úterý 19. srpna 2014

Je to lepší

každým denm.
V noci se mi zdál sen o tom jak se na mě lidé zlobili, že zveřejňuji fotky Nely v takovém nelichotivém stavu. A potom taky, že to máme za to, že jsme si pořídili značkového psa. No a to druhé slýchám i ve skutečném životě a pozastavuju se nad tím, protože pokud vím, tak je dost oříšků kteří mají stejnou diagnózu. No nic, jen že to v tom snu mrzelo, že nedokážu lidi přesvědčit, že je to hloupost. Ve skutečném životě už nikoho nepřesvědčuju ani nenutím svůj názor pokud ho někdo nechce znát. Nemám potřebu nikoho přesvědčovat o spoustě jiných věcí.  A když se stane, že mě  někdo křivě  nařkne,  tak mlčím a čekám, že snad .... veme obvinění zpět. Protože já to udělat nemůžu. To se prostě nedá.

A pak se  mi ještě zdálo, že se Nelynčin stav zhoršil. To mě probudilo už před šestou. Chvíli jsem brouzdala po netu a hledala nějaké informace a pak jsem se vrátila do ložnice. Nela tam klidně odpočívala v kleci ...mimochodem se tam cítí moc dobře, tak nějak bezpečně a večer se tam přímo těší....a otevřela dvířka. Ochotně se nechala vytáhnout a dala jsem ji do naší postele.( No jono...pes v posteli. Ale my jsme přivykli, že naši psi ráno skočí do postele a chtějí se pomazlit a nebo se tváří, že jsou lidé a leží na zádech se zavřenýma očima :o)
A tak se stalo i dnes, Holynka si sama vyskočila nahoru a lehla vedle Nely. přikryla jsem je svou peřinou a stulila se  k nim.  Spali jsme skoro do desíti.

I tak měla Nela čistou a suchou plenu a venku se pěkně vyprázdnila sama s malou oporou. A tak jsem se rozhodla ji plenu přes den nedávat. Zkusili jsme  to i když je pro ní plena lepší spíš z toho důvodů, že doma ji nožičky prokluzují a tak spíš sáňkuje. Bojím se aby se zbytečně neodřela na prdce. Stačí ty nožičky.
No Nela to  zvládla..až na večer kdy se nám vyčůrala v obýváku ? no dobře ještě má nárok asi. 

 

 
Foto pro Pavlu...abys viděla, že i Nela úplně nadšená z pokrývky hlavy není :o)))
A na závěr přidávám tři krátké videa. Nela chodí s šátkem jako oporou a pak jak to zkouší sama. Videa točím a s odstupem opět budu točit další  abychom viděli jak se zlepšuje. Věřím, že to další bude zase lepší a to další zase lepší...prostě budu je točit a budu fotit abychom my a nebo někdo koho potká stejný problém si našel to své.
 Pět týdnů po operaci páteře naší Nelynky :
http://youtu.be/UHYDl10LsvU
 
 
http://youtu.be/UHYDl10LsvU

19 komentářů:

  1. Aranelko..sleduji osud Vaší Nelinky..nikdy jsem nekomentovala .Ale dnes jsem zhlédla videa se slzami v očích.Moc Nelince držím palce a věřím,že to zvládne ona a také vy všichni,kteří jste Nelince velikou oporou.Nelinka je moc statečná a má snahu a chuť se postavit na nožičky.
    A ta postel??? Také máme dvě boloňské holčiny a postel je jejich pelíšek jak denní,tak i noční:)
    Přeji hodně trpělivosti a něhy pro Nelinku.Anna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aničko moc vám děkuji za komentář. Boloňky mají fajn povahu ...a ty vaše rozesmála jste mě ... úplně to vidím :o) Užívejte si společnou pohodu...třeba v posteli a já se budu těšit na další komentář

      Vymazat
  2. Aranelko ,tak mne tak napadlo, jestli by nebylo lepší než ten šátek -musí jí to asi tlačit, nebo škrtit-a tím pádem jí asi dobře neproudí krev do nožiček, ušít takovou jakoby dečku přes celé bříško vespod, a nohoře dlouhá ucha jako by na nošení. Asi musí z toho šátku bolet tebe i muže záda. Je to jen nápad, ale Ty budeš vědět ,jak to myslím.Taky mi videa vehnala slzy do očí a MOC na Vás myslím a stále držím palce. Ještě moje kamarádka v LN dělá pejskům takové "tejpování" takovými nalepenými barevnými páskami a viděla jsem u ní pejska ,kterému to pomohlo znova aktivovat svaly. Ta čubinka skoro nechodila a pak se to zlepšilo. ale nevím, zda by to bylo pro Nelinku vhodné. Zkusím jí napsat, jestli chceš. Mávám a mávám a pohlazení Holynce i Nelynce. Marcela

    OdpovědětVymazat
  3. Ano chci...tejpování mě vůbec napadlo s Pepovo bolavými zády i ramenem ale v souvislosti s Nelynkou ne. Tak prosím jestli se můžeš poptat kamarádky budu moc ráda. Jinak ten šátek jsem sundala z krku protože jsme zapomněli doma kšandy, které jsem ji vyrobila...provlíknou se stehýnka a na zádech má karabinku na vodítko. Takže to bylo jen momentální řešení. Nic bych nedělala aby ji to bolelo nebo mého muže neboj :o) Moc ti děkuji a zdravím !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Napsala jsem jí na Fb. Ještě jsem tam u ní zjistila, že s pejsky cvičí i Dornovu metodu. Hned jak se mi ozve, napíši třeba na mail a nebo tady.Byla bych moc ráda, kdyby cokoliv pomohlo ještě k většímu zlepšení Nelynky. Dobrou noc!

