úterý 27. listopadu 2012

Sluha dvou pánů

 Původně byly vstupenky zakoupené Ženou jako dárek. Obdarovaní ale nemohli a hledala se náhrada. Ha, to my se rádi obětovali :oD... dlouho to netrvalo a jelikož jsem celý den trávila v práci až do 18 a dííívadlo začínalo ji v 19, tak akce hurá, lístky jsou mi přivezené osobně z Drahelčic ...Milane dík...a šaty, boty to vše přijíždí vlakem z Černého Mostu :o)  
 



Vstup do Národního divadla vypadá momentálně zabedněně..no nedá se nic dělat, opravy divadla jsou potřebné, nutné. Ovšem divadlo uvnitř je skvost. Už jen se tam podívat a proběhnout labyrintem schodišť s červeným kobercem, obdivovat plastiky hereckých osobností, které zde účinkovali je zážitek

Josef Kemr 
 
A něco málo k představení. Hraje se v ND  od roku 1994 ! a myslím, že derniéra bude patrně  v nedohlednu. Během těch let jsem koukala se vystřídalo několik herců. Některé vystřídali dokonce jejich děti. Tak třeba Miluši Šplechtovou již v představení neuvidíte. Ovšem jeji dceru Kristýnu Hrušínskou ano.  A potom Silvia výtečně hraje přímo syn hlavního představitele...Martin Donutil. No Martina my Barující mimochodem již známe...a je nutné zdůraznit, že syn se velice povedl !!! :o)


No a potom Filip Rajmont...no coment..my ho prostě milujeme, i když má během představení jen pár vstupů je to prostě on...nejlepší nosič beden ...nosí je i když je nenosí :o)))...a hlavně neujlepší číšník v Praze a širokém okolí .o)







Martin Donutil a Kristýna Hrušínská :o)

Představení Sluha dvou pánů se nám líbilo. Celé představení stojí na výkonu pana herce a především komika Miroslava Donutila. Ten během představení komunikuje s diváky...tkový prima bonus, že jse vtaženi do notoricky známých zápletek. Také umí bezva pečetit dopisy chlebem :oD
Vřele ...pokud budete mít možnost, nebo mátě někoho hoooodně šikovného,  kdo umí na tento neustále vyprodaný kus sehnat lístky ..určitě se jděte podívat. Stojí to za to.
A malá vychytávka navrch co se ND v Praze týká: místa k sezení kamkoliv směr nahoru. Nebojte se výšky nespadnete, všude jsou zábrany, kterých se můžete nejen přidržet ale udělat si pohodlí. Nedoporučovala bych spíš sezení po stranách nahoře, protože nevidíte část jeviště a tak přicházíte o vtipné kusy, kterým se sice všichni smějí a vy síce víte čemu ...slyšet je dobře...ale nevidíte to. 

Pokud se do divadla nechystáte nebo naopak by jste tohle představení viděli moc rádi ale divadlo, Praha je příliš daleko nezoufejte. Existuje DVD,...třeba zde .... jeho nasnímáním,  byl obdarován pan Donutil ke svým šedesátým narozeninám.
A myslím, že každému kdo ho má rád a také divadlo, udělá radost.

8 komentářů:

  1. Jsem kdysi viděla v našem městském divadle a do teď si pamatuji, že se mi to moc líbilo :-)
    My včera byli na Richardovi III.
    Abych pravdu řekla, pro mě momentálně dost náročné představení v těchto dnech.
    Herecké výkony za to nemohli, spíše moc vražd přímo na jevišti :-o
    Příště půjdeme raději na nějakou komedii.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, také je třeba takových :o) není nad komedii...povedenou. Moc tě zdravím :o)

      Vymazat
  2. Tak na tohle jsem zvědavá. To samé představení jsem viděla, jářku, tak před 11-12 lety, je to vůbec možné? Zlatá studentská léta!

    OdpovědětVymazat
  3. Emily, možné to je....premiéra byl myslím v září 1994. Donutil je pořád ...a nebo možná právě čím dál lepší ...ani zbytek ansámblu nezaostává..moc pěkné představení.

    OdpovědětVymazat
  4. Také jsem viděla už před lety, derniéra je vskutku v nedohlednu. Což je dobře:-)

    OdpovědětVymazat
  5. Viděla jsem již před lety,zdá se ,že má Donutil stále stejné oblečení a dokonce mu tehdy někdo z hlediště opravdu hodil chléb,aby mohl pečetit,což bylo moc vtipné.Také jsem byla nadšená,pak jsem viděla v televizi,ale to už není ono.

    OdpovědětVymazat