pondělí 6. srpna 2012

Jak vypadá teta Aranel....

 
 ...namalovaly dvě umělkyně z Hané. Tímto je zdravím a děkuji ...ani jsem si v tom množství zeleniny nevšimla tak vzácnýc děl. Tak Sofie a Karolko, vaše dílo je již v mé soukromé galerii...na lednici :o)


Po čtyřech dnech trávených v útrobách města Pražského jsem měla velkou chuť na sluníčko. Předpověď ideální na opalovačku a koupačku v Klánovicích. 
Jenže znáte to...člověk míní....a tentorkát břichobol mění. (jako bych sama sebe rodila :oD)...po téměř pravidelných intervalech mě křeče v břiše sice nebránili vykonávat jakoukoliv činnost ale na koupák jsem si netroufla. 

A tak nastal den odpočinkový...den domácí.
 

U kávy si Pepa vzpoměl, na další  dárek z Hané. Zůstal  v autě. Původně ho dal na zadní sedadlo, aby ho neponičil.
  Zajímavé. Nedávno jsem po ránu měla silný pocit, že v kuchyni voní .. intenzivně...levandule. 
A Lucie mi zřejmě na dálku četla myšlenky  :o)
Její místo bylo hned určeno. Půjde do kuchyně na mou čajovelskou poličku.


 ...a každé ráno mě bude její vůně vítat ....
 A asi vás zajímá jak to v té naši kuchyni vypadá. Přiznávám, že mi chvilku připadala trošku strohá ale čím dál víc si na jeji ledovou vizáž zvykám a nyní.... jsem z ní tak nadšená ....



 
...a jen zídka s poličkami a lednicí mě dělí od obývacího pokoje a od jídelny....
....známí se mě ptají "už máte hotovo?" ..mno, nemáme...a hlevně nemáme krom nové sedačky žádný nábytek....bar se nachází v koši....na zemi skleněné nádoby se svícemi....

 
 ...ale užíváme si tu volnost...prostor...nebýt těch tun knih ...žádný bych si nepřála. Ale co nevidět se budeme muset porozhlédnou po nějaké knihovně.
 
Příště nafotím víc snímků ale nyní se vraťme do kuchyně. 

Původně jsem chtěla vyzkoušet něco uvařit z dýně hokaido z Hané :o) (původně byli tři. Jedna odjela společně s Gabro, holkama, cuketou  a pár bramborama na chalupu, kde budou kulinařit ...předpokládám u grilu :o))...druhá putovala k sousedce... kamarádce, která moc toužila uvařit polévku. A já ji ještě pořád budu mít na ozdobu ale v některých z příštích dnů na ni dojde :o)

 Pepa pořád strašně pracuje. A tak jsem se rozhodla mu udělat něco masatého :o)

 ...hovězí palice. Co počebujeme? 
kilo mletého hovězího masa
dvě vajíčka
lžici bramborového škrobu
mletou papriku (já dala paprikovou pastu z Pešti :oD)
sůl, pepř a čerstvý tymián. (ha, že by další recept pro celiatiky? :o) )

 Rukou pěkně prohníst, vytvarovat šišky, které se napíchnou na špejle. Můžou jít i na gril ale ty naše se smažili na pánvi na troše olivového oleje. Po vyjmutí na ubrousek. Takto pěkně si debužíroval můj muž ....
...a večer se palice... prima drží v jedné ruce....a  v té druhé sklenka vína :oD

Mějte krásné dny. Já půjdu  zase do práce :oDDDD








20 komentářů:

  1. Máte to doma moc pěkné..o mrazivo se nebojím..ohněm v krbu jsi ty..takže žádné ledové království se nekoná :)). Krásné léto..jinak hokaido jak jsem zjistila, se dá přihodit do jakékoli zeleninové záležitosti..samostatně snad jen v polévce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mijo nevím nevím...:o) ale uvažuji čím dál víc o biokrbu, tak by mohlo být vlídno i v nečase :o) Na hokaido mám připravené hned dva recepty, tak uvdíme...samozřejmě zdokumentuji :o)

      Vymazat
    2. tohle mě napadlo přesně loni když mě janina z kohoutího vršku dráždila oko krbovými kamny..biokrb

      Vymazat
  2. Aranelko máte to doma krásné. Závidím, ale přeju! :o) Dárečky jsi dostala parádní. Jak umělecké, tak ty přírodní. Opatruj je.
    Hokaido taky miluju. A létu zdar.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ayo moc děkujia moc tě zdravím ! i tvému létu zdar :o)

      Vymazat
  3. jééé, to je zas ostuda :D
    o výtvarném díle jsem neměla ani ponětí :)))

    hokaido je u nás nejoblíbenější pečené. Hranolky z hokaido dýně a hovězí stejk, nejlepší kombinace :)

