pondělí 30. července 2012

Svatba fotografická

 
S příchodem datumu  výročí naši svatby,  začínáme přemýšlet jak se obdarovat. 
A protože třeba  takové té opravdové zlaté svatby se dozajista nedožijeme, konala se myslím hned druhý rok :o)
Můj muž by se mohl pochlubit, že slaví pokaždé svatbu alkoholickou, protože každý rok dostává lahve tvrdýho. Původně jsem mu chtěla dávat tolik lahví, kolik let se mnou vydržel. A letos to není tak  jak nadhazoval vtipně můj kolega, že k desátému výročí můj muž obdrží deset desítek. Ne ne, kvalita zůstává v podobě koňakové, ovšem ten počet ...letošní krát pět by mi trošku rozbožil úspory. Ale aby zůstal počet pět, dohazuji dárečky malé a milé i pikantní, protože se mi nedávno svěžil, že by rád ochutnal chilli čokoládu. A já vlastně taky :o)


Můj muž mi koupil fotobrašnu. Už delší dobu sténám když pracně pěchuji svou fotovýbavu do té staré. A protože bylo najednou místa k pěchování trošku více, obdarovala jsem se ještě navrch já. Pravda mám co jsem chtěla. K tomu několik probděných nocí, které jsou součástí mého masochistického rituálu. 
Dlouho přemýšlím, že něco chci...pak se odhodlám a jdu se na tu věc podívat...s další návštěvou požádám prodavačku aby mi tu věc vyndala z výlohy a já si ji prohlížím ze všech stran a hledám na ní chyby....když už to vypadá, že to nemá žádnou chybu a nic nebrání abych si věc koupila, řeknu ne a opět odcházím ...a pak se stává, že třeba 5min. před zavřením obchodu, nebo v jiný krizový čas, prostě vtrhnu do obchodu a zboží si konečně koupím a odnáším spokojená domů. 
No a spokojená jsem do chvíle než se dostaví závěrečná fáze mého nákupu....hne se ve mě svědomí. Utratila jsem tolik!!!! peněz a jen za sebe!!!!
 No a potom teda nespím a jsem tzv. na prášek.
Takže sumasumárum ...letošní oslava naši svatby...svatby fotografické...mírně opojné...sladko hořké...a pikantní.....proběhla na místě činu v restauraci Sezóna. (a už spím o trošku líp)





creme brullé ...přímo z rukou šéfkuchaře Jana Škrle


 
Oslava proběhla díky příjemné obsluze...s dezert nám servíroval přímo šéfkuchař.... dokonalému jídlu a svíčce na stole  dle našich představ romanticky. 
Jenže, když oslavujete nedaleko svého domova, stane se, že k vedlejším stolům zasednou sousedé, kteří si chtějí co chvíli s vámi povídat a tak z celé té romantiky sešlo ale se sousedy jsme se bavili výborně a naplánovali  v příštích dnech společné grilování a pozvali se dokonce vzájemně na návštěvu našich příbytků :o)

A tohle pivko je už ze soboty. To jsme byli s Tomem a Evičkou konečně posedět. Dlouho jsme se neviděli...práce, práce ...a rekonstrukce bytů ... na obou stranách. A odpoledne jsme se šli vykoupat ...last minit do Klánovic. Plánovaná návštěva kina proběhne až bude venku hnusně :oD

20 komentářů:

  1. Aranelko,
    nejprve gratuluji k výročí svatby :-)
    Já jsem šťastně rozvedená , takže bych mohla zatím slavit jen výročí p.m. rozvodového stání ;-)
    Jídlo s tvou fotografickou výbavou je doslova i teď po ránu k nakousnutí !
    A proto nemusíš mít vůbec žádné výčitky a těžké spaní za výdaje financí těmito směry !
    Krásný den !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko já jsem zastánce oslav všeho druhu. Prostě času ubývá tak na co čekat? Rozvodové stání bych asi oslavila také...po svém a sama...nejspíš s rituálem pálení hořké s smutné myšlenky a pak bych vyrazila někam mezi lidi.
      Výčitky mám...bylo to opravdu hooodně peněz...ale jsem neponaučitelná, mám totiž další fotosen...je to jako nemoc, kdybych místo focení háčkovala, bylo by to lepší:oD
      I tobě krásný den

      Vymazat
    2. Aranelko, čím víc se pouštím do háčkování a objevuju nové, zahraniční příze, fakt nádherné, ale od jejich koupi mě zatím odrazují ceny, tak se obávám, že to o moc lepší není:-)