      Vymazat
    2. Moc děkuji Maci, jsi moc hodná

      Vymazat
  4. Aranelko, nejprve držím palečky, ať už všechny trable jsou a pryč Nelynka běhá jako dřív. A že zvěřejnuješ? Kdo nechce, ať to nečte, mne to přijde fajn vidět pokroky, které všichni spolu dělate! Je to úžasné a myslím, že pro podobné "pacienty" silně motivující!
    Držte se! :-)

    PS: až pojede kolem Havířova, stavte se, ráda Vás zatejpuji, tejpování u pejsků mne nenapadlo, nějak přes ty chloupky si to nedovdu představit, nebo že by se to pod tím oholilo? :-)

    Silvie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Silvie moc moc děkuji. Také doufám, že motivujeme nebo popřípadě budeme motivovat někdy v budoucnu. Havířov máme trošku z ruky :o) ale pokud to bude jen trošku možné tak se chystáme na pár dní na Slovensko, tak bychom to mohli zrealizovat. Tejpování u zvířat existuje a samozřejmě to chce pejska ostříhat.

      Vymazat
  5. To je teda pokrok. Krásne sa sem tam už udrží na nožičkách. Paráda. Andrea

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Andrejka ďakujem. Áno pre nás je to veľký pokrok aj keď to tak naše okolie nevidí tak my vidíme skoro každým dňom posun k lepšiemu. Zdravím na Slovač :o)

      Vymazat
  6. Aranelko,
    moc děkuji za foto, tak vidím, že ne všechny fenečky chtějí být za modelku. Co se týká pejsánků a mojí postele - samozřejmě s nimi také někdy spím, ale jen někdy. Spíše ke mě vlezou, pomazlí se a jdou do svého pohodlí. Ono když se k nim přidá "dogáček" (Bordeauxská doga) Hektůrek (zdrobnělina Hektora) naší mladší dcerky, není už místo pro mého muže. Navíc pejsánci si mě hlídají a už i nědky (k nelibosti muže) na něho vrčeli a do postele ho pustit nechtěli. Tak jsme už sjednali pořádek. Krásné dny. Pavla z Plzně

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlo tak to si mě rozesmála :o))) tak mít v posteli Hektůrka a Dogáčka si nedovedu v naších podmínkách představit ale dříve jsem měla boxerku. Ta se v noci vplížila do postele podél mě a zdi a když uznala za vhodné tak se vzepřela a vytlačila mě skoro z postele ven. Měla jsem i Briardku Aničku ale tá byla celoročně venku. Krásné dny i tobě a pozdravy do Plzně...miluju Bolevák !

      Vymazat
  7. Aranelko, Helena mi napsala, že pokud jste z Prahy, že pro Vás bude lepší kontaktovat Kamilu Rajchrtovou z http://www.facebook.com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.buldocinadeje.cz%2Fo-nas%2Fkontakt%2F&h=JAQFGzsup, vkládám odkaz zkopírovaný z její zprávy z FB. Kamila je prý vynikající a daleko lepší než Helena.A navíc v Praze . Jinak mám i telefon na Helenu a prý můžete kdykoliv zavolat.Pokud by ses nezkontaktovala s paní Kamilou, dej mi vědět napíšu Ti helenin telefon. Mávám a držím palce! Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maci jdu se hned na to podívat...děkuji tisíckrát !

      Vymazat
    2. Kamile jsem napsala na Facebooku. Jinak mě mate adresa buldočí naděje ...Havířov ?

      Vymazat
    3. Psala mi Helča ,že je z Prahy. Tak nevím. Zde je telefon na Helču, máte jí zavolat a ona Vám to vysvětlí . 608 650 528, Helena Slámová a řekni jí , že jste Ti známí Marcely co jí psala na Fb. Když tak mi pak písni na mail, jestli dobře poradila a zda se ozvala ta Kamila. M.

      Vymazat
  8. Nelinka je na videu beruška moc šikovná - a pesani v posteli :)? No ty vaše jsou malé a tak to není moc problém, ty naše oficiálně do postele nesmí už jen proto, že ač jsou "jenom" střední velikosti, když se rozvalí, pánečci se do postele už téměř nevlezou :)). A tak jen vyjímečně, když to páneček nevidí ;), tak mají ty naše beruny také dovoleno postelové pomazlení, sice na malou chvilku, ale o to větší radost z toho obě mají.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jitko, takže u vás se jedná o dámskou jízdu ! to je pěkný :o)) já si říkám, že mají tak krátký život, člověk je musí pořádně pomazlit i trošku rozmazlit :o)...moc zdravím a děkuji za koment :o)

      Vymazat
  9. Nelinka je moc statečná.Pejskům v posteli tuze rozumím:-) u nás se s námi chodí pomazlit kocouři:-) Atýsek namůže i když by rád,ale je to doga,nevešli bychom se:-) Hezký den Vera

    OdpovědětVymazat