    Kuchyň se mi líbí, strohá mi nepřijde vůbec. Co se vybavení týče, mohla bych psát román.
    Naším nejméně vybaveným pokojem je právě obývák.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ha...tomu se říká konspirace :oDDD...no já se poznala hned :o)
      Stejky jsem v krabici nenašla :oDDD
      Tak kuchyň se ti líbí? já chvíli fakt nevěděla. Podlaha je dle mého soudu dost výrazná což je prima praktické a tak původní plán mít dřevěnou padnul. NO a z barev dominovala bílá. Tak už jsem si zvykla a ze spotřebičů jsem také odvázaná...užívám si to...myslím, že je znát i na blogu :o)

      Vymazat
    2. mám taky bílou kuchyň :)))
      a podlahu mám na můj vkus až moc světlou, jak bych brala tmavší.. ale u nás to asi domadne časem na mořidlo.. jak je to smrk, tak je na tom všechno vidět.

      je to vidět, ty fotky jídla jsou až nebezpečné :)

      Vymazat
  4. Přesně můj vkus na zařizování bytu, žádný nábytek, nebo minimum, škoda, že to úplně bez něj taky nejde. Nemáte sedačku z Ikey ? Bar na zemi v koši mi přijde jako naprosto ideální záležitost a o biokrbu už jsme doma mluvili taky, já mám trochu strach, jestli je to opravdu tak bio jak se říká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blanko děkuji. No ano dle mého názoru je největší luxus volný prostor v bytě. Kdyby to bylo jen trošku reálné, tak bych preferovala velkou šatnu a pak už jen nápadité sezení. Naše sedačka je z Ikey. My máme všechno z Ikey ... jsme sousedé :oD

      Biokrb mi vrtá hlavou. S podzimem začínám mít potřebu se dívat do ohně. Chce to asi získat víc informací, možná navštívit prodejné místo. Zatím o žádném nevím až bude víc volna tak se porozhlédnu a zjistím co nejvíc informací.

      Vymazat
    2. nějak jsem se do těch informací zamotala :oD

      Vymazat
    3. Tak sedačku máme stejnou.

      Vymazat
  5. Super článek, je v něm všechno: vaření, umění, design:)....ale hlavně jsme se mohly podívat k tobě domů. Moc hezké to tam máte. My nemáme doděláno už pět let, ale jakmile se člověk jednou zabydlí, dodělává se už těžko.
    Díky za možnost nakouknout k vám domů:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. eL Familko :o)...moc děkuji, jsem moc ráda, že se ti příspěvek líbí. A také, že se ti líbí u nás doma. Ono kdoví, třeba nakoukneš i skutečně :o)

      Vymazat
  6. Odpovědi
    1. :oD....mě také když vidím tvé kulinářské výtvory...a ty dorty!!!! mňam

      Vymazat
  7. Aranelko, líbí moc! Hlavně ta dělící stěna a minimalistický obývák. Já tady šílím z malého prostoru a bojuju s nedostatkem úložných prostor, ale jestli se opravdu na podzim budeme stěhovat, tak bude o místnost víc, naše to-opět-nebude, takže nemůžu předělávat, jak bych chtěla-třeba bourat zdi :-))), ale je to pro mě výzva, nezahltit to věcma(to bude ještě veselý, chlap z toho má hrůzu už ted, ale on doma není, žejo, zas to bude na mě. :-),

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Janko znám málo chlapů, kteří by se hrnuli do rekonstrukcí a podobných hrátek. Bourat zdi je myslím dáno nám ...slabému pohlaví :o))) A i když je bourat nebudeš, tak budeš mít víc prostoru ..pro děti ale i pro sebe. Moc se těším na dokumentaci, ono co je hezčího než budovat si hnízdo. Moc tě zdravím :o)

      Vymazat
  8. Lydu, máš to doma luxusní :-) Líbí se mi všechno, kuchyň je skvostná, celá, včetně poliček i toho, co je na nich a obývák taky. Krásně jste si to s Pepou zařídili, děkuji, že jsem k vám mohla aspoň na virtuální návštěvu :-)No a Ikea, to je prostě Ikea, že? Taky moje veéééliká láska :-)
    A tvoje fotky se mi líbí víc a víc, jsi šikovná Paní fotografka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdenko moc děkuji. Jen mě moc nechval, včera jsem nakukovala do tvé knihy a říkala si, že bych takových krásných a kvalitních fotek z dovolené dohromady nedala ...nemám na to, mám jen kuráž a neskutečně mě to baví :o)
      Ikea je super, najde si tam každý to své. My máme výhodu, že je tady kousek a občas se nám daří lovit i ve výprodejích a slevách. A kdybys vyrážela směr Praha, dej vědět :o)

      Vymazat