      Vymazat
    3. No a taky gratuluju ! :-)

      Vymazat
    4. Janko děkuji za gratulaci a věř mi, za ty peníze by bylo příze pcha....:oD a představa obháčkované rodiny je vtipná ..už vidím Pepu v pruhovaném svetru a kulichu :o)

      Vymazat
  2. Blahopřeji k výročí. Moc hezké fotky. A pobavilo mě, že s nakupováním to mám úplně stejně. Hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko děkuji...děkujeme. A s tím nakupováním...až vás to chytne, tak mi klidně zavolejte...já to druhým umím krásně vysvětlit a uklidnit je. Jen u mě to nefunguje. Také přeji krásné dny

      Vymazat
  3. gratuluju k výročí :)

    Peněz netřeba litovat, hlavně že radost byla veliká :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucko děkuji. Říkám si dokola, že pracuji ve dne v noci...svátek pátek...přesčasy, což se myslím rovná hodně...a že si na to vydělám a nikoho neošidím....a tak.

      Vymazat
  4. Pripojuji se ke gratulaci, opet se nezaprel GURMET :-))) Hlavne nelituj penez, za ktery si koupis vec, ktera te potesi. Mas vyhodit penize za ptakoviny, radeji jednu vec kvalitni :-)))). Jinak k tomu jidlu. To prvni je carpaccio z ceho? Biftek, taky z ceho? Ta noha, je kacena, kure, kralik, kruta a nebo? To jsem zvedava, ze? A zmrzlinka taky nema chybu :-))))Marcela.

    OdpovědětVymazat
  5. Přidávám se ke gratulantům: všechno nejlepší k cínové, tedy fotografické, svatbě.
    Jídlo vypadá opravdu úchvatně, hlavně tedy ten "vosmahlej" krém:)
    Já se pořád snažím přijít na to jak oslavit naše čtvrté výročí, které nás čeká v září. Asi to uděláme podobně. Výborným jídlem se nikdy nic nezkazí:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji za přání..ano vlastně cínová :o) vosmahlej krém musím ohodnotit slovy mé kolegyně Já..."to nemá chybu!" :oD no ano večeřičkou a připomenutím si toho, že je nám spolu hezky :o)

      Vymazat
  6. Děkuji za přání anonymní Marcelo :oD
    ..símtě...carpaccio z hovězího masa s černými olivami, sušenými rajčaty, parmazánem, rukolou a obřími kapary. To bylo vlastně moje jídlo večera páč bylo veliké vedro a na víc jsem neměla chuť. Jen na suché bílé a litry vody. I tak...byl to zážitek. Pepa měl ...tu nohu :oDDD...to je prosím vepřová kotleta TEXAS s Dijonnskou omáčkou. Popravdě nevím jak se na jednom talíři mohl sejí Dijon s Texasem ale Pepa měl z tohoto jídla kulinářský zážitek obří. Zmrzlinky jsou údajně české výroby a nedalo nám na doporučení ochutnat, byli výrazně ovocné a čokoládová měla chuť opravdové hořké čokolády. Greme Brullé jsem naposled jedla v opravdové Francii a tak jsem pochybovala ale byl vy..ni..ka..jí...cí !!!..a čokoládové kostky na závěr...prostě jsme si nedokázali z dezertů vybrat tak každý dal něco a ochutnávali jsme :oD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Suche bile a litry vody, nejsme sestry :-)))? Libi se mi, jak si dokazete uzivat, vcetne dobreho jidla a piti. Ja jsem s manzelem taky na tom stejne:-))) Tomu se rika Filharmonie:-)))) Miluju vse kvalitni a tak to ma byt. Pekny vecer, Marcela.

      Vymazat
    2. No třeba jsme :o)...jj dobré jídlo a pití, to mi jde :o)

      Vymazat
  7. Oslavenci gratuluji Vám k VELEVÝROČÍ :-).
    Jídlo na těch Tvých fotografiích vypadá tak lákavě :o).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško děkuji..to je tedy velevýročí...dalo by se nazvat i televýročí :o) jídlo je opravdu nejen na oko ...je vynikající !!!

      Vymazat
  8. vše nej, lidu, myslím, žeb jste se vzájemně moc dobře vybrali

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. sami sebe ano ...škoda, že se v jistém ohledu nemůžeme vyseparovat :o)))

      Vymazat