pátek 22. srpna 2014

Deka



krokvičková ....moje první....je téměř hotová. Zbývá začistit....brnkačka :o))
Použitá  příze YarnArt Jeans háček 3,5mm. Velikost 150x100cm.

 
 Inspiraci pro její "nebarvy" jsem čerpala přímo z našeho domova.
Kdybych ji měla dělat ještě jednou, tak bych je možná uspořádala jinak.
A možná také ne, protože když deku přeskládám jinak, tak vypadá jako úplně jiná deka.
 Tím má šanci se mi jen tak neokoukat :o) 
 
 
 




 

 

 
 
 
Omluvte Holy....ona si ta naše holka Dandí myslí, že všechno nové v naší domácnosti je jen a jen pro ní :o)))

 
Nelynčina garsonka. Tak říkáme ohrádce, kterou má přímo v obývacím pokoji. Má tam koberec mističku s vodou a samozřejmě pelíšek. I nějaká hračka se najde.  
 




 Na doporučení Krásné čarodějky  jsme ji dnes pořídili ...zatím tři metry...pěnové předložky do koupelny. A funguje to ! nožičky ji neprokluzují a na pěnovém povrchu si ťapičky nebude odírat.
Tak asi pořídíme dalších šest metrů do předsíně. Přidala jsem ještě další provizorní pelíšky z termodek na místa kde zvykne odpočívat.
Jinak dnešní kontrola na veterině nedopadla úplně nejlíp. Takže další ATB.
 
 
 Koprovka...jaký máte k tomuto jídlu vztah ?
 Já v této podobě "zkousnu":...na přepuštěném másle zpěním lžíci mouky, nové koření a bob.list. Pak zaleju studeným mlékem. Až se začne vařit, tak míchám a přidám nasekaný kopr. Provařím. Odstavím, dochutím a vešlehám syrový žloutek.
Vejce jsou ztracený :o))) ....vody, ocet, koření a lžíce oleje....a příloha uvařené brambory....ty nové, maličké jen vyprané a prohozené v rozpuštěném másle jsou nejlepší ...ale ty jsme neměli :o)
A ještě...nemohla jsem přijít z čeho jsem se před pár dny osypala. Tak jsem si předevčírem dala pořádnou porci jahod. Už to vím :o)
 
Krásný víkend všem !

11 komentářů:

  1. Smekám!Deka je krásná!Koprovku mám ráda:-) zrovna jsme ji měli nedávno:-) .Pejskům posílám pohlazení.A celé rodině přeji hezký víkend:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Koprovku miluji ,když zbyde, ještě si z ní udělám kyselo s míchanými vejci a hříbky. Když je tu seženu v litevském obchodě-sušené.Deku chválím moc, je opravdu krásná. A taky koupi ponožtiček, botiček a pěnového koberce pro Nelynku! A kopřivku , tu mám taky už týden! A nevím z čeho. Vypadala jsem strašně a vlastně ještě vypadám. Hladím čubinky a Vám pozdrav Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marci moje babička vařila bílé fazole nakyselo a také tam dávala kopr. Asi si ji uvařím ale až příští týden. S tou koprovkou....taky musíš to co já :o)))

      Vymazat
    2. NE koprovkou ale kopřivkou :o)))))

      Vymazat
  3. Aranel,
    já také jen obdivuji a barvy nebarvy super!
    Háčkované deky se mi moc líbí,ale na mě je to veledílo!
    O holky se staráte s velkou láskou, moc držím palečky, aby už byly obě zdravé!
    A po koprovce bych se osypala zase já, je to asi jediné jídlo, které fakt nedávám a nevařím, kopr nějak nemusím už od školních jídelen ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko na mě je to taky veledílo...až čumím fakt, že jsem to dala a docela mám chuť na další. Jen mi chybí příze. S holkama chlupatejma jsme takový team no...tak se snažíme aby nám ta společná idylka ještě nějakou dobu vydržela. Ceníme si toho ...jsme si vědomi toho, že to nebude napořád. Moc tě zdravím a pusinku Šimonkovi :o)

      Vymazat
  4. Aranelko, ta deka je super!
    Koprovku miluju, bez masa, s bramborem a vejce, kyselou :o)
    A garsonka a vůbec péče i Nelynku - to pochopí jen ten, kdo psa má! Péče vzorná, má se u vás holka malá dobře!
    Zdravím, Helena

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Helenko moc děkuji. Bála jsem se, že až bude hotová tak mi po té době háčkování bude až protivná ale není :o)))) dokonce se mi líbí. Holynky my milujeme :o) I já zdravím a přeju krásnou neděli

      Vymazat