úterý 14. června 2016

Šumavské pletky a klubení

 
 
 




 můj košík



 Nově nahozeno.
Děkuji za školení. Tohle bych opravdu sama nedala !
Zvlášť když se zjistilo, že moje hladce není zas tak hladké. A obratce ? No comment.
Jsem to já popleta, pořád to říkám. Snad se z toho jednou rozpletu :o)
 



12 komentářů:

  1. Aranel nádherná klubíčka. To je něco pro mě. Taky bych ráda nějaké vlastnila, ale letos jsem se zařekla, že nekoupím žádnou vlnu a spotřebuji co mám za leta na mateřské nasysleno a že je toho za skoro 7 let hodně (Znáte to asi taky něco mají v akci, něco se mi líbí, něco bylo koupeno na určitý projekt a pak nebyl čas no na pár klubíček jsem koupila proto,že se vlna přestala vyrábě). No ale nakonec jsem neodolala a koupila jsem ale to se nepočítá - to byla záležitost MUST HAVE - kašmírová klubíčka na zimní svetr pro moji maličkost.
    Fotky ze Šumavy jsou nádherné. Šumavu miluji. Jezdili jsem tam na výlety s rodiči, když jsem byla malá a pak v dospělosti ještě s přítelem dnes u manželem na výlety když nebyli ještě děti. Prošli jsem si Železnou rudu a jezera. Byli jsme v Prášilech a na Poledníku, na jezeru Laka a na Boubíně a i jinde. Jakmile se narodili děti, tak naše výlety ustaly. Z kočárkem se nám moc nechtělo, ale strašně mě to chybělo. Loni jsme vyrazili prvně na trošku větší pěší tůru - 7km z Čenkovo Pily na Angtýgl - kolem Vydry - děti byli nadšené a i ten náš malý prcek - tehdy 3,5 letý to dal bez poponášení. Takže letos vyrazíme znovu.
    Krásný den Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Terko taky si říkám a nákupu u Dropsu jsem se taky elegantně vyhla No tyhle klubíčka za to stojí.
      Šumava je nádherná a báječné místo i pro děti.

      Vymazat
  2. Krásný klubíčka!
    Jen mě zajímá, jaktože hladce u tebe nebylo hladce a o obratce raději mluvit? Jsem samouk z internetu, tak se teď bojím, jestli taky nědělám všechno blbě...:o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je viď ? no pletla jsem si klidně hladce anglicky (tj za zadní nit) a obratce jen takové zjednodušené. Prostě jsem matlal. Zajímavé je, že ale na kruhových jehlicích ...dokola...pletu správně :o))) úkaz !

      Vymazat
    2. Aha! no ono když se plete lícovej žerzej tam a zpět, tak se mi ty hladká očka přeplétají taky blbě (za přední nit), nabrat to za zadní je jednodušší... a když pletu jen hladce dokola, vypadá to úhledněji...
      A obrace se dá plést zjednodušeně?? Nemáš nějaký video, jak se plete obrace zpět?

      A je vlastně obratce nebo obrace?

      Vymazat
    3. ...obratce. Já bych se podívala třeba na videa Vlněných sester. Mě je lepší se neptat :o)))

      Vymazat
    4. Tak jsem se koukla na videa a já obrace (fakt se to píše bez toho "t") taky flinkala a pletla to blbě... a díky tomu se mi pak druhá strana hladce pletla hůř (očko bylo jinak přetočené)a i celej úplet vypadá jinak než by měl. TAk děkuju za nakopnutí.. Teď se to správně obrace ještě naučit rychle a zapomenout, jak jsem to pletla špatně:o)

      Vymazat
    5. Chvíli...pár řad je pěkná otrava naučit se správně obratce. Málem jsem se kousla do jazyka :o))) ale pak už dobrý...opruz ale dobrý a úplet je jak má být a hlavně, při krajkových vzorech to nebude dělat paseku.

      Vymazat
  3. Tohle hraní s klubíčky by mě taky moc bavilo. Nepotřebujete pomoc? :-)
    Fascinují mě stejné věci v různých barvách. A tahle klubíčka jsou tak krásná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nás to taky bavilo i když už pak zase ne ale jak jsme opustili setnici, tak naše hlavy opět zkoumaly barvy a jak která s kterou by ladila :o)))

      Vymazat