čtvrtek 8. listopadu 2012

Anna Karenina

 ...aneb Brněnská Reduta  v Praze, přesněji ve Švandově divadle.
 Jsem opravdu moc ráda, že nejsem divadelní kritik. Protože hledat slova k vyjádření z tohoto představení není jednoduché.
 Pojetí ...a to nejsem nikterak zaprděný divák, naopak vítám nový vítr v klasice...se mi zdálo až příliš extra...a to se na jevišti rylo do hlíny...sázely umělé sazenice v les...hrálo jak o život...téměř kaskadérsky...nějak to se mnou nehlo.
 Nicméně, je třeba vyzvednout neoddiskutovatelný fakt...Tolstoj byl génius nejen své doby, prostě až jednou budeme žít na jiné planetě, Anna Karenina se bude hrát i tam...ženská duše,  osudová láska....vášeň lámající konvence....to vše je a bude....dokud bude láska

 A potom, skvělý herecký výkon zejména  Terezy Vilišové....

 ...ale i dalších účinkujících
 Žel náladu mi spravila až kafka v Kafárně
Za možnost navštívit představení...i když s takovým rozpačitým výsledkem...patří dík mé kulturní atašé Ivance. Ivanko, neboj my ten špunt prorazíme, já se snadno nevzdávám :o)

2 komentáře:

  1. Annu Kareninu mám moc ráda.

    Jen teda nevím, zda by se mi tímto pojetím zavděčili - i když nových pohledů je třeba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nových pohledů je třeba. V tomto případě ale rozhodně ne z první řady...na jevišti se různě pracuje s hlínou...dva ve svátečním raději zvedli kotvy. Herecké výkony nadlidské ale nějak se to nedostalo ke mě...pořád jsem čekala a nějak to vytěkalo.

      Vymazat