pátek 20. července 2012

Sofii ..

...jsem dnes ráno k snídani  nekrájela chleba na vojáčky.... ani nebylo třeba smlouvat ...snědla krajíc chleba se šunkou a rajče. 
Dopoledne ještě na nás zkušela negovat...tohle nechci, tam nechci..neeee....s nezbytným brekem...děda to nějak neudýchal a opáčil to samé...pokaždé když něco chtěla tak začal brečet a naříkat...dítě se smálo až se za břicho popadalo a přestalo negovat. Všechno u babi a dědy je sluncem zalitý a báječný. Má to jednu nevýhodu...Sofie neche zpět k mamince.


Pro Michalku večer přijela maminka, tak s námi trávila poslední den. A ten jsme si společně užili na zámku Loučeň. Vřele doporučuji rodinám s dětmi a pejsky


















18 komentářů:

  1. Zámek Loučeň,óch po návštěvě toužím už hódně dlouho,ale nejde to,zatím,musíme koupit to auto.
    A Děda to se Sofíí umí,jen co je pravda :o) .Šikovnej děda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Miško děda se zapojil v pravý čas :o))...Loučeň je moc prima, příjemně strávený čas. A musí tam být překrásné svatby :o)

      Vymazat
  2. Aranelko,
    je vidět, že to s děvčaty umíte ;-)
    A také, že se k Vám budou rádi vracet :-)
    A od toho přece babičky a dědečkové jsou , že se navzájem obohacují !
    Já tohle u svých dětí nikdy neměla , nějak u nás došli ty hlídací prarodiče ;-)
    Ale já na to svoje prázdninové dětství u mojí babičky moc ráda vzpomínám ještě teď a čím dál častěji a vůbec nechápu, jak to všechno mohla sama s námi dvěma všechno zvládnout !
    A Loučeň znám také jsme před lety s dětmi byli a líbilo se :_)
    Tak přeju krásný odpočinkový víkend !

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ilonko, přesně v to věřím...že se budou rádi vracet, že budeme mít společné vzpomínky :o) Také přeji krásný víkend...já opět pracovní...tři noci :o(

      Vymazat
  3. Jé, jak já plakávala, když jsem odjížděla od babičky a dědečka! Moc vám ten společně strávený čas přeju, není nad něj :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to pro nás takové zlomové období. Sofii jsme nevídali od narození a předávání probíhalo téměř vždy tak nějak nervózně a v nepřátelské atmosféře. Dokonce jsme si říkali, že bude možná lepší, když ji nebudeme stresovat a z jejího života zmizíme. Nyní ale poprvé mám takový ten prima pocit, že bylo u nás naše vnouče...byla tak uvolněná, tak si ten společně strávený čas přeju moc :o)

      Vymazat
  4. A víš co? já vůbec nerozumím tomu, jak s vámi takovými pohodáři má někdo problém vyjít :( Já bych vás za babi a dědu pro svoje děti brala hned, všemi deseti! Sofii vypadá jako velmi spokojená holčička!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lucie, víš co? já také ne :oD Ale je to tak, že někdy je něčeho málo, někdy zase moc. Kašleme prostě na dospěláky, nemusíme naplňovat jejich představy. Ani my je nenutíme aby žili tak či tak a s tím či tím. A Sofie? byla spokojená ...a to je důležitý :o)

      Vymazat
  5. Loučeň nemá chybu!! Holčičky máte krásné, výchovné metody schvaluju no a že je u vás hezky, tak to je tedy zaděláno na další průšvih ;-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to máme...my vlastně máme pořád zaděláno na průšvih...jak to děláme?

      Vymazat
  6. Babicky a dedove jsou od toho, aby rozmazlovali a rodice, aby vychovavali. Jinak, tvuj manzel vi jak na holky a to je dobre :-)))) Anonymni Marcela

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Anonynmní Marcelo :o)...je to tak. I když ...nejsem úplně rozmazlovací babička...taková byla moje maminka a pak se stávalo, že obě (maminka i vnučka) brečely na záchodě...moje máma prostě nedokázala dítěti včas odebrat bombonieru ...za takové rozmazlování by byla zasloužila...dítě se nemohlo vykadit a brečelo a máma brečela s ní. A tak jsem si vzala z toho ponaučení...i rozmazlovat se musí také s tím pověstným "mírou" :o)

      Vymazat
  7. Krásné fotky, mám velkou radost z holek..ale to ty určitě ještě větší :), výlet parádní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No mám..také mám radost, že vyfasuju dva jedináčky a během pár dnů se u nás promění v pohodový team...jakoby vlastní ségry :o)

      Vymazat
  8. To jsou moc krásné fotky. Hlavně ta černobílá..."dvě princezny se svými psíky":-)

    OdpovědětVymazat