Google+ Followers

Google+ Followers

středa 1. srpna 2012

Užívám si ....

 ...každé  volné chvilky ve své nové kuchyni. Ochotně vařím jídla, která nejím. Ovšem můj muž, ten  se olizuje ...špíkované hovězí je jeho oblíbené jídlo....

1kg hovězího ...špičku
špek
8 cibulí
100g másla
červené víno
sůl 
olej
snítky rozmarýnu



Prošpikované maso opečeme ze všech stran na trošce oleje. Vložíme do pečící nádoby do které jsme nakrájeli cubuli na větší kusy, můžeme přidat i zbytek špeku, snítky rozmarýnu, víno, sůl a maso, které poklademe plátky másla. Přiklopíme a pečeme při teplotě asi  130C hodinu.

 

 Maso vyndáme a nakrájíme. Šťávu slejeme a cibuli dáme na chvíli pod gril maličko zkaramelizovat.


Podáváme s bramborovým knedlíkem.
 A s chutí experimentuju...i při pečení zeleniny....tu zase miluju já .....před ...

 ...po ...
 ...a než se pokusíme hledat v lese nějakou houbičku tak si děláme radost žampionama....

 ...no měsíc svítí jako blázen...tak snad porostou ....
 ...a tohle už je pár uzeninek od prodejce z farmářskýc trhů...ty andělské u Anděla jsou opravdu výborné....slupli jsme úlovky ani se nestačili vyfotit :o)

14 komentářů:

  1. Závidím..novou kuchyú, um i to že tě to baví..obávám se, že už k tomu vztah nenajdu:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ty kuchařinko, pekařko a cukrářko? pcha...ty mě strčíš do kapsy :o)

      Vymazat
  2. Aranelko,
    pomoć zase jídlo ;-)
    A jak je fotogenické, nikdy bych nevěřila , že i fotka dokáže velmi podráždit chuťové pohárky !
    Ty víš, co na chlapa platí ;-)
    Ano, láska prochází žaludkem !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. pomooooooc :o)))..no ano, nakrmte tu bestii :oD

      Vymazat
  3. Prosim o recept na to spikovany hovezi. Ta zelenina vypada taky dobre, mnam :-))))Uzivej si, delas dobre. Laska holt prochazi zaludkem :-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Opet jsem se zapomnela podepsat, Marcela :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, tak ty u Anděla jsem viděla jen jednou a to jsem svištěla na metro a autobus na chatu, takže jsem se ani nestačila pořádně pokoukat, ale i tak mě to nadchlo, tady nic takového nepořádají a tak jsme odkázaní na zeleninu z marketů. Zatím mi tak nejlepší připadá v kaufu, ovšem to bude tak max. rok a pak to zase sklouzne do toho provinčního provozu stejně jak Tesco, nebo Lidl. Což znamená zelenina ovadlá, nahnilá, prostě hnusná....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano kvalita zeleniny a ovoce v nákupních centrech je ubohá. Stačí aby člověk vyrazil za hranice trošku jižněji a hned ví jak to má vypadat a hlavně chutnat. Až budeš v Praze tak se ozvi kočko :o)

      Vymazat
  6. To je nádhera. Mě teda láká hlavně ta zelenina, ale s chutí bych ochutnala i ten krém. A ty dobrty z farmářských trhů.....to je pohádka.
    Moc chutné fotky. Díky.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji...a pečenou zeleninku to mám moc ráda. TEntokrát základ tvoří oprané brambory ve slupce...trochu rozkrájené...a pak přihazuji papriky, cuketu, česnek ve slupce, zbylé žampiony...olivový olej, rozmarýn, sůl.A co se týká farmářských trhů tak ty naše v HočoPočo zkončily..nějak se nechytly ale pravda nabídka nebyla zdaleka tak velkorysá jako ta Andělská :o)

      Vymazat
  7. No páni! Tu tvou novou kuchyň mi byl čert dlužnej :)))) Jídlo vypadá náramně, hlavně ta zeleninka, rozmarýna, mňamky mňmky!
    A musím obdivovat i měsíc, je krásný! Nemáš ty náhodou ještě s taškou nové telátko?

    OdpovědětVymazat
  8. Lucie..co ti budu ...je mi ta nová fototaška opět těsná :o)))

    OdpovědětVymazat