pondělí 4. srpna 2014

Na kolena, na kolena jéjéjé

 Dnes jsem doma, tak jdeme ven všichni. Nela je zase o kousíček lepší. Začíná si pomáhat oběma kolínkama.( viz video na konci příspěvku).  To před týdnem jen tahala zadeček a hadrové nožičky za sebou.


 Dnes makovo švestkový souboj :o))) ...ne, pravda je taková, že jsme se sousedkou zavedli takový výměnný obchod s koláči. Není to nic plánovaného ale potěší to.
Já tedy dnes pekla koláč z jogurtového těsta ...já to pravé kynuté už  nedělám...dva bílé jogurty, 3/4 kelímku cukru, vanilkový cukr, špetka soli, 2 a půl kelímku polohrubé mouky, PRDOPEČ, dvě vajíčka a hrst sekaných mandlí...smíchat a vylít na plech. Já na něj dávám pečící papír potřený olejem.
Pokladu švestkami, které pokapu javorovým sirupem a posypu makovou drobenkou...mletý mák, 150g rozpuštěného másla, tři lžíce třtinového cukru, dvě lžíce mandlové mouky. Tou jsem ještě koláč před pečením posypala, můžou být i mandlové lupínky.  Upeču při 180 C asi 40 min.
 


 
 
 
A sousedky recept neznám  ale požádám protože je fakt vynikající. Jsou to vlastně takové sympaticky nahoře otevřené buchty...uvnitř švestky a mák...a jsou jako peříčko ... :o) 
 Tak a nyní to video...Nela je i přes své momentální postižení strašně rychlá :o)


 
 

11 komentářů:

  1. Dobrý den. Jako správný ,,pejskař" si nemůžu nechat své pocity pro sebe. Je to zlatíčko šikovný a přeju hodně štěstí v uzdravování .
    Mějte už jen samé krásné dny - Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Lydu, to mi nedělej, já tu brečím jak malá. Pusu a podrbání vaší bojovnici, ta její chuť postavit se na nohy a doběhnout k páníčkovi mě dostala. Musím pro kapesník, pa Radka
    Jo a mák taky miluju, takže ty jsi se mi dneska trefila vyloženě na solar :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Teda musím povedať, že to je už riadny bežec. Prajem z celého srdca nech každý deň lepšie a lepšie. Aranel, recept ukladám a spravím si súkromný slivkovo-makový koláč. U nás totiž mak okrem mňa nikto neje. Teším sa a vďaka za recept. Andrea

    OdpovědětVymazat
  4. Taky brečím je to bojovnice, vidím, že už bude dobře. Jarka a Kačenka

    OdpovědětVymazat
  5. Tak to mne dostalo, to video, brečím jak želva. Je to šikulka, moc na Vás myslím a držím stále pěsti! Já zítra poslední den na vesnici, tak se mi bude po zvířátkách stýskat. I když je to fofr, když je jich tolik, pořád je co dělat a co po nich uklízet. Já dělala s jogurtem dneska taky, ale měla tu jen jablka, je bez žmolenky a navrh jen jablka a taky dobrý. Mávám za vodu a pohlazení veliký Nelynce a taky Holynce. Marcela

    OdpovědětVymazat
  6. Nelynka je ohromě šikovná psí holčička a bojovnice veliká. Lidé by si z ní mohli vzít příklad. Mám radost s vámi.
    Míša z Plzně

    OdpovědětVymazat
  7. Moc vám děkuji za komentáře a přání pro Nelu. Vidíme skoro každý den ten maličký krůček vpřed a věříme, že den kdy se rozběhne není daleko:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Juuu, Nelynka je šikovná! Držíme palečky k brzké regeneraci, teda jako rehabka koukám a malý dotaz, mají pejsci taky rehabky? Myslím, že Nela by byla skvělý pacient:-D, radost pracovat!
    A máš moc pěkně nafocený koláč!
    Silvie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silvinko rehabky pro pejsky jsou. Uvažovala jsem o tom ale museli bychom jezdit přes celou Prahu a to momentálně z časových a jiných důvodů nejde. Podívej zde http://www.vetcentrum.cz/stodulky/rehabilitace-psu

      Vymazat
    2. Teda to je péče. Dívala jsem se i na vzdělání pracovníků, zajímalo mne, kdo dělá rehabilitace.A je to jak ze zvířecí, tak i lidské, asi v tom nebude až tak rozdíl, jen se naučit odkud kam vedou svaly, jaká je inervace,.....a asi to jde. :-)

      Vymazat
  9. Bulím tu jak želva...bože to je bojovnice! Tak mooooc vám držím palce ať se vše v dobré obrátí! Kéž seženete nějaký vozíček-kočárek, to je opravdu dobré řešení a mohli byste procházkovat všichni společně. Držte se!

    OdpovědětVymazat