pondělí 16. července 2012

Holky dnes ....

 
...vstávaly po osmé hodině. 
Nebylo slyšet žádný brek a ni smích jen Michalka něco naléhavě Sofince vysvětlovala...."kdyby ses ocitla v nebezpečí tak zavoláš číslo 156, to je městká policie ... nemusíš si pamatovat všechna ta čísla...pamatuj si halvně čístlo 112 tam už ti pomůžou "
No tak já si dovoluji tvrdit, že během prázdnin u nás nebude nutné volat ani policii či záchranku (doufám a moc, potože je skoro co nevidět bude půlnoc a Tonda nikde) i když  všechno neklape jak by mělo. Tak třeba...zkuste hlídat vnoučata v paneláku, když venku leje, jste vázání několikadenním venčením psů, manžel (děda) se pracovně vzdálil a s ním i auto, no a to vše  završeno proudem studené vody...teplou nám totiž  vypli.

Miška češe...mimochodem učesala i Nelu a já Holynku...trošku jsme jim přistříhly čeníšky

vrháme se na výrobu vytoužených palačinek..Sofinka pomáhá, jen šlehačka doma není a do deště se nám nechce, tak musí stačit jahodová marmoška
To Míša miluje palačinky slané ...se šunkou a sýrem ...a hlavně...naškubané..takové trhance :o)
došlo i na uklid pelíšku


aby Sofie snědla něco jiného než sladkost, musím s ní hrát hru na vojáčky...dva vojáčky chlaba se šunkou a kousek rajčete...za odměnu bonbon ..
 Odpoledne se počasí umoudřilo a vyrážíme na Chvaly....





 ...vyskákat se....

 ...vylítat se ....
 ...a potom na zámek ...probíhají dvě výstavy....Výstava hraček...


Rettigová by se asi divila, jaká je z ní barbínová šťabajzna :oDDD

snídaně u Tiffaniho :o)

Coco Chanel


...a výstava Kočárků



tak tohle není dajavu...ale přesn takový mívala Aranel a přesně takovou panenku Katušku...jakoby mě praštilo dětství :o)

nádvoří zámku má krásně rozkvetlou zeď


 cestou domů nakoupíme chleba a zmrzlinky...pak čekáme na dědu....musím se  smát, jak některé  maminky našich vnoučat mají výhrady k mé osobě...ale o jejich děti se starám,  hlídám, vařím a vymýšlím program převážně já. ..."a co mám dělat?" klade mi otázku Pepa , když se dovídám o dalším jednání mimo domov zrovna v době,  když přebíráme děti.
 ...no nic Pepo ...my to zvládnem.....




...a večer ti to vynahradíme :o)


9 komentářů:

  1. Chleba na vojáčky mi dělávala babička také! Tedy bez bonbonu, pro mě bylo odměnou povídání k těm vojáčkům :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ali já bych také povídala ale jelikož je Sofinka povídací až příliš, musela jsem u jídla omezit...to by nesnědla vůbec nic

      Vymazat
  2. Super příspěvek!Přeji krásné léto,snad se už konečně umoudří sluníčko...U nás leje a leje a já s kluků občas nevím ani jak se jmenuju.-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko děkuji, no je to mazec...dnes dáme kino a jestli bude pršet i večer půjdeme se proběhnout do nákupního centra :oD

      Vymazat
  3. No jo..jou to vážně pradoxy...doufám, že se Toník vrátil v pořádku, vždyky takhle trnu nad lukášem...

    OdpovědětVymazat
  4. Aranelko,kreativní babička k tomu akční vnučky a trpělivý děda a nenudíte se.Tak to má být :-) .

    OdpovědětVymazat
  5. My běháme s batohem plným pláštěnek..ano ano je to blázinec s tím počasím a vím co to je, když je to delší čas, ale zvládáš to na 1 :).

    OdpovědětVymazat