úterý 29. ledna 2013

Mam'zelle Nitouche

 

Pozvánka na generálku. A přiznám váhala jsem hned z několika důvodů. Generálka z mého pohledu znamená něco co už sice má jakýsi tvar ale ještě nefunguje všechno jak má...narážky mezi herci, či komunikace herce s divákem..mám pocit, že ještě může do rozběhnutého představení zasáhnout režisér...prostě svým způsobem ještě není představení dokonalé či spíš se nachází ve formě rozpracovanosti.
 No a dalším důvodem je fakt, že já se nepokládám za fandu operety.  Nicméně ctím klasiku a tou opereta v tomto slova smyslu rozhodně je. Tedy pro mě ano.


A co myslíte,  od začátku bylo znát jak hluboce jsem se mýlila. Herci, zpěváci i tanečníci patrně odvedli perfektní práci při zkoušení. Nic nevázlo naopak  jakoby to hráli představení odjakživa. Celý zážitek korunovali vynikající hlasy...v roli Denisy Radka Coufalová (během přestávky někdo tvrdil, že má zánět nosohltanu..tak opravdu nevím jaký výkon musí podávat umělkyně v plném zdraví...nejspíš vynikající na druhou )  dále v roli Célestina mám pořád   v paměti Lubomíra Lipského..inu jsem starší ročník ale to neznamená, Bronislav Kotiš  nebyl skvělýýý) a Champlatreux bezkonkurenční Marian Vojtko, Loriot komický a uvolněný Tomáš Trapl, ředitele divadla si zahrál Vladimír Brabec, Corinu Dita Hořínková, zde mé maličké přání vidět v této roli Pavlu Břínkovou.
Dále matka představná Zdena Herfortová, režisér ..překvapivě... Václav Noid Bárta (udělejte něco s tou ofinou :oD),  major Tomáš Bartůněk, Fortnýřka Zuzana Koliandrová, Inspicient Jan Urban a dirigent Kryštof Marek.

Nedá se nic dělat ale návštěvu HDK si rozhodně a moc  zopakuji. Těší mě totiž ta patřičnost...do Hudebního divadla v Karlíně prostě opereta rozhodně patří a ze všech tě jiných hudebních představení (neříkám špatných) prostě nejvíc !!!
Dita Hořínková


vynikající  slečna netýkavka ....Radka Coufalová

Tomáš Trapl
Vladimír Brabec

Radka Coufalová





pan režisér a choreog
raf Gustav Skála


A pamatuje někdo na slovenskou verzi...třeba v roli Mam zelle Nitouche Eva Kostolányová,  matka představená Marián Labuda :oD, Célestin Martin Huba. My se tím doma celé dopoledne bavíme.  Případným zvědavcům můžu doporučit youtube...všechny verze lze snadno dohledat .o)


6 komentářů:

  1. Dobrý den, zapomněla jste z hlavních rolí zmínit Tomáše Bartůňka v roli Major de Chateau-Gibuse.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. milá anonymní já vím, doplním tedy všechna jména účinkujících :o)

      Vymazat
  2. Děkuji za doplnění. Jen menší oprava - Václav Noid Bárta nehraje ředitele, ale režiséra. A je to Honza Urban, ne Urgan. :)

    OdpovědětVymazat