neděle 17. srpna 2014

Úklid domácí

 
 
V první řadě vám všem děkuji  za milé komentáře. Ať už máte svůj blog a nebo ne, zanechaný koment od vás pro mě moc znamená, povzbudí i potěší :o)
 
Tak dnes... marodi nemarodi byl  nejvyšší čas provést očistu naší domácnosti. Než jsme tak společnými au au silami :o))) učinili, vyzkoušela jsem nový stříhací strojek.
Žádný extra luxus, naopak nejlevnější co bylo na trhu a je vhodné pro psí srst. Občas je třeba vystříhat Holynkám chloupky na ťapičkách a zastříhmout čumáky. Dnes jsem chtěla i sjednotit délku srsti na Nelynčině zádíčkách. Trimovat půl tělíčka nemělo smysl.  A tak jsem také provedla jenže....opět další malér...Nela má nějaký ekzém. Dnes už s tím nic nenaděláme ale zítra budeme muset opět na veterinu.  
růže od mého muže

No a pak jsem vařila. Jídlo, které v období zralých rajčat a paprik milujeme. Je to vlastně zeleninové lečo, které připravím na plotně a do kterého přidám koule z hovězího mletého masa...žádná mouka, jen lžíce škrobu a vajíčko asi na půl kila mletého. Samozřejmě nějaké to koření. Do leča jsem přidala dvě lžíce ajvaru...pěkně to nabrousil a příjemně dochutil . A pak šup s tím do trouby...nejdřív pod poklici na 30min podusit a potom  tak na 15 min. bez pokličky.
 
 


Příloha byla rýže ...sůl, lžíce OO a pár hřebíčků ...příjemná mana. Měla jsem obavy, že nám to jídlo bude strašit v lednici celý příští týden ale kdytž jsem viděla mého muže s jakou chutí se do jídla pustil....už ten strach nemám  :o))

A jedna kytička, kterou nejspíš ulomila Holy při kontrole balkónu. Tak jsme ji dali do vázičky a kocháme se :o)
                       Ještě jednou děkuji za vaše milé komentáře a přeji krásný nedělní večer !


4 komentáře:

  1. Nelynka je šikulka, máme radost z jejích "prvních " krůčků :-). Jinak přejeme brzké uzdravení a co nejméně prášků na bolesti :-(. Dnes jsme s dcerkou podnikly výlet do Ikey - a my vesničané (Děčín) jsme po 5 hodinách zde strávených byly vyřízeni :-(. Nakoupily jsme co jsme chtěly-něco málo, co neměli tedy až příště, ale bylo to náročné :-). Jen malý dotaz-jak si lze objednat katalog Ikea ? Přejeme uzdravení Vám všem Jarka a Kačka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jarko jde to pomalu...pomaleji než jsme mysleli ale důležité je, že naděje zůstává.
      Děčín není žádná vesnice :o))) ale chápu i tu únavu při turismu po Ikea :o) katalog si můžete objednat na stránkách Ikea. Mají ho i ke stažení do PC nebo do mobilu. A krom katalogu vychází myslím čtyřikrát do roka časopis o bydlení, zajímavé. Moc zdravím a Kačence podrbání za uchem !

      Vymazat
  2. Sice nevím, o co jde, ale zuby, hlava, nic moc. Přeju vám všem brzké uzdravení a žádnou bolest :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Blanko raději ani nechtějte vědět ;-) moc vám děkuji snad už bude lépe a radostněji

    OdpovědětVymazat