyjít mezi lid...:-) Objednali jste si hezké specialitky, to jsem nikdy nejedla.

    OdpovědětVymazat