pátek 23. února 2018

Na ptáky jsme krátký

 tak jsem nazvala svůj pulovr.
To protože jsem chtěla nějaký hezký svetr s vypleteným sedlem. Několik večerů jsem brouzdala v Pinterest a na stránkách šikovných severských pletařek.
Inspirovaly mě i mé pletařské přítelkyně. Jenže je to vždy jako lavina. Jak někdo něco vyrobí a zveřejní ...tak se spustí ...v tom momentě ztrácím zájem. Proto asi taky moc neKALím.

 Měla bych taky nejdřív napsat jak jsem šáhla do svých zásob s Donegalem a myslela, že v této vínové barvě mám klubíček dost. No tak ani náhodou. Kamarádka mě zahrnula do své objednávky.
A já se pustila do pletení zespoda. To abych si dala čas na výběr vzoru v sedle.
No a začala jsem plést pohodlný delší pulovr, tak jsem zjistila, že příze málo. Další objednávka klubíčka. To se málem zatoulalo ale nakonec se ke mně dokutálelo.

A jak to už bývá, vše špatné k něčemu dobrému. Protože se ráno se probudím...to ráno, kdy bylo jasné, že se musím rozhodnout pro jeden ze vzorů....  pustím TV a  Ester zlatá. Gratulujeme!
Notoricky známá písnička Janka Ledeckého mi zazněla v uších ..a mně to trklo, že v zásobách nakoupených návodů na Ravelry vlastním  návod na čepici s názvem Passerine hat...bylo rozhodnuto.



 Když jsem dopletla a běžela do koupelny namočit své dílo do lanolínu,  tak  mi muž říká ...."škoda, že sis neupletla na konci rukávu jen takový šedý proužek." Tak co by člověk neudělal pro svého podporovače a předčítače v jedné osobě ?
No napletete I-cord prostě :o))
 Návod na svetr jsem si ladila sama. nevím jestli to byl úplně dobrý nápad ale sedí tohle...že jsem ujímala jaksi raglánově...jinak to neumím nazvat.
Vyhnula jsem se tím takovému viditelnému ujímání v kruzích, kde není vzor.




 Svetr je ještě nyní vlhký ale hotový. Dokonce  vyzkoušený. A pravda je volnější a pohodlně dlouhý ALE má být zase zima, že ? tak houby zle.
Jen škoda, že Ester nehraje hokej no.
Nela, stav se nelepší. Ráno krev.

13 komentářů:

  1. Wau,
    naprosto dokonalý a dle mého gusta ! :-)
    Už dlouho mě tyto svetry s vypleteným sedlem dostávají!
    Jak vzor, tak barva, ptáčci,...takový vlastnit, tak se snad i vznáším ;-)
    A poklona i panu Pepovi, protože ten šedý proužek na rukávech tam sedne :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Líbí ? to jsem moc ráda protože pochybnosti tu byly no.
      Pan Pepa je ve výběru barev moc šikovný. Já s na něj vždy ráda s důvěrou obracím

      Vymazat
  2. Další radost hotová, super " ptáky" , předčítač dobrý radič, prostě nemohu jinak ,než říct aach. Červený Donegal mám už delší dobu, tak snad se do něj konečně také pustím.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano hotová. A teď ten pocit..prázdné jehlice, klubíčka v krabici....co bude dál ?! :o))
      Tahle barva je spíš ta vínová ...abbert myslím

      Vymazat
  3. Čím dál více se mi líbí svetry s vyplétaným vzorem. Sice jsme si řekla, že pro sebe svetr již plést nebudu, neb je nikam neunosím, jsou prostě teplé :o). Ten Váš s ptáky je suprový a ta barva, moc, moc líbí. S touto přízí nemám zkušenost, nekouše? Teda já mít předčítače vzorů - hm, asi to doma navrhnu!! Vždy mi jenom drží přadeno, když smotávám do klubíčka :o))).
    Krásné dny v prima svetru, Aranel.
    Ála

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Álo já taky neunosím. Nakonec nosím ty kupované, tenké :o)))ale mě se taaak líbí. A být předčítač je prý zábavnější než naviják . I tobě krásné dny a děkuji

      Vymazat
  4. Ten se moc povedl :-)Krásné dny s pletením P.

    OdpovědětVymazat
  5. Hezký večer,Nelynce držím palce.Svetr je překrásný.Já pletu všechny r aglánem,ale ze zhora. Ráda vyplétám s norským vzorem. Taky musím když si sednu pořád cvakat jehlicema .Přeji klidný víkend a Nelynce uzdravení.Martina

    OdpovědětVymazat
  6. Aranelka je to nádherný pulover. Výber vzoru je TOP. Krása. Andrea

    OdpovědětVymazat
  7. Po rokoch som sa vrátila k pleteniu a i vďaka tomuto super svetru som presvedčená, že nutne potrebujem jeden s tvídovým efektom.

    OdpovědětVymazat