pátek 22. června 2012

Midsommar

 
...je oslava letního slunovratu. Švédi tento svátek milují a proto pořádají slavnosti i ve svých nákupních centrech Ikea. Program zde.  No a my, pokud je to možné, se jich rádi zůčasňujeme. Vždy je se na co dívat, je co poslouchat a také něco dobrého ochutnávat. 






Každý rok se těšíme zajména na grilované masíčko. Já na losůska a  také na vynikající jahody, chuťově na hony vzdálené od těch co vídáme v obchodech v zimním období...na pohled velké, krásné ale bez chuti a zápachu.


Tento rok mi chybí luční kvítí, které se zvykne v tento svátek prodávat i zdobí interiéry v Ikea. Tak snad dnes, kdy slavnosti ještě pokračují se polepší a bude. Já se moc těším, jen se vyspím po noční a zajdu si tam  na oběd. Bydlet poblíž  prostě není tak špatné.
Krásný víkend všem, užívejte sluníčka  :o)

2 komentáře:

  1. Mňo no jo, ty máš IKEA vlastně skoro za humny :-D....mít já takhle v dosahu, jsem tam snad každý den....borůvky i ostatní dobrůtky vypadají mlskově. Taky hezké slunečné dny a jsem ráda, že tu vaší přestavbu zatím zvládáš s gracií a bez hroucení....nebo přeci jen?

    OdpovědětVymazat
  2. Wendy co by kamenem dohodil :o) no já také jsem, ne každý den ale jednou týdně tutově. Děláváme si legraci, že nám bude jednou řečeno "vy už jste tady byli ne?...tak šup šup ven! " :oDDD...přestavba nás zmáhá, venku horko ..ňák se nám momentálně nechci nic.

    OdpovědětVymazat