středa 20. srpna 2014

Čekatelky

dnes jsem byla opět na kontrole. V čekárně jsem rovnou vytáhla klubíčko 100% bavlny a háček. Vznikla další čepička čekatelka...vytvořena skoro celá v čekárně. A nyní obě čekají na svou novou  malou majitelku :o)

Dnešní den jsem celý věnovala vyhledávání informací o rehabilitaci psů.
Přehrávala jsem si  videa . Učila jsem se a zdokonalovala masáž a cvičení, které  s Nelou provádíme dvakrát denně.
Objevila jsem i cvičení psů na míči. A nám doma dva takové míče doma leží ladem. Večer jsem je vytáhla a položila Nelu na bříškem na míč. Chvíli se jí to nelíbilo ale malá odměna dokázala zázrak. Tak jsme zkoušeli nepatrné pohupování vpřed a vzad a pak z leva doprava. To by mělo posílit záda.
 Hledala jsem přes internet  pomoc v Praze...tím děkuji Marcele z Irska :o) 
Googlila jsem  pomůcky pro Nelynčinu chůzi...opravdu potřebuje boty, které by ochránili zejména zadní ťapky, má je odřené a několikrát denně ji je musím obvazovat.. A potřebujeme ještě  jednu na přední packu na které má ten ekzém. To by stačila protiskluzová ponožka.
 Vyrobila  jsem další pomůcku jako poporu pro chůzi- z tašky a ručníku.

Ve volných chvílích...a těch má můj muž nějak míň a míň...připravuje valnou hromadu, řešíme otázku kočárku. Není to zanedbatelná investice. A co když bude Nela nakonec potřebovat invalidní vozík ?
 Tak ještě čekáme a jsme nejen z toho důvodu v izolaci. Chvíli před barák na travičku a zase domů.
To je všechno, jdu chvíli háčkovat deku.
Mám pocit, že jsem nic neudělala.
A po očku Nesnesitelná lehkost bytí.






3 komentáře:

  1. Milá Aranel,

    se synem cvičíme Vojtovu metodu, jinak by už nechodil, jak sám říká. Vím, že se doporučuje i po úrazech, tak by to mohlo fungovat i na jiné miláčky, když to jsou obratlovci. Tak jestli máte někoho známého, kdo ji umí, tak by pár bodů mohlo fungovat i na malinkou a snad by to zvládla. na tom cvičení je bezkonkurenční, že vytváří nové správné nervové spoje nebo dráhy nebo jak se to správně jmenuje :-)

    Přeji brzké uzdravení celé rodině a děkuju za blog- Jiřina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jiřinko v první řadě děkuji já vám. Cvičení Vojtovky je mi povědomé. Zatím jsem nenašla nikoho kdo by tuhle metodu u pejsků prováděl. Třeba se zadaří. Jak už jsem psala k předešlému komentu, tak Nela má potíže s kůži. I dotyková metoda myslím by ji momentálně mohla škodit...roznášelo by to se to dál po tělíčku. Rozhodla jsem se, že ji budu hladit na předních pacičkách, které má přetěžované, hrudníčku a jinak ji dopřeju víc odpočinku, třeba i v té kleci, kam chodí spát-ráda ! Moc zdravím a přeji krásný víkend :o)

      Vymazat
  2. Emili moc děkuji. Hledám a zkoumám všechny případné možnosti. Hydroterapie by byla vynikající, bohužel není v našem případě možná...zatím! protože Nelynka má problémy s kůži. Zdravím a ještě jednou děkuji :o)

    OdpovědětVymazat