středa 25. června 2014

Nejen hřbitovní kvítí

Dnes jsme navštívili hrob babičky, která umřela několik let předtím než se narodil můj muž. V září to  bude rovných 70let, co odešla na věčnost.

Hřbitov je na krásném a klidném místě. A není v Praze. Já mám tahle místa moc ráda. Upravili jsme hrob, přidali nějaké kvítí a zapálili svíčku.


Odpoledne jsme  jeli domů. Čekala na nás dobrota ke kafi. Pekla jsem jí už včera...věčná klasika...bublanina. Třešně miluju. Čekám až jsou v prodeji pořádně červené a křupavé. Sním jich kilo a pak už zase čekám rok :o) Tyhle ale nejsou kupované ale od drahých z Drahau...děkujeme a zdravíme  :o)
 

Pak ještě nákup kytiček...tentokrát ne na hřbitov ale na náš balkón. Provádím tam zatím takové střízlivé pokusy. Od doby co máme mléčné sklo místo zábradlí musím velice opatrně vybírat rostlinky. Mám radost, že se daří i bylinkám. Konkrétně mátu mám snad všechny dostupné varianty...dokonce i čokoládovou a moji oblíbenou Marockou Nana mátu.
Dnes jsme dokoupili pár kytiček...i  úplně droboučké a malou růžičku
Muškáty jsou jistota, krásně se v truhlíku rozrostli a dostly kámošku...bílou bacopu.

Neodolala jsem jemným barvičkám Dhalie
Ledničky...další jistota ...letos mám jen bílé. Snesu růžovou ale červené se mi nelíbí.
Kousek květeny je vidět na stojanu hned u dveří. Ten pohled mám ráda...takový maličký kousek přírody v paneláku se hodí.
Chtěla jsem nějakou kytičku v květináči na stůl ale žádná se mi nelíbila. Koupila jsem si tohle droboučké listí. Soleirolii  jsem ji jednou měla....rosila jsem a zastřihovala ten její pačes :o)
Zatím jsem si ji šoupla do regálu v mém pracovním koutku ale musím ji najít lepší místo. Nejspíš někde, kde bude co nejvíc rozptýlené světlo aby netáhla do jedné strany. Nebo s ní budu otáčet dle potřeby :o)
Holy ...jak vezmu foťák nabyde pocitu, že je modelka :o)



 
 
 
 




Tak to je od nás všechno. Zítra opět pracovní proces. Někdy si říkám, že bych to s Holynkami vyměnila ...sfleku :o)

6 komentářů:

  1. Kvietky su nadherne...ja vseobecne preferujem ine farby kvetov ako cervenu a zltu....zlte este ako-tak, ale cervene kvety sa mi nepacia...s vynimkou cervenych hortenzii...ale tie nikdy nie su take cervenocervene...
    A skoro som nespoznala blog..vsetko nove..aj fotak? Krasne fotky...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani to občas mám potrebu sa premeniť :o))) eště stále na tom pracujem. Ani já nemusím červenú aj keď farebné kombinácie zosadené k sebe sú veselé a krásné. Najradšej mám biele a modré :o)

      Vymazat
  2. Také mám raději menší hřbitovy. Zdají se mě takové lidské.
    Ale i ty velké mají něco do sebe. Chodíme u nás v Plzni s manželem na ten U Václava pravidelně na hroby. Vždy je upravíme a zapálíme svíčku.
    Je tam vždy takový klid.
    Ráda si čtu nápisy na starých náhrobcích .
    Jen si Aranel myslím, že až my jednou nebudeme. Kdo tam bude chodit ?
    Jak to vidím u nás, tak moje děti asi moc ne.
    Mě tam vodila odmalička babička za dědečkem, takže mi to připadá samozřejmě.
    Kluci tam se mnou také byli, ale nějak je to nepoznamenalo.
    Tak si tak říkám, nezaniknou jednou hřibitovy ?
    Míša z Plzně

    P.S. A Holy je rozená modelka a ne že ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Míšo i já mám ráda hřbitovy. Jak to bude...po nás, kdo ví. Občas se pokoušíme to vyřešit ale ještě nejsme pevně rozhodnutí právě z oněh důvodů, které jsi zmínila. Holy focení miluje, měla bych ji fotit častěji :o))

      Vymazat
  3. Oh, what a beauty in your post!!! I'm still sitting and dreaming and talking with your wonderful dogs! (As a dog lover as I'm!)
    All my best from Austria
    Elisabeth

    OdpovědětVymazat